Popüler video paylaşım platformu YouTube, para kazanma politakasında yayıncıları sevindirecek bir değişikliğe imza attı. Yayıncıların video içerisine reklam yerleştirebilmesi için istenen 10 dakikalık alt sınır, 8 dakikaya indirildi.
YouTube abone sayısı bin ve izlenme süresi 4 bin dakika olan kullanıcılarına, reklam gelirlerinden pay vermeye başlıyor.
500 aboneye sahip olma ve son 90 gün içinde en az 3 adet herkese açık içerik yüklemiş olmanın yanı sıra, herkese açık içeriklerde son 12 ay içindeki geçerli izlenme süresinin 3.000 saati aşması VEYA herkese açık Shorts videolarında son 90 gün içindeki görüntüleme sayısının 3 milyonu aşması
YouTube'dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir, ancak içerik oluşturucuların 1.000 izleyici tıklaması başına yaklaşık 3 ila 10 ABD Doları kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu, günde 10.000 görüntülemeye sahip bir içerik oluşturucunun 300 ABD Doları veya daha fazla kazanabileceği anlamına gelir.
YouTube İş Ortağı Programı'nın (YPP) en son yönergelerine göre, en az 500 abonesi olan herkes, son 90 gün içinde en az 3.000 izleme saati veya 3 milyon Short izlenmesi ile videolarından reklam geliri elde edebiliyor. Bir başka kural da kullanıcının herkese açık olmak kaydıyla en az üç videoyu yüklemiş olması.
İlgili 41 soru bulundu
- YouTube. Youtube para kazanma şartları değişiyor. Artık 500 abone ve son bir yılda 3000 saat izlenme elde eden içerik üreticileri de Youtube'dan para kazanabilecekler. Bu şartlar şu an Türkiye'de aktif olmasa da ileriki zamanlarda aktifleşecektir.
Shorts videonuzun görüntüleme sayısı 1 milyon olduğu için size İçerik Üretici Havuzu'ndaki toplam gelirin %1'i veya 900 ABD doları ayrılır. İçerik Üretici Havuzu'ndan size ayrılan gelir miktarı, müzik parçası kullanıp kullanmamanıza göre değişmez.
Belirli bir abone sayısını geçmeniz gerekir: Silver: 100.000 aboneye ulaştığınızda. Gold: 1.000.000 aboneye ulaştığınızda. Diamond: 10.000.000 aboneye ulaştığınızda.
100 aboneye ulaşmış kanallara verilir. 1000 aboneye ulaşmış kanallara verilir. Ayrıca Youtube İş Ortağı Programına başvurmak için gereklidir. 10 bin aboneye ulaşan kanallara verilir.
100 bin görüntüleme: 500 dolar - bin dolar.
Kanalın 20.000 abonesi olmalıdır. Güney Kore veya ABD'de yaşıyor olmalısınız. Kanalınız müzik kanalı, Resmi Sanatçı Kanalı veya müzik iş ortaklarıyla ilişkili olmamalıdır.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Techcrunch'ın haberine göre, içerik üreticilerinin YouTube iş ortağı programına hak kazanmak için karşılaması gereken yeni koşullar şöyle: 500 Aboneye sahip olmak. Son 90 Gün içinde 3 adet herkese açık yükleme. Yıl boyunca 3 bin izlenme saati veya son 90 gün içinde 3 milyon Shorts görüntülemesi.
PewDiePie: 111 milyon. Kids Diana Show: 110 milyon. Like Nastya: 105 milyon. Vlad and Niki: 96,4 milyon.
İçerik Üreticilerin YouTube'dan para kazanabilecekleri birincil yol reklamlardır. Kullanıcılar videolarda yayınlanan reklamları izlediğinde reklamcılık geliri oluşur. Reklamlardan gelen bu gelir YouTube ve İçerik Üretici arasında paylaştırılır. Bu sayede İçerik Üreticiler doğrudan çalışmalarından kazanç elde edebilir.
YouTube Studio'da oturum açın. Sol kısımdaki menüden Analytics'i seçin. Genel Bakış sekmesinde "Gerçek zamanlı" kartını bulun. Kanalınızın zaman içindeki abone sayısını görüntülemek için Gerçek zamanlı sayıyı göster'i tıklayın.
Sonrasında 50 milyon aboneyi geçen kanallara verilen yakut plaket var ve sayısı 40 civarında. Ulaşılması zor olan kırmızı elmas plaket ise 100 milyonu geçen kanallara veriliyor. Like Nastya, Kids Diana Show, Mr Beast, PewDiePie, Set India ve Cocomelon kanalları şu anda kırmızı elmas plaketli.
Bir kanala abone olduğunuzda, bu kanalın yayınladığı tüm yeni videolar Abonelikler feed'inde gösterilir. Abone olduğunuz bir kanal yeni içerik yayınladığında bildirim almaya da başlayabilirsiniz.
YouTube Shorts, YouTube partner programına dahil edildi. Bu, içerik üreticilerinin artık YouTube Shorts videolarından da para kazanabileceği anlamına geliyor. Google'ın popüler kısa video paylaşım platformu TikTok'tan esinlendiği YouTube Shorts, büyük başarı elde etti.
Ortalama 100 bin takipçi ile 10 ila 30 bin izlenmeye sahip Instagram fenomenleri, paylaşımları karşılığında yaklaşık bin TL ücret alıyor. Bir milyonun üzerinde takipçisi olanlar ise faturalı iş birliği yaptıkları için bu rakam 5 bin TL'den 30 bin TL'ye kadar değişiklik gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Herhangi bir izlenme başına kullanıcılara ayrı bir ödeme yapılmamaktadır. Büyük bir kitle tarafından kullanılan tiktok sadece hediye yöntemiyle sizlere kazanç sağlamayı tanımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri