Bu gemiler genellikle 8.000-14.000-TEU aralığındadır. Bu boyut aralığındaki gemiler 2,5 milyon ila 3,5 milyon galon yakıt taşıyabilir. Kullanılan yakıt miktarı, öncelikle geminin hızına bağlıdır.
Kapasite: 16.000 ton yakıt (TCG AKAR); 9.980 ton yakıt, 2.700 ton su, 80 to yağ ve 500 m³ malzeme (TCG YB. KUDRET GÜNGÖR) Menzil: 14 knot ile 6000 deniz mili.
6300 litre, saatlik yakıt tüketimi. Göreceli olarak verimli bir motor olmasına rağmen 14 silindirli RT-flex96C yılda 12 milyon galon yakıt tüketiyor.
Ultra Büyük Ham Taşıyıcı (ULCC) ve Çok Büyük Ham Taşıyıcı (VLCC) gemilerinden kısmen daha küçük olan tanker 70,000 ila 100,000 metrik ton arası değişen yük taşıma kapasitesine sahiptir. Aframax gemilerinin ortalama yük taşıma kapasitesi yaklaşık 750,000 varildir.
Tank Kapasitesi : 3000 lt. – 20.000 lt.
İlgili 23 soru bulundu
Kullanılan yakıt miktarı, öncelikle geminin hızına bağlıdır. Çoğu gemi makinesi, saatte 20 ila 25 deniz mili arasında, yani saatte 23 ila 28 mil arasındaki en yüksek hızlar için tasarlanmıştır. Bir Panamax konteyner gemisi bu hızda günde 63.000 galon deniz yakıtı tüketebilir.
MAZOT TANKERİ 25 TONDUR. ÜZERİNDE CUBE 56 MARKA SAYAÇLI POMPA MEVCUTTUR.100 LT.İLE 100TON ARASINDA MAZOT TANKLARIMIZ GUNCEL STANDARTLARA GÖRE YER ÜSTÜ TANKI,YER ALTI TANKI,FUOİL YAKIT TANKI,İZOLELİ TİP YER ÜSTÜ YAKIT TANKI,PAKET TİP MOBİL AKARYAKIT TANKI,BİTÜM SERİS TANKLARI,ÇİFT CIDARLI AKARYAKIT TANKI OLMAK ÜZERE ...
Büyük makineli, gücün hıza göre daha önemli olduğu ticari gemilerde, kara araçlarında kullanılan motorine göre biraz daha düşük kalitede ve maliyette olan, marine diesel oil (MDO) ve marine gas oil (MGO) olarak bilinen yakıt tipleri kullanılmaktadır.
Genellikle 21–25 knot seyir hızına sahiptirler.
En büyük gemi sıfatını taşıdığı için yapımında ve hayat geçmesinde pek çok işçi çalışmıştır. Kaç Metredir ve Kaç Tondur? Tam olarak 380 metre uzunluğuna sahip olan bu gemi oldukça uzun da bir güverteye sahip olmaktadır. 3 bin ton olan bu geminin yapımı ve inşası bakımından pek çok kişinin emeği olduğu bilinmektedir.
TCG Anadolu uçak gemisi değil üzerinde uçuş platformu olan çıkarma gemisi. Borda numarası bile “L” ile başlıyor. Yani İngilizce Landing kelimesinin baş harfi, çıkarma gemisi demek.
TCG Anadolu, İspanyol amiral gemisi Juan Carlos I'e benzer bir amfibi hücum gemisidir (LHD). 231 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 27 bin 436 ton ağırlığındaki gemi, yaklaşık 21 deniz mili azami hıza, 9 bin deniz mili menzile sahiptir ve denizde 50 gün görev yapabilir.
Eski zamanlarda gemiler çoğunlukla ahşaptı. Denizciler de bu sebepten geminin suya oturan kısmını tahta yiyen kurtlardan, midyelerden ve deniz yosunlarından korumak için; bakır boyası ile kaplarlardı. Boyaya kırmızı rengi veren şey de bakırdı. Bu sayede gemiler su altında toplanan şeyler yüzünden hasar görmezdi.
Gemilerden sızan sular ya da yağ gibi atıklar bu bölgede toplanır. Sintine pompası; gemi, balıkçı teknesi, yat gibi deniz araçlarında toplanan su ve yağların tahliye edilmesi için kullanılan bir pompa çeşididir. Hem günlük kullanımda hem de acil durumlarda geminin işleyişi bakımından önemli bir ekipmandır.
Dünyada yaklaşık 90.000 gemi mevcuttur ve bir geminin ortalama ömrü 20-25 yıldır. Her yıl hurdaya ayrılan büyük gemilerin ortalama sayısı 500-700 civarındadır.
1.852 Kilometre bölü saat (tam olarak), 0,514 metre bölü saniye, 1.151 mil bölü saat (yaklaşık olarak). 1.852 km, uluslararası kabul edilen deniz milinin uzunluğudur.
Eyfel Kulesi'nden daha uzun boyutuyla dünyanın en büyük yolcu gemisi olan “Wonder of the Seas”, suya inmeye hazırlanıyor. 4 Mart'ta ABD, Florida'dan Karayipler'e ilk yolculuğunu gerçekleştirecek olan 362 metrelik dev gemi, 18 güvertesi, 6 bin 988 yolcu ve 2 bin 300 mürettebat kapasitesiyle öne çıkıyor.
Avustralya merkezli Incat isimli tersanede üretilen Francisco isimli gemi, 59 bin beygir gücündeki jet motorları sayesinde denizde 109 km'ye kadar hız yapabiliyor.
Genel olarak tanklar, sıvıların depolanması, taşınması ya da geçici veya devamlı olarak korunması için tasarlanmış ve ihtiyaca göre farklı sistemlerle donatılmış, basınçlı veya basınçsız kapalı kaplardır. Ayrıca sıvı veya sıvılaştırılmış gaz taşıyan tanker türü gemilerin yükleme yerlerine de tank adı verilmektedir.
Heavy Fuel Oil (HFO), deniz taşımacılığı endüstrisinde en yaygın olarak kullanılan fuel oil türüdür. Yüksek viskoziteye sahiptir ve tutuşturulması zordur. HFO, hava kirliliğine önemli bir katkıda bulunan yüksek kükürt içeriğine sahiptir.
Genel olarak askeri akaryakıt tankeri kapasitesi 3000 lt ile 20000 lt arasında değişir.
Ambulanslar bu sene petrol ofisiyle anlaştı. Tüm yakıtlarımızı petrol ofisinden alıyoruz. 15 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı benzin istasyonlarıyla anlaşma sağlandığı için yakıtımızı aldığımız her benzin istasyonu personeli yıllardır yakıt fişini ambulansa getirir.
Yasal sınırın 550 litre olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri birçok TIR ve kamyonun boş depo ile 25-30 kilometrelik mesafedeki yerlere mal götürüp getirdiğini ifade ediyor. Kısa mesafeler için bazı TIR ve kamyoncuların işletmelerden nakliye bedeli dahi almadığını kaydediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri