Yuka Çiçeği Faydaları - Osteoartrit hastalığına karşı etkilidir. - Diyabete iyi gelir. - Sindirim sistemini iyileştirerek düzenler. Alternatif tıpta ise kolit hastalığı adına kullanıldığı bilinir.
Birçok bitkinin aksine tam güneş ışığı almaktan hoşlanırlar. Daha düşük ve dolaylı ışık alan bölgelerde de yaşayabilen bitkinin büyümesi daha yavaş olacaktır. Sıcaklık: Yucca bitkisi için en ideal oda sıcaklığı, 15 °C dir, özellikle kış aylarında oda sıcaklığının bu derecenin altına inmemesine dikkat etmek gerekir.
Yuka çiçeğinin kötü enerjiyi uzaklaştırdığı düşünülürmüş. Orta Çağ döneminde şatoların girişlerinde Yuka çiçeği yer alırmış. Yuka çiçeğinin kötü ruhları uzaklaştırdığına inanılırmış. Bu nedenle kralın odasında muhakkak Yuka çiçeği bulunurmuş.
Toprağı kurudukça su vermeniz yukanızı mutlu edecektir. İlk bahar ve yaz aylarında vermiş olduğunuz su miktarını arttırabilirsiniz. Kış aylarında ise ayda 1 yada 2 kere sulamanız yeterli olacaktır. Yuka bitkisi doğal ortamında çöl koşullarına uyum sağladığı için çok fazla suya gerek duymamaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Stresi azaltan lavanta, NASA'nın havadaki 'zararlı gazları yok eden bitkiler' listesine eklediği barış çiçeği, yatak odanıza gösteriş katacak orkide, hava temizleyen yuka, ilaç niyetine de kullanabileceğiniz aloe vera, yatak odanız için uygun tercihler arasında.
Yuka bitkisi kış aylarında olduğundan daha az suya ihtiyaç duyar. 10 güne bir sulama bitkiniz için yeterlidir. Yaz aylarında ise hafta 1 kez sulamasını yapabilirsiniz.
Yuka Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki gösterebilen bitkilerden biridir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlardan uzak tutulmalıdır.
⏩ Ülkemizde doğal olarak yetişmeyen Massengena, tropikal iklimlerde yetişir ve ülkemize getirilir ya da mevcut Massengena'lar çoğaltılabilir. ⏩ Massengena bitkisi insanlar için toksik değildir fakat evcil hayvanlar için toksik özellik taşıyabilir.
· Saksı seçimi konusunda suyun her tarafa eşit bir şekilde dağılabileceği bir saksı seçimi yapmanız gerekmektedir. · Yuka çiçeğinin saksının delikli ve derin bir saksısı olması gerekmektedir.
İç mekanda bakacağınız Yuka bitkisinin yapraklarının daha zarif görünümlü olması için direk şiddetli güneş ışığından korunması gerekmektedir. Yuka Gloriosa türü -25 dereceye, Yuka Filementosa türü ise -35 dereceye kadar dayanıklıdır. Yuka bitkisi havadar toprakları sever.
Yuka bitkisini kökten yetişen dallarıyla da çoğaltabilirsiniz. Mayıs ayının ilk yarısında kökten çıkan bu kısımları direkt toprağa dikebilirsiniz. Güneş ısıtıyorsa ve rüzgar varsa 1-2 haftada köklenirler. Yuka bitkisinin uzun bir dalını 15-20 parçaya bölüp de çoğaltabilirsiniz.
Aşırı veya az sulama, sarı yaprakların iki yaygın nedenidir. Bitkiniz su altındaysa, sonunda nemi korumak için umutsuz bir çabayla yapraklarının bir kısmını feda edecektir. Öte yandan, çok fazla su sık sık bitkinizin köklerini öldürür çünkü su dolu toprakta nefes alamazlar.
Aşırı sıcak, çok soğuk ve sürekli güneşli alanlarda rahatlıkla bakılabilir , Özellikle yaz sıcaklarında zaman zaman yaprak kısımlarına su püskültülerek yıkanması tavsiye edilir.
Yuka çiçeği, yaprakları solduktan sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için çürüyen yapraklar makas yardımı ile kesilip şekillendirilmesi gerekmektedir. Budanan dalın hava almaması için üzeri soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapıştırıcılar ile kapatılabilir.
Çiçeklenme: İç mekân yucca türlerinde çiçeklenme nadiren görülür. Toksik Etkisi: Zehirli değildir.
Bakımı iyi yapılmış yuka çiçeği gövdeden aşağı doğru beyaz salkım olarak çiçek açar. Yaz döneminin sonuna doğru çiçek açma gerçekleşir.
Yuka bitkisi, difenbahya, Atatürk çiçeği en fazla alerjik duyarlanmaya neden olan bitkiler olarak bulunmuştur. Afrika menekşesi, kroton, ıtır ve yuka bitkisi ev içinde bulunuyorsa bu bitkilere yönelik duyarlılık gelişme riski yüksektir.
Havayı temizleyerek ortamının kalitesini arttırır. İç mekanlarda muhafaza edilmesi önerilen yuka çiçeğinin 2 yılda bir saksı değiştirmesi önerilir. Paşa kılıcı çiçeği, geceleri oksijen sağladığı için uyku kalitesini arttırır. Daha iyi uymaya yardımcı olur.
Yucca massengena (Yuka)
Sosyal medyada da tüm tasarım ve dekorasyon sayfalarında da sıkça karşılaşıyoruz. Çölde yaygın olarak yetişen bu bitki steroidal saponinler içermektedir. Kediler, köpekler ve büyük hayvanlar için zehirlidir.
Bununla birlikte, zeze çiçeği zehirli bileşenler içerir, bu yüzden evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa dikkatli olunmalıdır. Özellikle yapraklarındaki suların tüketilmesi tehlikeli olabilir. Zamya olarak da adlandırılan Zeze bitkisinin çoğaltılması oldukça basittir.
Sivri Yaprakları ile İç mekan - Salon - Dış mekan bitkilerinin en popülerlerinden olan Yuka Bitkisinin bakımı da çok kolaydır. Kıyı Ege ve Akdeniz bölgesinde (Ilıman iklim) bahçede, balkon ve açık teraslarda rahatlıkla yetişebilmektedir. Aşırı sıcak, çok soğuk ve sürekli güneşli alanlarda rahatlıkla bakılabilir.
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
Meyvesi ve çiçekleri çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri