Yüksek frekanslı akımlardır. 1MHz ve üzerindeki frekanslara sahip olan alternatif akımlardır. Dokuda kimyasal ve elektrokinetik uyarıya yol açmazlar, dokuda uyarı meydana getirmezler. Elektrik akımı niteliğinden ziyade elektromanyetik dalga karakterini almışlardır.
Elektromedikal akımlar; akımın yönü, frekansı,voltajı veya kuvveti,yoğunluğu açısından farklı fiziksel özellikler gösterir ve buna göre sınıflandırılır. Alçak frekanslı akımlar:1-1000 hz arasında değişen sürekli yön değiştiren akımlardır.
1001-10000 Hz arası akımlara ise orta frekanslı akımlar denir. Akım şiddetleri aynı, frekansları farklı 2 sinüzoidal alternatif akımın ayrı devrelerden tedavi edilecek vücut bölgesine girişi ile gerçekleşir. Orta frekanslı akımların çoğu 3900-4000Hz arasın da taşıyıcı bir orta frekans değerine sahiptir.
Anestezik etki oluşturmak, Lokal dolaşımı artırmak. Frekansı 1000-10000 Hz arasında değişen akımlardır. Tedavide en çok 4000 Hz frekansı kullanılır.
Genel olarak cilde uygulanan yüksek frekans ile ciltteki ölü hücrelerin atılması sağlanmaktadır. Yapılacak yüksek frekans işlemi ile ciltteki ölü hücreler üst deriye ulaşarak dışarı çıkacaklardır. Bu şekilde yeni hücre oluşumunun hızlanması ve cildin gençleşmesi sağlanabilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Aşırı yüksek frekans (İngilizce: Extremely high frequency), EHF en yüksek radyo frekans bandıdır. EHF 30 ila 300 gigahertz aralığında bir frekanstır. Bu bandın dalga boyu 1 ila 10 milimetre olduğundan milimetre bandı veya milimetre dalgası olarak da isimlendirilip, MMV veya mmW olarak kısaltılır.
►Aşırı Akım Nedir? Bir elektrik güç sisteminde aşırı akım, iletkenlik süresi boyunca beklenenden daha büyük bir elektrik akımı bulunduğunda aşırı ısı üretilmesi ve bununla birlikte yangın veya ekipman hasarına yol açılmasına sebep olan durumdur.
Alternatif akım (ac) frekansı, bir ac sinüs dalgasında saniye başına döngü sayısıdır. Frekans, akımın bir saniyede yön değiştirme hızıdır. Uluslararası bir ölçü birimi olan hertz (Hz) cinsinden ölçülür; 1 hertz saniyede 1 döngüye eşittir.
Elektrikte, Akım türleri Doğru Akım(DA veya DC) ve Alternatif Akım (AA veya AC) olarak iki farklı türde oluşmaktadır. Oluşan bu akım çeşitliliği elektrik alanın zenginleşmesine sebep olmuş ve elektriğin pek çok alanda kullanılabilmesine neden olmuştur.
TENS: Frekansı 1-150 Hz. olan alçak frekanslı akımdır. TENS akım geçiş süresi, frekans ve genliği ayarlanarak sinir liflerini ayrı ayrı uyarmak mümkündür.
Faradik Akım
Kısa süreli olduğundan denerve kası uyaramaz ! Motor sinir bağlantısı normal olan kaslarda kullanmama atrofisinde, konversiyonda, tendon transplantasyonlarında hangi kasını ne şekilde kullanabileceğini anlama amaçlı, travmatik ve venöz yetmezliğe bağlı ödem tedavisinde kullanılır.
Kas kuvvetinin artırılmasında sıklıkla Faradik akım, Rus akımı ve Yüksek Voltaj Kesikli Galvani (YVKG) akımı tercih edilir (4) . Tedavi protokollerinde deri belirli süre için elektrik akımına maruz bırakılır. Tedavi edilen alanların yanı sıra epidermal bariyerin de etkilenebileceği düşünülmektedir.
düşük frekans bass seslerinin(örn: 20hz), yüksek frekans ise tiz seslerinin (örn 20khz) karşılığıdır..
Gerilim kaynağının frekansı arttıkça, kapasitif reaktans azalırken maksimum akım artar. Frekans sıfıra yaklaştıkça kapasitif reaktans sonsuza giderken akım da sıfıra gider. Bu durum devrenin dc şartlarına yaklaşacağını ifade eder.
Yüksek frekansa sahip insanlar, kendilerini her zaman enerjik hissetmektedir. Çünkü her zaman pozitif düşünür ve davranırlar. Sahip oldukları bu enerji sayesinde günlük ve iş yaşantılarında her işi halledebilir bir yapıya sahiptirler. Ayrıca diğer kişilere karşı daha sevgi dolu olurlar.
DC motorların özelliği doğru akımla yani elektrik enerjisini mekanik enerjiye çevirerek çalışmasıdır. AC motorların ise alternatif akımla çalışma özelliği bulunmaktadır. Yaygın olarak kullanılan AC motorlar Senkron ve asenkron motorlar olarak ikiye ayrılmaktadır.
f=1/T dir. Frekans birimi Hertz (Hz) dir. Bir dönü için geçen süre periyot(T) süpürülen açı 2π radyan olduğu için açısal frekans (ω), ω=2π/T=2πf dır.
Doğru akım DC zamanla büyüklüğünü ve yönünü değiştirmezken alternatif akım AC zamanla yönünü ve büyüklüğünü değiştirir ve belli bir frekansa sahiptir. Aynı seviyelerdeki AC gerilim, DC gerilimden daha tehlikelidir. Düşük frekanslı AC akım ve gerilim ise yüksek frekenslı AC akım ve gerilimden daha tehlikelidir.
Elektrik enerjisinde 1000 V'un altında olan gerilimler alçak gerilim üstü olanlar ise yüksek gerilim olarak adlandırılır. Kullanım kolaylığı veya ifade açısından 154 ve 380 kV olanlara yüksek gerilim, 34,5 kV olanlara da orta gerilim deniliyor.
Bir iletkenden akacak olan akım o iletkene uygulanan gerilime ve iletkenin elektriksel direncine bağlıdır ve V=IR ile gösterilir. Yani bir iletkene uygulanan gerilim ne kadar artarsa o iletkenden geçecek olan akım değeri de o kadar büyümüş olur ki bu akımla gerilimin doğru orantılı olduğunu gösterir.
Yüksek gerilimler 1 kV ila 245 kV arasında görülebilir. İkinci grupta ise 245 kV ila 300 kV arasındaki gerilimler görülür. 300 kV gerilimden daha yüksek gerilime sahip olan gerilim türlerine çok yüksek gerilimler denir.
Bedenin frekansıyla çatışan, onu bloke eden dalga boyları ise hastalığa hatta ölüme neden olabilir. Yalnız maddi/fiziksel şeylerin değil, duyguların, düşüncelerin, isteklerin, ilişkilerin, filmlerin, kitapların, dokümanların, toplumsal konuların ve bireysel bilincimizin de frekansı vardır.
a.Önce yüzünüzü kremle yağlayın, ardından metal çubuğu cam boruya sabitleyin ve cihazı açın. b.'Z' şeklinde yüzünüze masaj yapın. Uygulumayı; alın, burun,yüzün sağ tarafı, yüzün sol tarafı, çene olarak sürdürün. 3/Sparkle Yöntemi: / Yaralı yüz, ağrı ve iltahabı olan ciltler için uygun olan yöntemdir.
Frekans: 1 saniyede oluşan ses dalgası sayısına frekans denir. Bir kaynaktan bir saniyede üretilen dalga sayısı ne kadar fazla ise sesin frekansı o kadar büyük olur. Dalga sayısı arttıkça frekans artar, frekans arttıkça ses incelir. Dalga sayısı azaldıkça frekans azalır, frekans azaldıkça ses kalınlaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri