Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Yulaf her ne kadar faydalı bir besin olsa da bazı kişilerin dikkatli kullanması gerekebilir. Özellikle avenin duyarlılığı olanlarda ciddi reaksiyonlara sebep olabilir. Yulafın glüten içeren bir besinle tüketilmesi de alerjik belirtileri artırır. Ayrıca, fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik problemleri görülebilir.
Cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan ölü derilerin atılmasına ve cildin yenilenmesine katkı sağlar. Cilt rengini eşitleyen yulaf, bölgesel kararma ve cilt lekelerinin de önüne geçmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Yulaf konusunda merak edilen konulardan biri de cildi beyazlatma özelliğinin olup olmadığıdır. Merak konusu olmasının nedeni ise birçok yazıda yulafın cildi beyazlattığının anlatılmasıdır. Fakat yulafın cilt üzerinde böyle bir etkisi olduğuna dair bilimsel çalışma yoktur.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Sindirim sistemi fonksiyonlarını düzenler ve iyileştirir. Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf sütünü çekince altını kapatıyoruz içine bal ve ezilmiş muzu ekliyoruz güzelce karıştırıp uygun bir kaseye döküyoruz. Üzerine yarım muzu, çilekleri ve ceviz parçalarını serpiyoruz. Sevdiğiniz canınızın istediği herşeyi bu aşamada kullanabilirsiniz.
Sağlıklı bir şekilde yulaf ezmesini tüketmek isteyen kişiler yulaf ezmesini şekersiz bir şekilde yaparak kuru meyve ve kuru yemişler ile yiyebilir. Bunun yanı sıra yulaf unundan elde edilen ürünleri de sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.
Yiyeceğiniz kadar yulafı minik bir tencereye koyun, üzerine bir miktar süt ya da suyu ekleyin. Tercihinize göre tarçın, kakao, keçiboynuzu unu da ekleyebilir çok daha farklı bir hale getirebilirsiniz. 5 dakika kadar pişirmeye bırakın ve daha sonra çeşitli meyvelerle süsleyip tüketin.
Yulaf tüketmenin en yaygın yollarından biri yulafı süt ya da yoğurt ile karıştırıp yemektir. Kahvaltılarda ara öğünlerde sıkça tüketilen bu besleyici tahıl deposu yiyeceğe mevsimine göre meyvelerde ekleyebilirsiniz.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Yulafın yağ yakma ya da sindirimi hızlandırma gibi özellikleri yoktur. Ancak lif oranı çok yüksek bir besindir. Bu yüzden doyurucu ve tok tutma özelliğine sahiptir. Bu da diyet ve sağlıklı beslenme dönemlerinde fazla yemek yemekten uzak durmanızı sağlar.
Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir. Sonrasında içerisine yulaf ekleyip kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirmeniz gerekecektir. Üstüne isteğinize göre tekrar süt koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Çiğ yulaf inanılmaz derecede çok yönlü bir bileşendir. Onları en sevdiğiniz yoğurda sos olarak ekleyebilir veya bir smoothie'ye karıştırabilirsiniz. Çiğ yulafın tadını çıkarmanın kolay ve besleyici bir yolu, yulafı buzdolabında su veya sütle ıslatarak gece yapmaktır.
Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulafın Zararları
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Yulaf ezmesi yalnızca kilo vermek isteyenlerin değil sağlıklı bir öğün yiyerek tok kalmak isteyenlerin de tercih sebebi olan bir besindir. Ayrıca insanlar artık yiyerek zayıflamak istemektedir. Aç kalmadan hem de lezzetli şekillerde yulaf ezmesi tüketerek pek çok kişi kilosunu koruyarak mutlu hissedebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri