Yulaf yemenin cilt bakımından faydaları da oldukça fazladır. Cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan ölü derilerin atılmasına ve cildin yenilenmesine katkı sağlar.
Cildinizin nem ihtiyacını sağlayacaktır. Sütlü Yulaf Maskesi; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 2 yemek kaşığı sütü ocakta kaynatın. Kaynayan karışım soğuduğunda içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekleyin.
Kuru cilt ve tahrişe karşı yulaf kullanabilirsiniz. Banyo suyuna bir avuç yulaf atmak cildinize iyi gelecektir. 3- Yulaf sivilcelere de iyi gelir. Yulafı pişirerek yüzünüze maske gibi uygulayabilirsiniz.
Yulaf anti-enflamatuar yapıdadır ve cildinizle en iyi şekilde uyum sağlar. Ciltte kaşıntı ve batma gibi sorunlar yaşayan kişiler, evde yulaf maskesi yapabilirler. Yulaf, cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı bir besindir. Cilt bakımı için güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır.
Yulafta bulunan çinko, cildi temizlemeye ve zararlı bileşenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda gözenekleri etkili bir şekilde daraltır ve gençleştirici bir etkiye sahiptir. Yulafın düzenli tüketimi, kolesterol düşürücü etki sağlayarak kalp hastalıkları riskini de en aza indirebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf yemenin cilt bakımından faydaları da oldukça fazladır. Cildin yenilenmesini sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan sivilce ve siyah nokta gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan ölü derilerin atılmasına ve cildin yenilenmesine katkı sağlar.
Yulaf konusunda merak edilen konulardan biri de cildi beyazlatma özelliğinin olup olmadığıdır. Merak konusu olmasının nedeni ise birçok yazıda yulafın cildi beyazlattığının anlatılmasıdır. Fakat yulafın cilt üzerinde böyle bir etkisi olduğuna dair bilimsel çalışma yoktur.
Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur. Bunun en önemli sebebi ise bu kişilerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi sağlık problemlerine neden açması olmaktadır.
Yulaf, cilt için oldukça faydalı bir besindir. Cilt lekelerini yok ediyor, cildin rengini açıyor, sivilceleri iyileştiriyor ve cildin yağ dengesini koruyor.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Yulaf, içerisindeki beta-glukan sayesinde bağırsak ve midede çözelti oluşturur ve sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar. Kilolu kişilerde etki eder ve diyabet hastalarında kan şekerini düşürür.
TheLifeCo Kolajenli Yulaf& Kuruyemişli Müsli içeriğindeki meyve ve diğer besin ögeleri ile potasyum, lif, E vitamini, C vitamini, B12 vitamini ve fazlasını sağlamasının yanı sıra, lezzetli ve doyurucu bir öğün tüketirken vücudunuza 3,4g kolajen almanızı da sağlar.
Bu da peeling için ideal bir yapıya sahip olduğu anlamına geliyor. ¼ bardak pişmemiş yulafı 2 yemek kaşığı ılık su ile karıştırarak DIY yüz ve vücut peelinginizi hazırlayabilirsiniz. Cildinize hafifçe masaj yaparak yedirin ve durulayın.
Yulaf Ezmesi Akne Maskesi
Yulaf ezmesi anti enflamatuar özellikler içerdiğinden cilt iltihabını ve kızarıklığı tedavi etmeye yardımcı olacaktır. Bir kase yulafı suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra şikayetli bölgeye uygulayın ve 15 dakika kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra soğuk suyla yıkayın.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Yulafın Zararları
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Her gün yulaf yemeniz için o kadar çok nedeniniz var ki!. Yulafın sağlığımıza faydası onu kahvaltı ve ara öğünlere eklememiz için yeterli olacaktır. Başta kalp hastalığı riskini azaltması ve zayıflamada etkisi olmak üzere çok sayıda faydası bulunan yulaf ezmesini beslenme alışkanlıklarınız arasına alın.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yulaf ezmesi vücuttaki kanser riskini azaltır. İçeriğindeki bol miktarda lif seviyesiyle öncelikle bağırsak kanseri ve sonrasında tüm sindirim sistemi kanserleri riskini minimize eder. Doyurucu ve tok tutucu özelliği sayesinde diyet yapan sporcuların tercih ettiği önemli bir besin kaynağıdır.
lifli yiyecek yediğimiz de (örnek yulaf) bu yiyeceğin içerdiği lif midede su ile karışıp şişer yani hacimsel olarak büyür bu büyümede mideye doluluk hissi verir ve açlığınız gider böylece yemek isteğiniz geçeceği için kalori açığı oluşturmak daha kolay olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri