Ağrıyan yere sağ eli koyup dua etmek sünnettir. Resulullah (asm) da ona şunu tavsiye etti: “Sağ elini ağrıyan yerine koy ve yedi sefer: أَعُوذُ بِعِزَّةِ اللهِ وَقُدْرَتِهِ مِنْ شَرِّ مَا أَجِدُ وَأُحَاذِرُ Bendeki duyduğum sancının şerrinden Allah'ın gücüne ve kuvvetine sığınırım.”
Peygamberimiz aleyhisselam ise şu şekilde tavsiyede bulundu: “Elini ağrıyan yere koy ve 3 kere besleme çek. Daha sonra 7 defa şu duayı oku: Euuuzu bi izzetillahi ve kudretihi min şerri maaa ecidu ve uhaaaziru”(uzatmalar birden fazla harf ile belirtilmiştir.)
Hz. Peygamber (s.a.v) de ona, elini vücudunun ağrıyan yerine koyarak, üç defa Bismillâh demesini ve yedi defa şu duâyı okumasını söyledi: E'ûzu bi 'izzeti'l-lâhi ve qudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru!
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı: Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.
İlgili 35 soru bulundu
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
*Şifa Duası: ”Bismillah,erkike min külli şey'in yü'zike,ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin,Allahu yeşfike, Bismillahi erkike". Duanın Anlamı: “Allah'ın adıyla seni rahatsız eden herşeydeniher türlü kötü nefisten ve kem gözden, sana koruma diliyorum. Allah sana şifa versin. Sana Allah adıyla koruma diliyorum.”
Kişinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıklardan ya da manevî sıkıntılardan kurtulması için tıbbi tedavi yöntemlerine başvurması esastır. Bunun yanında kişinin şifa niyetiyle Allah Teâlâ'ya dua etmesi de uygun olur. Bir âyet-i kerîmede Kur'ân'ın müminler için şifa ve rahmet olduğu ifade edilmektedir (el-İsrâ, 17/82).
Esmaü'ş Şifa - Allah'ın İsimleri ile Şifa
Mesela, göz rahatsızlıkları için "Basîr" ve "Nûr", kulak rahatsızlıkları için "Semi", mide, kalp ve akciğerler için de "Rezzâk" ismi ile duâ ederek Allahû Teâlâ'dan şifa istemeliyiz.
"Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur.
Opioidler (narkotik analzezikler): En güçlü ağrı kesiciler bu gruba dahil olmaktadır. Kodein, tramadol ve morfin bu gruptandır. Bu tür ağrı kesiciler beyindeki ağrı mesajlarını değiştirme etkisine sahiptir.
*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."
Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu. Yatsı namazı sonrası dünya kelamı konuşmamak ve gece namazı için uyumak sünnettir.
Peygamber efendimiz de sıkıntılı hissedilen zamanlarda okuması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.
Ya Şafi Allahu Tealnın isimlerindendir. Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir. Çocuklar için okunup üflenmesi rahatsızlıklarının engellenmesine ve iyileşmesine vesile olmaktadır.
O kuluna musallat olan musibetleri def eder, hastaları iyileştirir ve kötülükleri yok eder. Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir. Ya Şafi esmasını Cuma namazından sonra zikretmek, kişiyi maddi ve manevi hastalıklara karşı korur.
Ya Şafi: Ey her türlü derde devâ veren Şâfi Ya Kafi: Ey kullarına yeten Kâfi Ya Muafi: Ey maddî ve mânevî dertlere âfiyet veren Muâfi Her gün; 40 kere “Ya Şafi” 40 kere “Ya Kafi” 40 kere “Ya Muafi” 40 kere “Ya Allah” okuyup, gönlünüzce dua edebilirsiniz!
Şifa Duası : Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil' aliyyil'azîm. Anlamı : “Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir.” Bu dua da bütün hastalıklar için okunur. Dertlerden kurtulmak için ve murada kavuşmak için beş yüz kere okunur.
Niyet: Niyet Ettim Niyet Eyledim Allah Rızası için Hastalığıma (Hastama) Şifa Namazı Kılmaya… Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena Sağa Ve Sola Selam .. Aşağıdaki Tesbih Zikir Edilecek.
Seher vakti, yalvararak dua etmek, bid'atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak... Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.
Fetih Suresi Şifa İçin Okunur mu? Fetih suresi daha ziyade maddi ihtiyaçların ve dileklerin yerine gelmesi için okunduğundan, şifa niyetine okunmuyor. Fakat karşılığı Allah'tan beklenerek okunabilir.
Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.
Hasta olan kimsenin elinde olan imkânlardan, güzelliklerden birisi de duasının müctecâb olmasıdır. Onun için bu yönden de Peygamber Efendimiz öbür insanlara tavsiye buyuruyor: "Hasta mü'minin duasını ganimet bilin; ondan istifade edin, faydalanın."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri