Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir. Öğle ve akşam yemeklerinde salatalarda kullanabilirsiniz.
Doğranmış elma, yulaf ezmesi, üzüm ve sütü bir sos tenceresine alın, Orta hararetli ateşte arada karıştırarak yulaflar lapa haline gelene kadar (kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk.) pişirin, Servis kaselerine paylaştırıp üzerine tarçın serpin.
Yulaflar sütü emip süt koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kaseye boşaltıyoruz. 5 dakika kadar ılımasını bekliyoruz. Üzerini dilimlenmiş muz, ananas, Hindistan cevizi, chia tohumu ve goji berry ile süsleyip servis ediyoruz. Dilerseniz sütün içine 1 tatlı kaşığı bal ilave edip tatlılık oranını artırabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Yulaf sütünü çekince altını kapatıyoruz içine bal ve ezilmiş muzu ekliyoruz güzelce karıştırıp uygun bir kaseye döküyoruz. Üzerine yarım muzu, çilekleri ve ceviz parçalarını serpiyoruz. Sevdiğiniz canınızın istediği herşeyi bu aşamada kullanabilirsiniz.
Yulaf, süt ve suyu kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Kasenize sırasıyla yulaf ezmesi, şeftali, dondurma ve fıstık ezmesini koyun ve hazır!
1 kase yoğurt içinde 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini güzelce karıştırın. Görselliğe ve damak zevkine önem veriyorsanız, böğürtlen, muz, çilek, elma, üzüm veya şeftali gibi mevsim meyveleri ile yulaf ezmesi tabağınızı süsleyebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı balı üzerinde gezdirirseniz vücut direncinizi de korumuş olursunuz.
Yulaf Nasıl Tüketilir? Yulafı tüketmeden önce bir miktar süt ile pişirilebilir, içerisine doğal olabilecek bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz. İlave ettiğiniz tatlandırıcıdan sonra lapa kıvamına gelen yulaf lapasını ister sade şekilde isterseniz üzerine meyve, çikolata ya da chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Kivili Yulaf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Süt yulaf ve chia bir tencerede lapa olana dek pişirilir. Altı kapatılınca bal eklenip karıştırılır. Doğradığımız kiviler bir kaseye koyulur.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Yulaf tüketimi sayesinde yağların da atılımı kolaylaştırır. Sağlıklı kiloyu korumak ve kötü kolesterolü dengelemek için mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulaf ezmesi akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Akşam yemeğinde tüketilen yulaf iyi uykuyu da destekler.
Uzun süre tok tutması da harika. Hızlı kahvaltı yapayım, diyenler akşamdan yulafını ve yoğurdunu karıştırarak buzdolabında saklayabilir. Sabah istediği eklemeleri yaparak tüketebilir.
Özellikle diyet yapanların tercihi olan yulaflı yumurtalı omlet doyurucu bir kahvaltı ile güne başlamak isteyenler tarafından sıkça pişirilmekte ve yenmektedir. Yapımı kolay ve besleyici bu kahvaltı, vitamince zengin yulaf ile protein bakımından çok önemli gıdalardan bir olan yumurtanın birleşiminden oluşmaktadır.
YULAFLI KAHVALTI 1 Su bardağı süt, 2 Yemek kaşığı Yulaf, 1 Porsiyon elma, 2 Tatlı kaşığı Tarçın - YouTube.
Yulafı, sütü ve hindistan cevizini orta dereceli ateşte kıvamını alıncaya kadar yani lapa oluncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra bir kaseye alıp biraz soğutuyoruz. Sonrasında üzerine isteğe bağlı meyve kullanabilirsiniz benim tercihim muz ve nar ve tarçın oldu.
Yulaf, kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı bir yiyecektir. Yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan önemli besinleri sağlar ve birçok yararlı etkiye sahiptir. Kilo Kontrolü Sağlar… Yulaf, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle, tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır.
Sağlıklı beslenmek ve hızlı kilo vermek isteyen kişiler için pek çok öneri bulunmaktadır. Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır.
Her sabah kahvaltıda yulaf tüketmek, yapılan diyet yanlışları içerisinde yer alır. Doğru ve dengeli beslenmenin ilk kuralı, beslenmenizi çeşitlendirmektir. Bu nedenle haftada 3-4 kez kahvaltıda yulaf tüketmeniz, diğer günler ise farklı kahvaltı alternatiflerini değerlendirmeniz yararlı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri