Cildinizi kirlerden ve mikroplardan arındırmak için 1 adet yumurta akı ile 1 çay kaşığı karbonatı çırpın. Göz çevreniz dışındaki bölgelere sürün. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu yumurta akı ve karbonat maskesi sayesinde, cildinizi zararlı maddelerden arındırmış olacaksınız.
Yumurta akı maskesi cilt lekelerini azaltmada etkili olabilir. Yumurta akı, içerdiği proteinler sayesinde cildi besler ve sıkılaştırır. Ayrıca, yumurta akının içindeki amino asitler cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Yumurta akı maskesi, düzenli olarak kullanıldığında ciltteki lekelerin görünümünü azaltabilir.
Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir. Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
Temiz ve kuru cildinize masaj yaparak maskeyi sürün. Ancak dudak ve göz çevresine sürmemeye dikkat edin. 15 dakika maskeyi cildinizde beklettikten sonra bol suyla yüzünüzü yıkayın.
İlgili 44 soru bulundu
Yumurta akıyla yapılan yüz maskelerinin olası tehlikeleri
Kurabiye hamurunun cezbedici tadından farklı olarak, yüzünüze pişmemiş yumurta akı sürmek, patojen bir bakteri çeşidi olan 'salmonella' ile birlikte gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Yumurta akı maskesinin faydaları
İçerdiği doğal biyoenzimler sayesinde ciltteki kir ve yağ birikimlerini gidererek cildi derinlemesine temizler, sağlıklı ve ipeksi bir görünüşe kavuşmasını sağlar. Ayrıca cildi beyazlatarak cilt lekelerini ortadan kaldırır.
Limonlu karbonat karışımı cildi ölü hücrelerden arındırır, ayrıca cilt tonunu açar.Limonlu karbonat maskesini hazırlamak için karbonatı, esmer şekeri ve limonu iyice karıştırın. Doğal kürü ıslak cildinize uygulayın. 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Karbonatın dişlerinizi beyazlatmak için akıllıca bir seçim olduğu kanıtlanmıştır, ancak diş sağlığınızın tamamına yönelik bir çözüm değildir.
Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir. Karbonat ayrıca cildi sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir. Özellikle karbonat siyah nokta problemi yaşayanların imdadına yetişir. Belirli bir süre uygulandığı durumlarda karbonatın ciltteki tüm siyah noktaları yok ettiği tespit edilmiştir.
Yumurta akı maskesi yapımı oldukça kolay ve yüksek etkiye sahip bir uygulamadır. Haftada bir uygulayabileceğiniz yumurta akı maskesi ile cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz. Göz ve dudak çevresinden uzak tutarak yüzün tamamına rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Cilde pek çok faydası olan yumurta akı maskesi sürekli kullanılmamalıdır. Yumurta akı maskesini yalnızca haftada bir kez uygulamak yeterlidir. Fazla uygulandığı takdirde bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
"Göz altı morluğu için kahve maskesi yapımı..."
Yumurta akı ve kahveyi karıştırıp hazırlamış olduğunuz maskeyi göz altı bölgesine sürüp 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda cildinizi yıkayıp temizleyin. Haftada 3 kere tekrarladığınızda göz altı morluklarının giderilmesini sağlayacaktır.
Göz çevresine sıkılık veren yumurta akı maskesi
1 adet yumurta akı, ince rendelenmiş ve dışı soyulmuş 1 adet havuç, 1 çay kaşığı kadarda aloe vera yağını cam kase içerisinde karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı hem cildimize hem göz altına ve çevresine uyguluyoruz.
Ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayıp bu maskeyi haftada 2 defa uygulamanız önerilir.
Evet, yumurta özellikle de organik yumurtanın beyazı cilt gençleştirici, gözenek temizleyici ve canlandırıcı maske yapımı için önemli bir hammaddedir. Ayrıca yumurta beyazının içeriğinde, cilt rengini düzenleyici, nem sağlayıcı ve kırışıklık açıcı özellikleri olan aminoasit ve vitaminler bulunmaktadır.
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Karbonatı bir bardak suda çözdürdüğünüzde ter ve kusmuk lekelerinde etki sağlayabilirsin. Bunun yanında kırmızı şarap lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için mısır unu ve bebek pudrasını karıştırıp bir macun elde edebilir ve uygulayabilirsin.
İki tatlı kaşığı karbonat içerisine yine iki yemek kaşığı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. Macun kıvamına geldiğinde ise cildinize direk uygulayın ve uygulama esnasında masaj yapın. Böylece peeling etkisi yaratacaktır. 20 dakika sonra soğuk suyla durulayın.
Önemli miktarda vitamin ve mineral içeren yoğurt karbonat maskesi yüze uygulandığı takdirde siyah noktaların yok edilmesini sağlar. Ayrıca sivilce izlerini de yok eden bu maske cildi nemlendirir. Cilde canlılık kazandıran yoğurt karbonat maskesi yaz aylarında oluşan güneş lekelerinin giderilmesini sağlamaktadır.
Bir çay kaşığı maya, bir çay kaşığı karbonatı 10 damla su ile ıslatın. Bu malzemeyi sürün, 15 dakika sonra yıkayın. Maya gözeneklerinizi temizler, karbonat ise zaman içinde dert ettiğiniz lekelere veda etmenizi sağlar.
Ev yapımı alçı uygulatanların ifadeleri
- Halk iyileştiricisi: “Yumurta akı ve sabun sayesinde doku hızlıca sabitlenir. Böylece bölgedeki şişlik iner ve ağrı azalır. Bir hafta sonrasında alçı çıkartılıp kontrol edilir. Gerekirse yenisi yapılır.
Yapılışı: Kurumuş yumurta kabuklarını mutfak robotundan geçirin ya da bir havanda döverek toz hale getirin. Kabuklar toz hale geldikten sonra içine 1 yumurtanın akını ekleyip iyice karıştırın. Temiz cildinize sürün ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
Pirinç maskesi ne işe yarar sorusu da çok fazla sorulan sorulardan bir tanesidir. Birden fazla fayda sayılabilmektedir. En önemli faydalarından biri cildin beyazlamasını ve aydınlanmasını sağlamasıdır. Cildin temizlenmesini ve cilt tonunun dengelenmesini sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri