Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Çamaşır makinesinin deterjan gözü suyla doldurulur veya yıkandıktan sonra deterjan gözünde su kalır. Deterjan gözündeki delikleri temizleyin, delikler tıkanırsa deterjan gözünde su birikebilir. Deterjan gözünü çıkarın ve iyice temizleyin.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ YUMUŞATICI ALMAMASININ NEDENİ NEDİR? Çamaşır makinesine fazla deterjan konulduğu vakit, yıkama anında yumuşatıcı ile deterjan birbirine karışmaktadır. Bu da yumuşatıcının önemli oranda gözünü tıkar.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
- Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların kötü kokmasının bir diğer sebebi, yıkanan çamaşırların ıslak şekilde uzun bir süre boyunca makine içerisinde kalmasıdır. Çamaşırların uzunca bir süre bekletilmesi sonucunda küflenme oluşur ve bu durum hem çamaşırlar hem de makine için olumsuzluğa sebep olur.
Temizlik aşamasında makinenin filtresinden bir miktar su geleceği için yere bir bez ve kap yerleştirin. Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın.
Makinenizdeki kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar (yaklaşık 40 cm), en çok 100 cm yukarıda olması gerekir. Yükseklik bu oranların altında veya üstündeyse makine sıkma işlemi yapmaz. Ayrıca tahliye hortumu gidere bağlı ise tıkanmış olabilir.
Bu kısmın temizlenmesi için, sirke ve deterjan tozu ilk önce dikkatli biçimde karıştırılmalıdır. Daha sonra bu karışım deterjan gözüne aktarılarak, 90 derecelik ısıda bir buçuk saat boyunca çamaşır makinesi boş bir biçimde çalıştırılmalıdır. Daha sonra çamaşır makinesi gözünün iç bölümü tertemiz olacaktır.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır.
Çamaşır makinesi deterjanı neden eritmiyor diye düşünüyorsanız problem kullandığınız deterjandan da kaynaklanıyor olabilir. Toz deterjanları kapalı bir kutuda, nemsiz ve kuru bir ortamda muhafaza ederek mevcut akışkanlıklarını koruyabilirsiniz.
Bazen program bitmiş olsa bile çamaşır makinesi boşaltma durumuna geçmemiş olabiliyor bunun sonucunda maalesef su makinenin içinde kalıyor. Böyle bir durumda makine kapatılıp tekrardan su boşaltma durumuna getirilmelidir.
Musluğunuzdan akan suyun basıncı düşük ya da dengesiz olabilir. Bunun için herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyun tazyiği düşükse makinenin deterjan çekmecesine yeterli miktarda su gelmediği için deterjanı alamaz.
Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor ise çoğunlukla tahliye pompasına çorap vb. küçük bir parça sıkışmış olabilir. Makine suyu boşaltmıyor ise öncelikle suyu tahliye edin daha sonra pompa Kapağını açıp bir cisim sıkışmış ise çıkarın ve Kapağını geri takıp makineyi tekrar çalıştırmayı deneyin.
Makinenin içerisinde su var mı? Makinenizin içinde su kalmış ise güvenlik nedeni ile kapak açılmaz. Bu durumda makinenizin özelliklerine göre program ayarını, önde düğmelerin bulunduğu bölümde yer alan "Sıkma" ya da "Sıkma+Pompa" konumuna getirin ve kalan suyu boşaltın. Program bittikten sonra kapağı açabilirsiniz.
Boruların tıkalı olması durumunda, su veya çamaşır sodası ve sirke karışımını kullanarak tıkanıklığı açabilirsiniz. Bunun için bir leğen içerisinde çamaşır sodası ve sirke karıştırın ve karışımı tıkalı giderin içine dökün. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve ardından bol su ile durulayın.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Suyun buharlaşması, ıslak cismin ve havanın sıcaklığıyla birlikte havadaki bağlı nem oranına bağlıdır. Yani, çamaşır ile havanın sıcaklığı ve nemi arasındaki fark ne kadar büyük ise kuruma o kadar hızlı olur. Bu nedenle, sıcak havada soğuk suyla; soğuk havada ise sıcak suyla durulanmış çamaşır daha çabuk kuruyabilir.
Islak mendiller, giysilerden tüy ve tüylerin çıkarılmasına yardımcı olur. Küçük kumaş, kürk ve saç parçalarını temizleyen bir emici görevi görürler. Tüm bu parçacıklar ıslak mendillere yapışır ve sonuç olarak giysiler çok daha temiz görünür ve tüm bu kalıntıları giysilerinizden kendiniz toplamak zorunda kalmazsınız.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
SİRKE VE KARBONAT İKİLİSİ HER YERDE
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri