Balığınızı kızartırken bir yan ocağın üzerinde ise içerisine su ve yumuşatıcı koyduğunuz karışımı kaynatabilirsiniz. Bunu balık pişirme işlemi bittikten sonra yaparsanız çok daha etkili olacaktır ve evinizde balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz.
Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Portakal, mandalina, limon veya misket limonunun kabuklarını soyup bir tencerede su ile ocağının üzerinde kaynat. Narenciye o balık kokusunu kısa sürede yok edecektir.
Tavadan, tabaklardan, çatallardan ve bıçaklardan balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın ve hepsini telve ile ovun. En son malzemenizin hepsini normal bulaşık deterjanı ile yıkayın.
İlgili 26 soru bulundu
Kirli atıkları temizlemek için mutlaka aparatları çıkarıp basınçlı su ile yıkayın. Bardaklarınızın yumurta ve balık gibi kokmasını istemiyorsanız bulaşık makinenizin rafına yemeklerde kullandığınız limon kabuklarını koyabilirsiniz. Böylece bütün bulaşıklarınız tertemiz ve mis gibi kokacaktır. İŞTE BU KADAR BASİT...
Kullanacağınız sirkenin beyaz sirke olması gerekir. Beyaz sirkeyi bulaşık makinesinin üst kısmına ilave ederek rahatsız edici bir koku oluşumunu engelleyebilirsiniz. Sirke yıkama sırasında bulaşık makinesine ilave edilir.
Balık pişirme sürecinde ve bunaltıcı sıcaklarda üstün performans deneyimi sunan aspiratörler ortamı hijyenik hale getirecektir. Balık pişirme işlemi sonrasında tencerede vanilya kaynatarak da balık kokusunu giderebilir; evinizden ve mutfağınızdan buram buram vanilya kokusu gelmesini sağlayabilirsiniz.
1- Vanilya Kavurmak:
Vanilya kullanarak bu kötü kokulardan kurtulmak mümkün. Nasıl mı? Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
Kötü kokudan şikâyet ettiğiniz fırının içerisini, nemli bir bez üzerine döktüğünüz bir miktar karbonat ile silin. Daha sonra, temizlediğiniz fırının içerisinde bir fincan dolusu karbonatı beklemeye bırakın. Kısa sürede karbonat, tüm kötü kokuyu emecektir.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Kıyafetlerinizi yıkarken kokuyu gidermek için bir miktar sirke veya karbonat ekleyebilirsiniz. Ayrıca, özel koku giderici spreyler veya deterjanlar da kullanabilirsiniz. Eğer bu yöntemler işe yaramazsa kuru temizleme gibi profesyonel temizlik hizmetlerine başvurabilirsiniz.
Mutfaklarda sık sık kullanılan sirke ve limon, kızartma kokusunu giderme konusunda da oldukça başarılıdır. Tencerenin içerisine bir bardak su, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı sirke koyarak kaynatın. Bu yöntemi hem kızartma esnasında, hem de kızartma işleminden hemen sonra uygulayabilirsiniz.
Tavaya 4-5 Dilim Limon Koyun.
Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN. Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Limon ve karbonattan ziyade, lavabo ve klozet içerisine beyaz sirke dökerek kötü kokuları yok edebilirsiniz. Bir su bardağı karbonat veya bir su bardağı limon suyunu banyonuzun bir köşesinde sürekli tutmak, oluşabilecek kötü kokuları engelleyecektir.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor. Üstelik karbonat kokuyu bastırmak yerine, tamamen yok ediyor, ayrıca bulması kolay ve oldukça hesaplı!
zeytinyağındaki asit oranıyla alakalıdır. zeytinin cinsi ve yağ çıkarılırken yapılan işlemler de asit oranına etki eder. fakat kalkıp da deli gibi, sıfır asit oranlı zeytin yağı aramayın.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Bayat balık suda havada kalır. Taze balığın ağız kısmı genelde kapalıdır. Bayat balığın ağız bölümü açılmaya başlar. Taze balıkta, doku kılçıklarından daha zor ayrılır.
Çünkü limonun asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal ve etkili bir temizlik maddesine dönüştürüyor. Böylelikle antibakteriyal bir özellik taşıyan limon sadece mikropları öldürmekle kalmıyor, ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış bakterileri de dezenfekte ediyor.
Karbonat mutfakta daha ne büyük işler başaracak kim bilir? Karbonat ile gün içinde defalarca çalışan bulaşık makineniz tertemiz oluyor. Bulaşık makinesi nasıl temizlenir sirke işe yarar mı diyorsanız, cevabımız evet olacaktır. Karbonatın yardımcısı beyaz sirke de işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
Makinenizin kolay temizlenebilmesi ve yüksek performans gösterebilmesi için iyi bir bulaşık makinesi deterjanı kullanmanız tavsiye edilir. Bulaşık makinesi temizleme yöntemleri uygulanırken doğru malzemeler seçilmelidir. Karbonat ve sirke, bulaşık makinesini temizliği için etkili ürünlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri