Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözüne yarım kapak Yumoş Extra Yumuşatıcı ekleyin. Yumoş Extra, yoğun kıvamlı konsantre çamaşır yumuşatıcısı yarım kapakta etkili ve kalıcı yumuşatıcı kokusu sağlar. Yumoş Extra Yumuşatıcı'yı daha çok yıkamada kullanabilir bu sayede bütçenize de katkıda bulunabilirsiniz.
Çamaşırlarınızın yıkama bittiği anda kalıcı kokusuyla dikkat çekmesini istiyorsanız parfümlü yumuşatıcılar tercih edebilirsiniz. Kokusuyla mest eden Vernel Max Konsantre Çamaşır Yumuşatıcısı, kokunun uzun süre çamaşırlarda kalmasını sağlıyor.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
İlgili 15 soru bulundu
Makinenizin yumuşatıcı gözünden su alıp almadığını kontrol ediniz. Yumuşatıcı haznesine herhangi bir şey koymadan makineyi çalıştırdığınızda, yumuşatıcı haznesinde su kalmamalıdır. Su kalıyor ise, yumuşatıcı haznesi gideri tıkalıdır. Hazneyi temizleyiniz.
Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Vernel Supreme Elegance yumuşatıcı ürününü kullanarak kıyafetlerinizde Fransız parfümü esintisini hissedebilirsiniz. En güzel kokan yumuşatıcı ürünleri arasında yer alan bu ürün, uzun süre kalıcı olan bir koku sunar. Konsantre olarak üretilen bu yumuşatıcı, daha fazla yoğunluk vadeder.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Kötü kokudan kurtulmak için aklınıza ilk gelen deterjan ya da yumuşatıcı miktarını arttırmak olabilir. Ancak bu doğru olmaz. Çünkü fazla deterjan yeteri kadar durulanamaz ve giysilerde hapsolur. Bu da bakteri oluşumu ve kötü kokuyu tetikler.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Doğru yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Yumoş Extra giysilerinizin rengini ve yumuşaklığını daha uzun süre korumasını sağlarken lilyum çiçeğinin ferahlatıcı kokusuyla kalıcı hoş koku verir. Böylece giysileriniz daha uzun süre ilk günkü gibi kalır.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır. Makinenin arkasında bulunan su giriş hortumlarının bağlandığı su musluklarını bir miktar kısın.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
Sıvı parfümler sayesinde makineye kolaylıkla eklenen modeller hem makineyi hem de giysilerinizi ferah kokularıyla temiz tutar. Makinede kireç, tıkanma gibi problemler oluşturmayan sıvı parfümler hem deterjan hem de yumuşatıcı yerine kullanılabilir.
Makine arızaları, bazı özelliklerinin çalışmaması ya da kireçlenme sorunu gibi etkiler çamaşırlarınızdaki kötü kokunun nedeni olabilir. İyi bir temizlik için deterjanı makinenin deterjan gözüne, yumuşatıcıyı da yumuşatıcı için ayrılmış bölüme koymalısınız.
Çamaşırları yumuşatma amacıyla, çamaşır makineleri için üretilen yumuşatıcılar haricinde sıvı deterjan veya temizleyici özellikli başka maddeler kullanmayın.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri