Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Makinenin su basıncı gereğinden fazlaysa, Makine bozuksa, Makine deterjan ve yumuşatıcıyı doğru zamanda almıyorsa yumuşatıcı kokmaz.
Her ne kadar güzel kokulu bir yumuşatıcı, deterjan kullanmış olsanız da yıkama programı sonunda nemli ortamda kalan ıslak çamaşırlar bakterilere kucak açar ve kötü kokarlar. Yıkama programı biter bitmez çamaşırlarınızı makineden çıkarın ve bekletmeden asın.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
İlgili 30 soru bulundu
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
YENİ YIKANAN GİYSİLER NEDEN NEM KOKAR? Kullanılan yumuşatıcının kokusu ne kadar güzel olursa olsun, rutubet kokusuna giysilerde sıkışan nem neden olur. Kuruduktan sonra bir miktar nem kalırsa, giysiler en sonunda tamamen kurusa bile nemli kokmaya devam eder.
Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözülen kimyasallardır. Yıkama işlemini sürekli düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözülemiyor ve kalıntı bırakıyor olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı haznesinde biriken kalıntılar zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir.
Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Makinenizde yumuşatıcı koyabileceğiniz herhangi bir göz bulunmuyor mu? Endişelenmenize gerek yok. Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Çamaşır ve oda parfümünü ister ortamınızın kötü kokusunu değiştirmek, ister çamaşırlarınızın her zaman güzel kokmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. Çamaşırlarınızın ütüleme işlemi bitiminde dilediğiniz koku da parfüm sıkarak dolapta beklediği süre içinde oluşan kokuları önleyebilirsiniz.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Kullanmanız gereken ürün miktarını azaltmak istiyorsanız Yumoş Extra serisi gibi konsantre yumuşatıcıları tercih edin. Böylece bir yıkamada 100 ml yumuşatıcı kullanmak yerine sadece 24 ml kullanmanız yeterli olacaktır.
Çamaşırlarınızı kokladığında onu daha da çok seveceksiniz. Tadını çıkarmak için bir kap portakal çiçeği suyunu doğrudan çamaşırlarınızla birlikte makinenizin tamburuna dökün. Bu yöntemi gül suyu ile de kullanabilirsiniz. Ancak, kokunun bozulmaması için kokusuz deterjan kullandığınızdan emin olun.
Eğer yıkama yapılmak istenmiyorsa kıyafetler mutlaka havalandırılmalıdır. Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor.
Giysilerin küf kokmasının bir diğer nedeni de yıkandıktan sonra uzun süre çamaşır makinesinde beklemeleridir. Her ne kadar güzel kokulu bir yumuşatıcı, deterjan kullanmış olsanız da yıkama programı sonunda nemli ortamda kalan ıslak çamaşırlar bakterilere kucak açar ve kötü kokarlar.
Kokuya bakteriler ve küf mantarları neden oluyor
Çünkü çamaşır yıkama işlemi (ister elde ister makinede yapılsın) çamaşırların üzerindeki bakteri varlığını sona erdirir. Yıkanmış çamaşırların oluşturduğu ortam, bakteriler için değil, mantar türleri için uygundur.
Kıyafetlere sinen rutubet kokusunu önlemek için;
Kötü kokan kıyafetleri içi dolu bir leğenin içine koyun. Daha sonra suyun içine karbonat atın. Bu işlemin ardından kıyafetleri karbonatlı suyun içinde 30 dakika bekletin. Ardından kıyafetleri durulamadan asın ve kurutun.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Çamaşır parfümleri farklı kokularda doğal olarak üretilen temizlik malzemeleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı tercih edilir ve kullanım alanları oldukça geniştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri