İç hat uçuşlarında kargo bagaj hakları; standart paket bagaj limiti 20 kg, premium fleks paket 25 kg olacak şekildedir. Dış hat uçuşlarında kargo bagaj hakları ise; standart paket bagaj hakkı 25 kg, premium fleks paket bagaj hakkı 30 kg'dır. Bebek yolcuların bagaj hakkı 10 kilogramdır.
İç hat uçuşlarında bagaj hakkı 15 - 25 kg'dır. Dış hat uçuşlarında 20 – 40 kg arasında değişmektedir. Bagaj ile seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı.
Yurtdışı uçuşlarda Business Class'ta bagaj hakkı 30 kilogram iken Economy Class yolcu bagaj hakkı 20 kilogramdır. Bebek yolcuların ücretsiz bagaj hakkı ise tüm uçuşlarda ve sınıflarda standart olarak 10 kilogramdır. Dış hat seferlerinde 10 kilograma ek 1 adet katlanabilir puset bagaj hakkına ücretsiz dâhil edilebilir.
Avrupa içi uçuşlarda her bir yolcu Economy'de 23 kg. ağırlığında bavul taşıyabilirken, Business Class'ta bu sınır 30 kilograma kadar yükseliyor. Okyanus ötesi uçuşlarda ise Avrupa uçuşlarında Economy'de her yolcu 23 kg. ağırlığında iki bagaj, Business yolcuları ise 23 kilogramı geçmeyen 3 bagaj taşıyabiliyorlar.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
İlgili 44 soru bulundu
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Yüksek bir kaldırma kapasitesine sahip olmasından dolayı bu tür valizlerin artık günlük yaşantımızda daha sık şekilde tercih sebebi olduğunu da söyleyebiliriz. Büyük boy valiz ne demek? diye bakıldığı zaman 10-15 KG arasında bir ağırlık taşıyabilen kapasiteye sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Eşyasını iki valiz halinde hazırlayan yolcular “Uçağa iki valiz alınır mı?'' sorunun cevabını arar. Yolcular genelde kabin bagajı ve kargo bagajı olmak üzere birer adet bagaj hakkını kullanır. Ancak bazı havayolu firmaları iki parça bagaja da izin verir.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Otobüs yolculuklarında genellikle 30 kilogram bagaj hakkı bulunuyor. Ancak bu hakkın kapsamı ve limitleri otobüs firmasına göre değişebilir. Otobüs firmaları 30 kilogramı aşan bagajlar için ekstra ücret talep edebilirler.
Şöyle ki; Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 38.maddesinde “Yolcunun 30 kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme paralel olarak karayolu yolcu taşımacılığı sektöründeki kural da bilet alan her yolcunun 30 kg'a kadar olan bagajının ücretsiz taşınmasıdır.
Parça bagaj konsepti olan güzergâhlarda 1 parça ekstra bagajın ağırlığı hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dır. 23 kg – 32 kg arası 1 parça ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
Bagaj kuralları
Parça ve kg konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için 158 cm'yi geçmeyecek şekilde Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir.
Uçak içine yalnızca 1 adet en fazla 55*40*20 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında kabin bagajı getirebilirsiniz.
Bavul ve valiz aynı amaç için kullanılsa da anlam olarak farklı çağrışımlara sebep oluyor. Bavul kelimesi daha uzun mesafeli yolculuklarda tercih edilen büyük çantaları hatırlatıyor. Valizler ise daha ziyade kısa süreli gidip gelinen yerler için ihtiyaçların doldurulduğu küçük çantalar olarak biliniyor.
Üretimi yapılan her ürün, belli bir taşıma kapasitesiyle piyasaya sürülür, orta boy valiz taşıma kapasitesi için bu oran 15 kilo civarındadır. Orta boy valizlerde üretim olarak küçük boyut farklılıkları olsa da hemen hepsi en az 15 kilo eşya taşıyabilir. Hacim olarak da 70 litrelik bir alandan söz edebiliriz.
Kabin boy valiz ölçüleri havayolları arasında farklılık gösterse de, kabul edilen boyutlar genellikle 55x40x20 cm ve ağırlık da 6 kg - 10 kg arasındadır.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Light Paket kapsamında 40cm x 30cm x 15cm ölçülerine uygun ve maksimum 3kg ağırlığında olduğu sürece tek parça el çantası, dizüstü bilgisayar çantası veya küçük sırt çantası tercih edebilirsiniz.
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Darbelere ve çarpmalara karşı tam koruma sağlayan ABS sert çanta, sık seyahat edenler için rahatlık sağlar. Bir plastik türü olan Abs, enjeksiyon kalıplama ile yapılır ve neredeyse tüm meslekler tarafından tercih edilir. Darbelere karşı dayanıklıdır, böylece kırılgan eşyaları güvenle taşıyabilirsiniz.
Valizin dış metali sert kabuk veya kumaş olabilir. Sert kabuk valizler eğer iyi bir markadan alınmadıysa çabuk kırılabilir. Kumaş valizler ise kolaylıkla yıpranabilir. Dolayısıyla valiz seçimi yaparken güvenilir ve sağlam ürünleri olan markalar seçilmelidir.
Valiz ölçülerinde uzunluk, en ve kalınlık ölçüsü dikkate alınır. En büyük valiz ölçüleri olarak 77x49x31 cm olarak tasarlanmış ölçülerden bahsedebiliriz. Verdiğimiz bu örnekte 77 cm valizin uzunluğudur, 49 cm ise en ölçüsü olarak belirlenir. Valizin kalınlığı ise 31 cm olarak tercih edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri