Yani, yurt dışı yolculuğunuza çıkarken yanınızda taşıdığınız para bu limit kapsamında değerlendirilir. Ülkemizde yurt dışına para çıkarma limiti Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Euro ve eşiti efektif dövizi çıkarmaya kadar tanınır.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Şahıs, yüklü para isterse eve de götürür, yasal olarak sıkıntısı yok. Hukuki yönden herhangi bir sakıncası yok.
Gümrüklerden geçerken yanınızda 10 bin avro ve üzeri nakit para varsa mutlaka yazılı beyanda bulunun. Beyan için, geçtiğiniz ülkenin gümrük kontrolüne varır varmaz 'nakit para beyan formu' isteyin. Geçtiğiniz her ülke gümrüğünde ayrı beyan formu doldurmanız gerekmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Evet, yurt dışından Türkiye'ye para gönderebilmek için IBAN kullanmak zorunludur. Klasik bir banka ile transfer yapılacaksa IBAN dışında SWIFT bilgisi de sunulmalı. Yurt dışından para transferi süreleri çeşitli faktörlerden etkilenebilir.
İlk olarak, Türk parası ve Türk parasıyla ödemeyi sağlayan belgelerin yurt dışına bankalar aracılığı ile gönderilmesi hiçbir şarta bağlı olmaksızın serbesttir.
Ancak Metin, "Sivil bir vatandaşın üzerinde 8 bin TL'den daha fazla para çıkarsa bunun cezai olarak bir yaptırımı yok. İstediği kadar para taşıyabilir. Devletin 8 bin TL sınırını koymasının nedeni ise vergi gelirlerini garanti altına almak.
15 Haziran 2007 tarihinden itibaren geçerli olan Avrupa Tüzüğü (EC) No. 1889/2007'e göre yanında nakit olarak 10.000 € veya daha fazlasının taşıyan bütün yolcular AB giriş ve çıkışlarında bu meblağı beyan etmelidirler.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
(2) Yurt dışına çıkış harcının mükellefi, yurt dışına çıkış yapan kişilerdir. beyanname ile bildirmek ve üç gün içinde ödemekle yükümlüdürler.
Buluntu Eşyayı Sahiplenmek
Buluntu eşyanın yetkili mercilere bildirme ve malı iade etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Ancak gerekli yükümlülüğü yerine getirmeyerek suç üzerinde malın sahibiymiş gibi davranması, kullanması halinde kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf suçunu işlemiş olacaktır.
Almanya'dan Türkiye'ye online olarak ne kadar para gönderebilirim? Diğer ödeme yöntemleri için farklı para gönderme limitleri vardır, bunlar: Nakit para teslim alma – 6.200 Euro. Kredi Kartı3/Banka Kartı – 4.000 Euro.
Paranın, bakiyenize ne kadar zamanda ulaşacağı alacağınız para birimine bağlıdır. Banka havalesinin ulaşması bir iş günü ve ACH ile gönderilen paranın ulaşması 1-3 iş günü sürer.
Yurt Dışına Para Transfer Limiti 2022
Ancak Türkiye'den yurt dışına para gönderme limiti 7.500 USD'dir ve bu tutarın Euro ve TL karşılığı kadar gönderim yapılabilir. Western Union aracılığıyla gönderilen tutarlarda teslim almanız için bir limit bulunmamaktadır.
Halen yürürlükte bulunan vergi kanunları çerçevesinde böyle bir sorgulama yapılamaz. Maliye şirketlerin para hareketlerini takip edebilir, bu paraların hangi ticari faaliyetten elde edildiğini sorgulayabilir ancak sadece mal varlığı arttı veya harcamaları yüksek diye hiçbir kimseye ek bir vergi çıkarılamaz.
Yurtdışından gelen parada para transferi işlemi sırasında komisyon ve vergiler gönderici taraftan tahsil edilmektedir. Alıcı, adına gelen parayı herhangi bir ödeme yapmadan kesintisiz olarak çekebilmektedir. Bu nedenle yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur.
Geçerli kimlik belgeniz (TC Kimlik Kartı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına gidin ve para transfer formunu doldurun. Transfer tutarını ve gönderme ücretini PTT personeline TL, USD veya EURO olarak verin. UPT işleminizin referans numarasını alıcıya bildirin.
Para transferi yapılan bir süreçte gönderilen tutar üzerinden bir banka 15 – 30 dolar arası bir ücret alır. İşlemin içerisinde 3 banka yer aldığı için her banka kendine komisyon keser, dolayısıyla swift ücreti 45 – 90 dolar arasında değişir.
Bizzat şubeye giderseniz bankanız daha yüksek miktarlar göndermenize izin verebilir. Yani banka şubesinden yüklü miktar göndermek genellikle daha hızlı ve kolaydır. Tüm transfer bilgilerinin bulunduğu PDF belgesini indirerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri