2023-2024 eğitim-öğretim yılında KYK yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimlerine bağlı olarak verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
Konuyla ilgili GSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor; “Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.”
Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
İlgili 18 soru bulundu
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
normalde kyk yurtlarında cumartesi/pazar günleri ve resmi tatiller izinden sayılmaz.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun. 4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Aykırı harekette bulunanlara uyarma, kınama ve yurttan çıkarma cezaları uygulanır. (2) Disiplin cezası verilmesini gerektiren bir fiil veya halin öğrencinin yurtta barındığı sürede gerçekleşmesi durumunda; öğrenci kaydını sildirmiş olsa dahi disiplin işlemi başlatılır.
Açılan Sayfada Açıklama Kısmına İzin Sebebinizi Yazınız. İzin Tarihi Bölümünde İzin Kullanmak İstediğiniz Tarihleri Seçiniz. Telefon Numarasını Yazınız.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler. Ancak bu tatil süreleri yıl içindeki akademik takvime bağlı olarak değişebilir.
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
Yani part time şeklinde çalışan kişinin asgari ücretin altında ödenek alması halinde yurtta kalabilmesi mümkündür. Fakat asgari ücretin üzerinde alıyorsa; bu durumda yurtta kalamayacağı bilinmektedir. Belli bir koşulun öne çıktığı bu durum sağlıklı iş düzeni ve öğrenci alanı oluşturmak adına yapılmaktadır.
Asil listede yer alan öğrenciler direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar veya yurtlardan ayrılanlar oldukça yedek sıradaki kişilere sıra geliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
1) Yurda giriş saati en geç 24.00, Çıkış saati en erken 06.00'dır. 2) Gece yurda dönülmeyecek ise evci çıkış formu doldurularak yurttan çıkılır. Saat 22.30'dan sonra evci iznine müsaade edilmeyecektir. 4) Kapalı alanlarda kesinlikle sigara içilmeyecektir.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
YKS ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte KYK yurtlarında ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılacak. Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere dahil olan bu öğrenciler de yurtlara yerleştirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri