Her yıl haklarınız yenilenir.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
yılbaşına kadar hiç kasmadan kullanıyosun, yıl başında da yenileniyor. 4.aya kadar kullanıma devam ediyosun. 4.ayda tekrar fiziksele geçiyosun bir 4 ay daha kullanım hakkın oluyor.
iPhone e-sim nedir beya iphone e-sime geçiş gibi aramalar yapmanıza artık gerek kalmadı. iphone 240 gün kayıtsı kullanım hakkınızı sürekli fiziksel simi kullanarak rahatça yapabilirsiniz. iphone 120+120 gün kayıtsız kullanma e-sime geçmeden artık mümkün.
IMEI kaydı sıfırlanma tarihi 2024 yılına gelinmesiyle beraber merak edilmeye başlandı. Yurt dışından alınan ve Türkiye'de kullanılan cep telefonlarının yasal kullanım hakları her yıl sıfırlanıyor. Bilindiği üzere yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtlarının yapılmaması durumunda 120 günden sonra kullanılamıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Gelin detaylara beraber göz atalım. Yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı Bu işten en kârlı çıkacak olanlar tabii ki çift hatlı akıllı telefon sahipleri olacak.
1-2 gün bekledikten sonra e-devlet üzerinde yaptığınız kaydı kontrol edin. Kayıt başarılı ise artık yurt dışı telefonunuzu rahatça Türkiye'de kullanabilirsiniz. Telefonu 3 yıl kayıt yaptıran kişi kim ise onun kullanması lazım. 3 yıldan sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
Bir iPhone'a sekiz adet veya daha fazla eSIM yükleyebilir ve iki telefon numarasını aynı anda kullanabilirsiniz.
eSIM verisi yalnızca geçerlilik süresi içinde kullanılabilir yani kalan, kullanılmamış veri geçerlilik süresinden sonra kullanılamaz.
Yeni düzenleme ile artık yurt dışından getirilen telefonlar, ülkeye giriş yaptıktan ve bir hat takıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılabilecek. Hem normal SIM hem de e-SIM için geçerli olan bu düzenleme, çift hatlı telefonlar için toplamda 1 yıl kullanım imkanı sunuyor.
Hattımı satın alırken yardımcı olan personel de sadece 1 kere kullanabilirsin demişti.
Süreler yıldan yıla yenilenir. Herhangi bir şekilde hat çıkarıp 4-5 ay beklemen ya da yurt dışına çıkış giriş ile falan da süreyi geri getirmez.
Yurtdışından alınan iphone kayıtsız kullanım sırasında 120 gün kullanım sonrası şebeke kapanır ancak e-sim barındıran iphonelarda bayiye giderek e-sime geçiş yapıp +120 gün daha kullanabiliyorsunuz.
Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2024 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL.
Yurt dışından Türkiye'ye getirilen cep telefonlarına SIM kart takıldığı andan itibaren yasal süre olan 120 gün sonunda cihaz kendini kapatır. Bu kapanma işlemi cihaz resmi kaynaklara kaydedilmediği için otomatik olarak yapılır.
4 ay normal sim 4 ay e sim kullanabilirsin. Ondan sonra tablete döner arama felan yapamazsın.
Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.
Veri kullanımından tasarruf etmek için kullanmadığınız zamanlarda eSIM'i geçici olarak devre dışı bırakmanızı öneriyoruz. Ancak, bir kez etkinleştirildiğinde eSIM'in geçerliliği devam eder.
Hayir olmaz cunku eSim aktive ederken size verilen karekod tek seferlik aktive etmelil siz onu x telefonda aktif ettiginizde y telefonunda aktif etme sansiniz yok bunun icin bayiiden yeni bir karekod almalisiniz onu alip aktive ederseniz bu kez ilk yaptiginiz x telefonundaki profil devre disi kalacaktir.
Eğer cihazınızı bulamazsanız yeni cihazının eSIM özellikli olup olmamasına bağlı olarak, fiziksel yada eSIM ile simkart değişikliği yaparak numaranızı yeniden kullanabilirsiniz. *Sadece bireysel müşterilerimiz için geçerlidir.
E-sim talebi
Elektronik Sim barkodunu IMEI kaydı yaptırmadan önce talep etmenizi öneririz. IMEI kayıt işleminden sonra gönderilen barkodlar için Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)'da yeni e-sim barkodu no'su ile IMEI no'sunun eşleşme süreci olmaktadır.
bi tane yurt dışı cihaz getirebilirsiniz. veya kayıt ettiğiniz cihazları da. 3 takvim yılı içerisinde. sadece kayıt sahibine ait hatlarda kullanabilirsiniz. yani sizin de anlıycağınız gibi arkadaşlar. bu yasada tek pasaport. 2 farklı cihaz. kaydedilebilmeyle ilgili 1 durum söz konusu değil. ancak 2022 yılından önce.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri