Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.
Eğer görevlimiz, alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, "Kargo İhbar Notu" bırakır ve gönderiyi şubeye geri getirir. Bu durumda gönderinin alıcı ya da alıcının yetkili kıldığı kişi tarafından 3 gün içerisinde söz konusu şubeden alınması gerekmektedir.
Teslim alınmayan kargolar genellikle 3 ila 15 gün arasında depolanır. Bu süre, kargo firmasının kendi belirlediği süreler doğrultusunda değişebilir. Kargo sahibi bu süre içerisinde kargosunu teslim almazsa, kargo firması genellikle kargo ücreti ve depolama ücreti gibi ek masraflar talep eder.
Kargo firması adresinizde bulunmadığınız durumunda siparişinizi şubenizden alabileceğinizi bildiren bir not bırakır ve 3 gün içerisinde siparişinizi kargo şubesinden teslim alabilirsiniz. 3 gün içerisinde paketinizi belirtilen şubeden almazsanız siparişiniz satıcıya iade edilir.
Kurye bu sırada alıcıya haber vermek amacıyla siparişini en yakın şubeden gelip alabileceğini söylediği bir not bırakır. Bu sefer de alıcı ürünü şubeden teslim alırken, ürünün ücretini de şubede öder. Eğer alıcı gelip kargosunu almazsa 3 gün sonra kargo firmaya iade edilir.
İlgili 34 soru bulundu
Bu kişinin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra imza karşılığında kargo teslim edilir. 3 gün içinde alıcı ya da alıcının teslim edilmesini istediği yetkili kişi tarafından teslim alınmayan kargolar size geri iade edilmektedir.
Bu konuda bir zorlama yapılamayacak, müşteri dilerse siparişi satın almaktan vazgeçebilecektir. Sonuç olarak, tüketici ürünü teslim almadığında kargo ücretini ödemek zorunda değildir. Ürünü iade etmek istediğinde iade kargo ücretini ödemekle yükümlü değildir.
3 gün içerisinde gönderici tarafından yazılı talimat verilmediği takdirde kargo göndericiye iade edilerek taşıma ücretinin ve oluşabilecek diğer masrafların tahsilatı gerçekleştirilir.
Talep ve onay olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kişinin hukuki veya cezai sorumluluğu bulunmuyor. 'Kargonuz var' diye arayan veya mesaj gönderen kişi 'almazsanız ceza öderseniz' diye bir iddiada bulunuyorsa kesin dolandırıcıdır.
Adınıza gelen kargoyu yakınınıza/bir başkasına (elinde sizin kimliğiniz olsa bile) teslim etmeleri suçtur.
Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda, kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir.
Şubeden teslim alınmayan kargolar 3 iş günü içerisinde göndericinin bilgisi dahilinde çıkış şubesine iade edilir.
Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır.
İstanbul'da bazı hukuk bürosundan arayan kişiler, uzun süre teslim alınmamış kargolar nedeniyle icra takibi başlatıldığını söyleyerek, 100-200 TL arasında bir ödeme yapılırsa yasal sürecin durdurulacağını söylüyor.
Kargo şubeleri günde 1 defa dağıtıma çıkar. Eğer ellerindeki kargoları gün içinde bitirirlerse şubede bekleyen notlu kargoları da tekrardan dağıtıma çıkartırlar.
Kargo gönderilerinizin dağıtımı hafta içi sabah 09:00'dan akşam 18:00'a kadar yapılabilmekteyken Cumartesi günleri ise sabah 09:00'dan akşam 17:00'a kadar yapılabilmektedir. Cumartesi günleri 09:00 13:00 arasında Yurtiçi Kargo dağıtım saatleri ve çalışma saatleri standart çalışma şeklinde işlemektedir.
En son söyleyeceğimizi en başta ifade etmemiz gerekirse kargoyu teslim almamak suç değildir ve herhangi bir cezası yoktur. Vermiş olduğunuz kargoyu teslim almadığınız takdirde kargo göndericiye geri döner. Tüketici olarak ürünü teslim almaktan vazgeçme ve cayma hakkınızı kullanmakta özgürsünüz.
Ticaret Bakanlığı, 2022 yılında Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklikler yapmıştı. 1 Ekim 2022'de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, e-ticaret iadelerinde kargo bedelini müşteri ödeyecekti.
İade olan kargo ücretini kim karşılayacak? Ticaret Bakanlığı "Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararlarını Resmi Gazete yayınladı. Yapılan açıklamaya göre tüketici iade ettiği ürünün kargo ücretini kendisi karşılayacak.
1 ocak 2024'den itibaren e-ticaret sitelerinden alınan ürünün cayma hakkı kapsamında iade edilmesi durumunda kargo ücretini tüketici karşılayacak.
Cihaz 10 bin tl üzeri olduğu için kargolar sorumluluk kabul etmiyor bu yüzden kargo şirketleri aracılığı ile anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri vardır ve cihazı size gönderirken sigortalı bir şekilde gönderiyoruz. Bunun ödemesini önden almak zorundayız. Sigorta bedeli 770 TL + kargo gönderim ücreti 35,16 TL'dir.
Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.
Tüketici Kanunda internet üzerinden alınan ürünler mesafeli sözleşme kapsamına alındığı için bu ürünleri sebepsiz yere hiçbir cezai şart ödemeden iade edilebilmektedir. Böylece internet üzerinden alınan ürünlerde cayma hakkı kanunen zorunlu olarak tanınmaktadır.
Tüketici hukuku açısından alınmayan bir hizmetin bedelinin ödenmesi mümkün değildir. Ödenmiş ise de mutlaka ücret iade edilmelidir. " dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri