Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yusufeli Barajı inşaatında kaç kişi öldü?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yusufeli Barajı inşaatında kaç kişi öldü?

Artvin - 7 Ekim 2010 - 17 yaşındaki işçi hayatını kaybetti Yusufeli ilçesinde Narlık köyü mevkiinde baraj nedeniyle yapılan viyadük inşaatından düşen bir işçi öldü, 1 işçi de yaralandı. İşçiler betonyerin kalıp içerisine beton pompaladığı sırada kalıpların açılmasıyla 27 metre yükseklikten kalıplarla birlikte düştüler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odatv4.com

Atatürk Barajı yapılırken kaç kişi öldü?

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yapımına 4 Kasım 1983 yılında başlanan ve "barajların efendisi" olarak nitelendirilen Atatürk Barajı, kısıtlı imkanlara rağmen 9 bin kişinin alın teriyle 9 yılda tamamlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Yusufeli Barajı ne amaçla yapıldı?

Yusufeli Barajı, 558 megavat kurulu gücüyle ülke ekonomisine yıllık 5 milyar lira katkı sağlayacak. Yusufeli Barajı, mansabında bulunan barajların hidroelektrik enerji üretimini de artıracak. Böylelikle HES vasıtasıyla Antalya'nın bir yılda harcadığı elektrik miktarı kadar elektrik üretimi yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Yusufeli Barajı nın sahibi kim?

LİMAK İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: suyapi.com.tr

Yusufeli Barajı suyu nereden gelir?

Çoruh Nehri üzerinde, Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin barajlarından sonra inşa edilen ve 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 54 metreyi, su miktarı ise 30 milyon metreküpü geçti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Türkiye’nin Dev Yapıları | Yusufeli Barajı | TRT Belgesel

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yusufeli Barajı mimarı kim?

Li- mak-Cengiz-Kolin tarafından yapılacak olan Yusufeli Barajı ve Hid- roelektrik Santrali projesi; Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, Artvin'in 70 kilometre güney batısında Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Artvin Yusufeli neden sular altında kalacak?

Yusufeli'nde yapılan barajın su toplamaya başlamasıyla ilçe sular altında kaldı. Baraj sularının yükselmesiyle çoğu yer dipte kalırken ilçeden taşınan vatandaşlar sular altında kalan evlerini son kez izledi. Artı Gerçek - Artvin'de Yusufeli Barajı su toplamaya başladı. Barajda 183 milyon metreküpü aşkın su depolandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artigercek.com

Yusufeli Barajı kaç kişi çalışıyor?

Devamında da ikinci faz imalatlarımız devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla bütün imalatlarımızı tamamlayıp inşallah barajımızda su tuttuktan sonra elektrik enerjisi üretmeye başlayacağız. Santral binasında toplamda 250 personel geceli gündüzlü vardiyalı bir şekilde çalışıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yusufeli Barajı kaç metreye çıktı?

YUSUFELİ BARAJI'NDA SU YÜKSEKLİĞİ 188 METREYE ULAŞTI

22 Kasım 2022'de su tutulmaya başlanan Yusufeli Barajı'nda 3 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla su seviyesi 188,41 metreye, depolanan su miktarı ise 1,5 milyar metreküpe ulaştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dsi.gov.tr

Yusufeli barajına ne kadar para harcandı?

Kamuoyunda 'Beşli çete' olarak bilinen şirketlere yaptırılan ve ülkenin en yüksek barajı olan Artvin'deki Yusufeli Barajı projesi adeta yandaşlara rant kapısı oldu. DSİ, Yusufeli Barajı için Beşli çeteden Cengiz, Limak ve Kolin'e 3,4 milyar TL ödedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Yusufeli Barajı nın genişliği ne kadar?

Dengeli konsol yöntemi ile inşa edilen köprünün üstyapı genişliği 16,5 metre. Yusufeli Baraj Viyadüğü 345 metre uzunluğunda, dengeli konsol yöntemiyle 3 açıklıklı yapıldı. En yüksek ayağı 72 metreye ulaşan viyadüğün üstyapı genişliği 16,5 metre.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Atatürk Barajı kime ait?

Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Fırat Nehri üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 2.405 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 2. Şanlıurfa'nın ise en büyük enerji santralidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enerjiatlasi.com

Atatürk Barajı yıkılırsa ne olur?

Çünkü Atatürk Barajı dünyanın sayısı büyük barajlarından bir tanesidir. Su toplama havzasında biriktirmiş olduğu su miktarı çok fazladır. Böyle bir barajın yıkılması durumunda ya da hasar görüp suyunun aniden boşaltması durumunda Suriye'ye kadar içinden geçtiği tüm yerleşim alanlarını etkileyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Türkiye'nin en büyük barajının adı nedir?

Baraj Büyüklüğü

Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik Santrali de, dünyada hâlen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Yusufeli Barajı elektrik üretiyor mu?

Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek Barajı Yusufeli elektrik üretmeye başladı.Toplam 558 MW mekanik, 548 MW elektrik kurulu gücüne sahip santralin yıllık 1827 GWh üretim yapması planlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yirmidort.tv

Yusufeli Barajı ilk ne zaman yapıldı?

Vahit Kirişci'nin katılımıyla 22 Kasım Salı günü hizmete açılacak Yusufeli Barajı, ülke ekonomisine katkısı ve sağlayacağı faydalar yanında, devasa gövdesi ve yüksekliği ile birçok rekorun da sahibi olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Yusufeli Barajı dünyada kaçıncı baraj?

Temelden 275 metre gövde yüksekliği ile beton kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nda su tutma işleminin başlamasının ardından su seviyesi 74 metreye ulaştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Yusufeli nasıl sular altında kaldı?

Bu noktada 'Yusufeli, Artvin'in en modern ilçesi oldu. ' diyebiliriz." Betül Aykan da doğup büyüdüğü ilçenin baraj suları altında kalmasından dolayı hüzünlü olduğunu ifade ederek, "Artık Yusufeli sular altında kaldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Yusufeli Barajı evler neden yıkılmıyor?

Barajın su seviyesi 91 metreye ulaştı. Yol ve köprülerin dipte kaldığı ilçede, baraj suları eski yerleşim yerinden geçen viyadük ayaklarına dayandı. Terk edilen binaların büyük kısmı ise su altında kaldı. Yusufeli Barajı'nda su seviyesi yükselirken binalar da su altında kalmaya devam ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Artvin Yusufeli eskiden nereye bağlıydı?

Yusufeli kazası 26 Haziran 1926 tarihinde çıkarılan kanunla Erzurum'dan alınarak Artvin vilayetine bağlanmıştır. 29 Haziran 1926 tarihinde çıkarılan kanunla da kaza merkezi Ersis'ten Öğdem'e nakledilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yusufeli.gov.tr

Artvin barajı dünyada kaçıncı sırada?

Sahip olduğu 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın 12. yüksek barajıdır. Deriner Barajı ve HES, Doğu Karadeniz Bölgesinde Çoruh Nehri üzerinde ve Artvin İl Merkezini Erzurum İl Merkezine bağlayan Devlet Karayolu üzerindeki köprünün 5 km membasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Yusufeli Barajı mühendisleri Türk mü?

Milli sermayeyle Türk mühendis ve işçisinin alın teriyle inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES inşaatında, 15'i mühendis, 10'u tekniker olmak üzere 25 kadın görev alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Yusufeli ilçesi daha önce neden taşındı?

Yusufeli Barajı'nın hizmete girmesi nedeniyle ilçe merkezi Eylül 2022'de yeni yerleşim yerine taşınmaya başladı. Bugün toponimi ve etnografya çalışmalarıyla anlaşılmaktadır ki içlerinde eriyenler ve diğer halklarla kaynaşanlar olmakla birlikte Kıpçaklar, Yusufeli yöresinde yoğun olarak bulunmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org
Önceki makale
Harran'da kimler yaşadı?
Sonraki makale
Saç kuruyken yağ sürülür mü?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT