Lazerle miyop tedavisi diğer bir ismi ile göz çizdirme ameliyatı uzağı görememe şikayetini kesin ve kalıcı olarak iyileştirir. Günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde lazerle miyop tedavisi çok yüksek başarı oranlarına sahiptir. Miyop excimer lazer adı verilen lazer cihazı ile tedavi edilir.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Görme, LASİK yönteminin uygulanmasında yavaş yavaş 1 ay içinde netleşir, SmartSurfACE tedavisinden sonra ise yaklaşık 3 ay içinde netleşir. Ancak tam netleşme bazı kişilerde 6 ay sürebilir.
Ameliyatınızdan sonra gözünüz iyileşmesi ve görüşünüzün stabilize olması yaklaşık iki ila üç ay sürer. Ameliyattan bir ila iki gün sonra göz doktorunuzla bir takip randevunuz olacak. Doktorunuz gözünüzün nasıl iyileştiğini inceleyecek ve herhangi bir komplikasyon olup olmadığını kontrol edecektir.
İlgili 20 soru bulundu
Göz çizdirme ameliyatı sonrası görme kaybı yaşama ihtimali 5 milyonda 1 olarak bilinmektedir. Bunun yanında bu risk bir kontakt lens kullanımı ile birlikte görülebilen enfeksiyonlara bağlı görme kaybı gelişme riskinden çok daha azdır. Lazer göz ameliyatı sonrası enfeksiyon riski %0.02 olarak bilinmektedir.
Ahmet Akman - Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Glokom, Katarakt, Tıbbi Retina #lazerameliyatı #gözdelazerameliyatı İkinci Kez Lazer Göz Ameliyatı Yapılabilir Mi Lazer ameliyatı 2. kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena bilgilendiriyor: "Lazer ameliyatı 2. kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür.
Doktorlar tarafından, ameliyat sonrası görme tahmini yapmanın en zor olduğu ameliyat vitrektomi ameliyatıdır.
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Göz çizdirme ameliyatlarında numara konusu, uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Lasik uygulamasında kişinin göz yapısının da uygun olması durumunda miyoplarda 8-10 numaraya kadar başarı sağlamak olasıdır. Karışık astigmatlarda ise genellikle 5 numaraya kadar başarı elde etmek olasıdır.
50 dereceden fazla göz kusuru değişmemiş , kornea dokusu kalınlığı yeterli olan hastalara lazer yapılabiliyor . Lazerle kaç dereceye kadar olan göz kusurları sıfırlanıyor ? Eksi 10 dereceye kadar miyop , eksi 6 dereceye kadar astigmat , artı 6 dereceye kadar hipermetrop düzeltilebiliyor .
Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.
Intralase LASIK (iLASIK) lazer Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.
Astigmat ve hipermetrop gözlere lazer yapılmaz.
Ancak, lazer göz ameliyatında gözünüzde yapılan değişiklikler kalıcı olduğu için hastalarımızın büyük çoğunluğu ikinci bir prosedüre ihtiyaç duymamaktadır.
Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Kimlere Yapılamaz? - Göz numarası çok yüksek olan hastalara uygulanamaz. - Göz numarası sürekli artan hastalara uygulanamaz. - 40 yaş üstü hastalarımıza önermiyoruz. - Göz tansiyonundan gözü ağır hasar almış olanlar. - Ciddi derecede göz kuruluğu olanlar. - Göz kapağı ile ilgili problemler ...
Lazer göz ameliyatı her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, uygulanan anestezik kremler sayesinde hasta lazer göz ameliyatı sürecinde ağrı ve acı hissetmez. Lazer göz ameliyatı boyunca hastanın rahat olması ve talimatlara uyması çok önemlidir.
İşlem sırasında genellikle herhangi bir ağrı hissedilmez. İşlem, göz başına ortalama 5 dakika olmak üzere toplamda 10-15 dakika sürmektedir. Genellikle hastalar bir gün sonra günlük aktivitelerini rahatlıkla yerine getirebilirler.
Yasal Olarak Kör ve Az Gören Tanımı
Gerekli tüm düzeltmelerden sonra iyi gören gözündeki görme keskinliği 20/200 ya da daha az ve görme alanı 20 dereceden az olan kişilere “kör”, görme keskinliği 20/70 ile 20/200 arasında olan kişilere “az gören” denilmektedir.
Tozlu ortamda bulunmaktan kaçınılmalı, işlem gören göz ilk 24 saat süresince ovalanmamalı, kaşınmamalı, ellenmemeli ve suyla temastan kaçınılmalıdır. Operasyonun ertesi günü gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası 3 ila 6 ay arası kullanılmalıdır.
Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.
Göz çizdirme kaç yaşında yapılır? Refraktif cerrahi için 18 yaşın doldurulması önemlidir.
Göze anestezik damla damlatılarak başlatılan işlem 50 saniye ile 1 dakika arasında sürmektedir. İşlem sırasında göze herhangi bir temas olmamaktadır.
Göz lazer ameliyatı ne kadar sürer, ameliyat sırasında ağrı ya da acı hissedilir mi? Ameliyat her iki göz için toplam 10-15 dk. sürer. Kişi göz lazer ameliyatı sırasında ağrı ya da acı hissetmez ama dokunma hissi devam eder ve işlem sırasında kısa bir süre gözünde baskı hisseder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri