Cildimizin yenilenme hızı 20'li ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor ve 30'lu yaşlardan sonra yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor.Vücudumuzun gün içerisinde en çok kullandığımız kısmı olan yüzümüz ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan kısım gene yüzümüz.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Mimik hareketlerini çok kullanan yani çok gülen kişilerde bu çizgilerin zamanla daha fazla arttığı aynı zamanda alkol ve sigara tüketilmesi, çok güneşe maruz kalınması, kötü beslenme alışkanlıkları, cildimize uygun cilt bakımı yapılmaması gibi dış faktörlere bağlı da yüzümüzde erken yaşlanma ortaya çıkabiliyor.
KIRIŞIKLIK KREMİNE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALIDIR? Cilt 25 yaşına doğru yaşlanmaya başlıyor ve bunu önlemek için erken önlem almak önemlidir. Ciltte ki kollojen kaybolmaya başladığında yaşlanama karşıtı cilt bakım ürünlerine başlanılması gerekir. 25'li yaşlar cildi koruma altına almak için ideal yaş olarak görülür.
Yaşlanma 25-30 yaş arasında başlar
Yaşlanma ise 25-30 yaş arasında başlar. Bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde yarar var.Çok ince olan boyun derisi çabuk kırışır.Bu nedenle yüze uygulanan nemlendirici krem nazik dokunuşlarla boyuna uygulanmalıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Evet, cilt yaşlanması 25 yaşından itibaren başlar ve yaşlanmanın ilk belirtileri cilt yüzeyinde belirginleşir. İnce çizgiler, görünür kırışıklıklar, hacim kaybı ve elastikiyet kaybı cilt yaşlanmasının ilk belirtilerinden birkaçını oluşturuyor.
Sarkma: Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir.
Yüz kırışıklıkları 25'li yaşlarda belirtilerini göstermeye başlar. İlk olarak ince çizgiler ile ortaya çıkar ve zamanla yerini derin kırışıklara bırakırlar. Hacim ve elastikiyet kaybının yanı sıra kolojen üretiminin yavaşlaması ile kırışıklıklar yüzde ve vücudun diğer noktalarında görünür hal alır.
Peeling tedavileri ile cildi ölü derilerden arındırarak ince kırışıklıkların görünümün hafifletmek mümkün olsa da, Sadece bu tedavilerle optimum sonucu almak mümkün değildir. Peeling tedavileri cildin gençliğini korumaya yardımcı olur, cilde parlaklık ve tazelik verir, cilt tonunu eşitler.
Gülmek yüz kırışıklıklarını arttırmaz. Aksine gülmek yüzdeki kasların çalışmasını sağlar böylece ilerleyen yaşlarda daha az kırışıklığınız olur. Gelelim diğer faydalarına... Mizah zor durumlarda, hayal kırıklıklarında size destek olur, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Cilt yaşlanmasının ilk belirgin belirtileri ince çizgiler ve kırışıklıklardır. Kazayağı görünümü olarak bilinen kırışıklıklar, ince çizgiler de artık gözlerin dış köşelerinde fark edilir olmaya başlar. Bunlar, 30 yaş civarında ortaya çıkabilir. Ancak hepimiz farklı şekillerde yaşlanırız.
25'li yaşlardan sonra başta göz çevresi olmak üzere bazı değişiklikler başlar. Göz çevresi cildi ince ve hassastır, yaşlanmaya bağlı en erken değişimler burada görülür. Bu dönemde seçilecek cilt tipine uygun temizleyici, tonik, su bazlı nemlendirici ve güneş koruyucu kullanılmalıdır.
"Sırtüstü uyumak hem yüze bir şey değmemesi nedeniyle erken yaşta oluşan yüz kırışıklıklarının önlenmesi hem de omurga ve boyuna baskı oluşturmadığından boyun ve sırt ağrılarının engellenmesi açısından bireylere önemli avantaj sağlar.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Cildin erken yaşlanmasının üzerindeki en önemli etken, korumasız bir şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak. Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak ve kontrolsüz bir şekilde bronzlaşmak, cildin çok daha erken yaşlanmasına; ince çizgilerin, kırışıklıkların ve cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
Stres, yaşlanma, yanlış beslenme, hareketsizlik, yerçekimi gibi değişik etkenler sonucunda ideal yüz şekli değişip altın oran zamanla kaybolabilir.
HANGİ CİLT TİPLERİ DAHA KOLAY KIRIŞIR? Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir.
Şakaklar fazla boş olduğu zaman yüzde iskelet görünümü dediğimiz yaşlı gösteren bir görünüm oluşuyor. Şakak kemiğinin boş ve zayıf olması veya yaşla bu bölgede kemik erimesi olması sonucu kaşlar ve hatta yanaklar da desteğini kaybedip aşağı düşüyor, gözlerde yorgun ifade, yüzde sarkmış görünüm ortaya çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri