E-Fatura Görüntüleyici Kullanımı http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır.
Gönderilmiş e-Faturalar menüsüne ait yönetim ekranında ilgili e-Fatura üzerinde sağ tuş > dosya kaydet seçeneği ile Xml olarak kaydedebilirsiniz. Diğer yöntem ise; portal.emikro.com.tr adresine giriş yaparak gönderilmiş e-Faturalar menüsünden "Xml" veya "zarf indir" seçeneklerini kullanarak temin edebilirsiniz.
XML, (Extensible Markup Language) insanlar ve bilgi işlem sistemleri tarafından kolay okunabilen doküman oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden sistemler ve platformlar arasındaki veri alışverişinin belli bir standartta olmasını sağlar.
XML dosyasını e-Fatura görüntüsünü açmak için http://www.efatura.gov.tr/ sayfasına giriş yapalım. e-Fatura görüntüleyici uygulamasını kuralım. Not uygulamayı e-Fatura gov tr adresine giriş yaparak yapınız.
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden e-Fatura Görüntüleyici programını indirin. Bilgisayara inen "EFaturaGoruntuleyici.jnlp" dosyasını tıklayarak e-Fatura Görüntüleyiciyi açın. "Aç" düğmesine tıklayarak bilgisayarda bulunan e-Fatura XML'i açın.
İlgili 28 soru bulundu
1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gönderilen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gönderilen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.
Bu sisteme İnternet Vergi Dairesi sistemine giriş için kullanılan bilgilerle giriş yapılabilir. Arşiv Portal sekmesinden 'Belge İşlemleri' seçilir ve 'Fatura Oluştur' butonuna tıklanır, gerekli alanlar doldurulur. Oluştur butonuna tıklanır, fatura taslaklara kaydedilir.
Dosya > Aç'a tıklayın. > tıklayın. Aç iletişim kutusunda, açmak istediğiniz dosyanın bulunduğu sürücüye, klasöre veya İnternet konumuna tıklayın. Dosyayı seçin ve Aç'ı tıklatın.
XML dosyaları, metin dosyalarını okuyabilen herhangi bir uygulama ile açılabilir. Oxygen XML Editor, XML Notepad, Adobe FrameMaker, MadCap Flare, Quark Author, Liquid XML Studio gibi XML düzenleme programları, XML dosyalarını düzenlemeyi kolaylaştırır.
XML dosyaları yalın metin olarak kodlanmıştır; yani bu dosyaları herhangi bir metin düzenleyiciyle açabilir ve rahatça okuyabilirsin. XML dosyasına sağ tıkla ve "Birlikte Aç"ı seç. Dosyayı açmak için bir dizi program görüntülenir. "Not Defteri"ni (Windows) veya "TextEdit"i (Mac) seç.
Diğer formlar/E fatura alanından mail denilir, oluşan zip dosyası içinde xml formatı gönderilebilmektedir.
Genişletilebilir İşaretleme Dili (XML) dosyası, . xml uzantısıyla kaydedebileceğiniz metin tabanlı bir belgedir. Diğer metin dosyalarına benzer XML yazabilirsiniz.
XML Görüntüleyici. Bu yazılımı kullanarak XML dosyalarınızı anında ücretsiz olarak açın ve düzenleyin. XML dosyalarınızı açıp düzenleyebilir ve bu değişiklikleri doğrudan masaüstünüze kaydedebilirsiniz. Ayrıca, düzenlenen XML dosyasını Google Drive'ınıza kaydetmenize de izin veriyoruz.
Ya da http://www.edefter.gov.tr/dosyalar/paketler/e-DefterPaketi.zip [^] adresinden indirdiğiniz e-DefterPaketi.zip paketini zipten çıkarıp, içerisindeki xml klasörüne zipin içerisindeki beratınızın xml'ini atınız ve beratınızın üzerine sağ tıklayıp tarayıcılardan biriyle açtığınızda onay bilgilerini görebilirsiniz.
XML dosyasını tarayıcıya ekleyin (“Dosya ekle” tuşunu kullanın, dosyayı sürükleyip bırakın, yada dosyayı Google Drive yada Dropbox'tan yükleyin), internet sitesinin dosyaları çevirmesine izin verin ve sonrasında sunulan bağlantıdan PDF'i indirin yada Google Drive yada Dropbox hesaplarına yükleyin.
XML (Extensible Markup Language), HTML gibi bir işaretleme dilidir (markup language). Ancak HTML gibi veriyi görüntülemek için değil de ana amaç olarak veriyi tanımlamak için (describe) geliştirilmiştir. Kuruluşlar arasında veri alışverişini sağlar. XML, Web üzerinde veri (data) kullanımı için evrensel bir dildir.
XML (Extensible Markup Language ya da Türkçesiyle Genişletilebilir İşaretleme Dili), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan bir işaretleme dilidir.
XML (Extensible Markup Language) yani “Genişletilebilir Biçimlendirme Dili”, her bilgisayar tarafından kolayca okunabilecek dökümanlar oluşturmak için kullanılan bir yazılım dilidir. Firmaların ellerindeki ürünlere ait tüm bilgileri sıralayan ve kategoriler halinde gösterilmesine yarayan bir yazılımdır.
E-Fatura Görüntüleyici Kullanımı
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır.
E-Fatura; faturalarınızı elektronik ortamda düzenleyebilme, iletebilme ve saklayabilme imkanı sunan sistemdir. E-Arşiv Fatura ise, e Fatura sistemine kayıtlı olmayan kişi ve kuruluşlara düzenlenen e-Faturalardır. E-Arşiv sistemi aracılığıyla düzenlenir, gönderilir ve saklanır.
Öncelikle E-Arşiv uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin E-Fatura uygulamasına kayıtlı olması gerekir. E-Fatura sistemine dahil olmak şartıyla, isteyen her işletme E-Arşiv uygulamasına geçebilir. E-Fatura kesmek için hem alıcının hem de göndericinin E-Fatura kullanıcısı olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri