Sarkma: Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir.
Yüz sarkması tedavisinde pek çok sayıda lazer, lazer dışı cihazlar ve yöntemler kullanılmaktadır. Kullanılan yöntemlerde genellikle, cilt ve cilt altı dokusu yenilenerek sarkmalar giderilir. Cilt dokusundaki kollajen, elastik lifler ve hyaluronik asit maddeleri tekrar yenilenerek yüzün toparlanması sağlanır.
Yetersiz su tüketimi, vitamin ve mineral eksikliği, depresyon, yanlış uyku pozisyonları ile birlikte ortaya yüz sarkması problemi çıkmaktadır. Özellikle yağlı ciltlerin yaşlanmayla birlikte yer çekimine karşı koyamıyor olması ile oluşan yüz sarkması kadınlarda özgüven, psikolojik sorunlara yol açabilir.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Yüz sarkmasında 40'lı yaşlarda PRP-kök hücre enjeksiyonları, radyofrekans gibi cihazlar, dolgu enjeksiyonları, botoks ilk tercih edilmesi gereken yöntemlerdir. Yüz sarkmasında 50'li yaşlarda dolgu ve botoks enjeksiyonları ve mezolift (hyaluronik asit enjeksiyonları.) ilk planda tercih edilebilir.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip, meyve ve sebze tüketin. Su içmek kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır. Kas kitlenizi korumak için kardiyovasküler egzersizlere ilave olarak, ağırlık kaldırma ve vücut geliştirme egzersizleri yapın.
Yaş ve ani kilo kayıpları gibi sebeplerden cilt altında bulunan ve yüzümüzün şeklinin oluşmasında rol oynayan yağ yastıklarında erime olur. Bu erimeden dolayı yüz de asimetri, sarkıklık ve çökme efektleri görülebilir.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Bazı kişiler dişlerini çok fazla sıktığı için çene ve baş ağrısı ile birlikte uzun süreli bruksizm (diş gıcırdatma) sonucunda diş sıkma kasının kas hacmi, sürekli sıkmaya bağlı olarak artar. Çenenin köşelerindeki bu hacim artışı yüz ovalini bozup, yüz yapısının daha kare ve sarkmış gözükmesine sebep olur.
Çökük yüzlerde hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları altın standarttır. Eğer sorun gözaltlarındaki çukurluksa Işık Dolgusu denen tedaviden faydalanabilirsiniz. Bu enjeksiyon yine hyalüronik asit içerir ve sadece gözaltlarındaki çukurluk ve morlukları yok etmek üzere geliştirilmiştir.
Burun ergenlik çağında değişir sonrasında yaş ilerledikçe yani yaşlandıkça değişir. Fakat yüz şekli değişmez.
Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak ve sağlık bir görünüme kavuşmak için plastik cerrahi bölümünde uzman kişilerin gözetiminde olmak oldukça önemlidir. Uygun koşullar altında olduğu sürece bir sorun oluşmayacaktır.
Yanak sarkması, cilt altındaki kolajen ve elastin liflerinin doğal elastik yapısını kaybetmesiyle birlikte oluşan sarkma görünümüne deniyor. Bu sorun, genetik ve çevresel faktörler nedeniyle 30 ile 40'lı yaşlarda da görülebiliyor.
Her sabah uyandığında aynanın karşısına geçerek 10-15 saniye abartılı bir şekilde gülümsemek aslında cilt sarkmasına karşı deneyebileceğin egzersizlerden biri. Ardından yanaklarına parmak uçlarınla hafif bir masaj yapabilir ve masaj bittiğinde 10 saniye boyunca yanaklarını balon gibi şişirebilirsin.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
LAHANA YAĞI, YOSUN YAĞI VE KAKAO YAĞI
Lahana, yosun ve kakao yağı kan dolaşımını hızlandırır ve bölgesel yağların yakılmasını sağlar. Selülüt görünümü ortadan kaldırır ve vücudun sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Lavanta yağı, kakao yağı ve yosun yağını eşit miktara karıştırıp sorunlu bölgeye sürebilirsiniz.
Şakaklar fazla boş olduğu zaman yüzde iskelet görünümü dediğimiz yaşlı gösteren bir görünüm oluşuyor. Şakak kemiğinin boş ve zayıf olması veya yaşla bu bölgede kemik erimesi olması sonucu kaşlar ve hatta yanaklar da desteğini kaybedip aşağı düşüyor, gözlerde yorgun ifade, yüzde sarkmış görünüm ortaya çıkıyor.
Çökük yanakların toparlanması için en çok tercih edilen yöntem dolgu enjeksiyonlarıdır. Uygulama sonrası yapılan dolgunun yüzü hacimlendirirken yüzün ifadesini ve doğallığını bozmamasına özen göstermek oldukça önemlidir.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı.
Kilo Verirken Kolajen ve Elastin
Elastin, esneklik sağlar ve cildinizin sıkı kalmasına yardımcı olur.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri