Devam zorunluluğunuz ise %80 'dir. Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80'dir.
Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
İlgili 33 soru bulundu
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Üniversitede Devamsızlık Hakkı Ne Kadar? Üniversitede devamsızlık hakkı %10 ile %30 arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak, genel olark %30 oranı kullanılır. Örneğin, 12 haftalık bir dönemde 4 hafta hakkınız olur.
17 Şubat 2023 tarihinde deprem nedeniyle 2022-2023 akademik yılında uzaktan öğretim olarak karar vermiştik. 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. Özürlü 20 günü geçerse kalmazsınız fakat toplam devamsızlığınız 30 günü aşarsa kalırsınız. Aynı şekilde özürsüz devamsızlığınız da 10 günü aşmamalı. Bu ikisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalırsın.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Üniversitelerde yapmış olduğunuz devamsızlık genel olarak üniversite bilgi sistemine girilmekte ve e-öğrenci platformlarından yani ders kayıt işlemlerini yapmış olduğunuz öğrenci sayfalarından öğrenebilmektedir.
KAYITLARI SİLİNECEK ÖĞRENCİLER
Lisede sürekli devamsızlık yapan öğrenciler ile Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'ne göre tanınan imkanlara karşın okul bitirme sürelerini dolduranların ise kayıtları silinecek.
“MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devamları zorunludur. Derslere ve diğer öğretim faaliyetlerine devam durumu, öğretim elemanı tarafından tespit edilir.
Kalmazsın ancak herhangi bir devamsızlığının yarım gün aşması durumunda kalırsın. Önümüzde neredeyse 6 ay daha okul var. Konu sahibinin kolu kırılsa bile okula gitmek zorunda 6 ay boyunca. Sorunun cevabıne gelirsek ; yarım gün daha özürlü veyahut özürsüz devamsızlık yaparsan sınıf tekrarı yaparsın.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında devamsızlık konusu açıklanmıştır. 10 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan, 20 gün ve üzeri özürlü devamsızlık yapan öğrencilerin ders puanları başarısız olarak sayılır.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Toplam devamsızlık da izinli ve izinsiz devamsızlığınızın toplamıdır. 10 gün olması durumunda kalmazsın, 10.5 olursa özürsüz kalırsın.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri