Saç boyası yüzden nasıl çıkar diye merak ediyorsanız yapılması gereken tek şey diş macunu kullanmaktır. Etkili ve kaliteli bir diş macunu ile yüzünüzü ovalayabilir ve boyayı çıkarabilirsiniz.
Herhangi bir çay tabağı içerisinde 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu ve bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde diş macunu eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan karışımlar saç boyası bulaşan bölgelere sürülür ve leke çıkarılır. Saç boyasını çıkarmak için makyaj temizleyici ürünleri de tercih edilebilir.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
İlgili 42 soru bulundu
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Elma sirkesi saç boyasını tamamen akıtmaz. Elma sirkesi, saçın pH dengesini değiştirerek saç boyasının etkisini azaltabilir ve saç renginin solmasına neden olabilir. Ancak, bu etki sınırlıdır ve saç boyasını tamamen çıkarmak veya büyük bir renk değişikliği sağlamak için etkili bir yöntem değildir.
Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır. Sonrasında saç boyasının tamamen çıktığını göreceksiniz. Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz.
Sirke, boya lekesinin çıkmasına yardımcı olabilir. Islatma işleminden sonra, ılık suya az miktarda sıvı deterjan veya hafif sabun ekleyin. Lekeyi nemli bir bezle nazikçe silerek çıkarın. Daha sonra temiz su ile lekeyi durulayın.
Tırnaktaki lekeleri çıkartmak için, ılık suya sıvı sabun ve karbonat ekleyip karıştırın. Eski diş fırçasını bu suya batırarak tırnaklarınızı fırçalayın. Boyaya başlamadan önce elinize ve alın bölgenize nemlendirici sürün. Böylece saç boyası lekeleri daha kolay çıkacaktır.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Boyanın, saçınızdan yüzünüze ve ensenize bulaşmasını istemiyorsanız kulaklarınızın çevresine, saçlarınızla yüzünüzün birleştiği bölgelere ve ensenize biraz vazelin sürün.
VAZELİN BOYANIN BULAŞMASINI ENGELLER
Yüzünüzün saça yakın bölgelerine kulaklarınıza ve boynunuza vazelin sürerek bulaşan boyaların tutmasını engellemiş olursunuz.
Doğal Saç Boyası Ve Renk Değiştirme Tekniği Nasıl Uygulanır ? Kuru Saçlarda Diplerden 2-3cm Bırakarak Boy Ve Uçlara Boyayı Uygulayın. 10 Dakika Bekleyin, Kalan Boyayı Da Diplerine Uygulayın. 30 Dakika Daha Bekletin.Toplam Bekleme Süresi 40 Dakika Olacak.
Öncelikle, kurumuş plastik boyanın artıklarını bir spatula yardımıyla yaymadan yüzeyden alın. Temiz bir bezi sıcak su yardımı ile ıslatarak bölgeyi ovalayın. Son aşama olarak Peros Bulaşık Deterjanı ürünü biraz döküp beklettikten sonra lekeli bölgeyi kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
Kurumuş boya fırçalarının temizliğinin zor olduğu ve bunun için sentetik tinerin yetersiz kaldığı yazılmaktadır. Kurumuş boyların fırçadan arındırılması için ve "selülozik tiner boyayı çıkarır mı?” sorusuna yanıt için selülozik tiner kurumuş boya kalıntılarına önerilmektedir.
Kurumuş boya lekesinin üzerine nemli bir bez veya süngerle hafifçe bastırarak sertleşmiş tabakayı yumuşatın. Su bazlı boya suya dayanıklıdır, bu nedenle su kullanmak lekeyi çözmenin en iyi yoludur.
Sulu boya gibi boyaların kıyafet, koltuk, halı gibi yerlere bulaşması durumunda, lekenin üzerine pudra serpip soğuk suyla durulayıp, kalıp sabun yardımıyla sulu boya lekesini çıkartabilirsiniz!
Elindeyse tiner deneyebilirsin. Ama tineri temizlemen için de ellerini bayağı sabunlayıp yıkaman lazım. Yüzünde falansa tiner sakata gelebilir. "tendeki saç boyası lekesi çıkarıcı" ile çıkıyor.
Genellikle market boyaları için bekletme süresi 20 ila 30 dakika arasında değişir, ancak her ürünün kendine özgü talimatlarına ve önerilerine dikkat etmek önemlidir.
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Tuzlu su da havuzdaki klor gibi saçtaki rengi hafifletebilir ya da yok edebilir. Bu nedenle, yüzmeden kaçınmak istemiyorsanız saçları şampuanla iyice yıkamakta (sadece su ile durulama yapmadan) fayda vardır.
Karbonat ve sirke
Saç boyası akıtmak için en çok kullanılan yöntemlerden ilkinin karbonat ile saç yıkamak olduğunu söylemekle başlayalım. Güzellik dünyasında koltuk altı kararmaları için bile kullanılan karbonat ile saç boyanızı akıtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri