Yüzünüzde meydana gelen aşırı tüylenmeler aynı zamanda şu hastalıkları da işaret ediyor olabilir. Hipofiz tümörleri, yüksek prolaktin veya androjen seviyeleri, karaciğer hastalığından kaynaklanan hormonal dengesizlikler yüzde meydana gelen tüylenmeleri nedenleri arasında yer almaktadır.
Doğal bir ağartıcı olan limon suyu cildi temizleyip, ölü hücrelerden arındırırken aynı zamanda kıl köklerini sıkılaştırır. Bal ise nemlendirici özelliği ile cildi ve tüyleri yumuşatmaya yardımcı olur. Uygulama: Bir çorba kaşığı limon suyunu 3 çorba kaşığı bal ile karıştırıp yüzünüze masaj yaparak uygulayın.
Hirsutizm kadınlarda yüz, göğüs ve sırt gibi bölgelerde erkek benzeri koyu kalın kılların aşırı büyümesine neden olan bir durumdur. Genellikle başta testosteron olmak üzere aşırı miktarda erkeklik hormonlarından (androjenler) kaynaklanır. Tedavisinde kişisel bakım yöntemleri ve etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Normalde kadınlarda yüzde, göğüste, karında, sırtta, sakallarda, omuzlarda, üst karın bölgesinde kalın, siyah renkli terminal kıl görülmez. Ancak erkeklik hormonları kişide çok yüksekse ya da kıl köklerinde erkeklik hormonlarına karşı aşırı bir hassasiyet varsa kadınlarda bu bölgelerde, erkek tipinde kıllanma görülür.
Şeker + su + limon suyu
Doğal ağda olarak bilinen bu basit ama etkili yöntem için 3 malzemeyi karıştırıp kaynatın ve macun kıvamına getirin. Kılların olduğu bölgeye sürüp çekin. 1- 1,5 ayda bir tekrarlayın. Bir süre sonra artık yüzdeki kılların çıkmadığını göreceksiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Ağdayla yüzdeki tüyleri almak
Yüz tüylerini almanın en kalıcı yolunu merak ediyorsan sana ağda yapmayı öneririz. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Evde epilasyon yapmak ve yüzdeki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler için ağdayı öneririz.
Tüylenme ile beraber görülebilecek bulgular nelerdir? Genellikle, tüylenmede artışa sebep olan kandaki erkeklik hormonu olan androjen dediğimiz hormonların (testosteron, dehidroepiandrosülfat) yüksek olmasından kaynaklıdır.
Dermatoloji uzmanları, cilt, saç ve tüy sorunları konusunda uzmanlaşmış doktorlardır. Hirsutizmle ilgili olarak cilt ve kıl yapısına bakarak, gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini önerirler.
Vücutta çıkan fazla tüyler kadınların en büyük sorunları arasında yer alıyor. Androjen hormonunun kadın vücudunda baskın hale gelmesi, tüylerin daha sert ve sık çıkmasına neden olarak durumu daha da can sıkıcı hale getirebiliyor.
Androjen hormonu erkeklerde yüksek düzeyde bulunurken, ayrıca hem erkeklerde hem de kadınlarda yer almaktadır. Ancak hormonal düzeyde dengesiz bir artış söz konusu olduğu zaman, vücudun farklı bölgelerindeki tüylenmeler zaman içerisinde uzun ve sert bir kıllanma meydana getirir.
Bazı tiroit bezi hastalıkları, hipofiz bezi hastalıkları ve hormon salgısı yapan kist veya kitleler de kadında tüylenme sorunu yapabilirler. Sürekli olarak kullanılan bazı ilaçlar da kadında tüylenme sorununa neden olabilen diğer bir etkendir.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Lavanta veya çay ağacı yağı kullanın.
Yüzyıllardır güzellik için kullanılan en doğal yöntem hiç tartışmasız bitkisel yağlardır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağının ise istenmeye tüyleri azalttığı ve hatta önlediği görülmüştür.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Aynı nedenle, çoğumuz yüzümüzde hiçbir tüy olmamasını isteriz. Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Araştırmalar sonucunda, E vitamini yağı uzun vadeli ve sık bir şekilde kullanıldığında yüzde tüylenme etkisi gösterebilmektedir.
Kadınlarda menopoza girildiğinde vücuttaki östrojen seviyesi düşer ve buna bağlı olarak çenede kılların çıktığı görülebilir. Bu durum normal olarak kabul edilmektedir. Çenede çıkan kılların artışına ek olarak kişi eğer kilo alıyor veya veriyorsa bunların ortak bir sebebi olabilir.
Daphne Lazer: Yüzdeki tüyler lazer ile biter.
İkincisi ise doğru lazerle işlem yapılmasıdır. Üçüncüsü ise uygun dozlarla işlem yapılmalıdır. Tüm bunlar doğru yapılıyorsa lazer ile yüzdeki tüyler biter. Fakat örneğin alexandrite lazer ile yapılırsa yüzdeki tüylerde artış bile olur.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri