Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Ağda sonrası sivilce engelleme yöntemlerinden biri de ağda yapacağınız bölgeyi temiz tutarak gerekirse pudra ile nemlenmeyi önlemektir. Ağdadan sonra sivilce çıkmaması için ne yapmalı diye düşündüğünüzde bir diğer yöntem olarak ağdanın ardından da temizliğe önem verilmesidir.
Ağda sonrası sivilcenin geçmesi için pudra kullanılabilir. Ağda yapılan bölgeye aloe vera uygulanabilir. Ağda sonrasında çıkan sivilcelere yağlar ve kremler sürülür. Aloe vera yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğu için daha hafif etkiler gösterir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Kıl kökleri ne kadar kuvvetliyse, ağdadan sonra tahriş ve sivilceye dönüşme de o kadar sık oluşabilir. Bunu 1-2 ay içinde çözmenin en akılcı yolu, ağda sonrası cildi soğuk suyla duruladıktan ve kuruladıktan sonra tüy azaltıcı serumlar kullanmaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Su içmek sivilce/akne oluşumunun önüne geçer ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur) Yağlı beslenmemek, düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermek. Uyku esnasında cilt beslenmekte ve kendini yenilemekte olduğundan uykuyu iyi almış olmak. Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Aloe vera jeli uygulamak, ağda sonrası tahriş olmuş cilt dokusunu yatıştırabilir ve iltihaplanmayı önleyebilir Ardından şişliği ve kızarıklığı hafifletmek için kortizon içeren krem sürebilirsiniz. Ağda işleminden sonra birkaç gün bol ve pamuklu giysiler giymeye dikkat etmelisiniz.
Ağda yaptığınız bölgeye aloe vera uygulayabilirsiniz. Yağlar ve kremler açık olan gözenekleri tıkayarak daha çok sivilce oluşumuna ve kıl dönmesine yol açabilir. Aloe vera ise yatıştırıcı ve hafiftir. Cildinize sürerek ferahlayabilirsiniz.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka nemlendirici bir kremle cildinize masaj yapmalısınız.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Eskiden halk arasında özellikle sivilcesi olan kız çocuklar için 'evlenince geçer' denirdi. Bu terim tabi ki doğru değil. O nedenle hangi yaşta olursa olsun sivilce tedavi edilmelidir.
Ağda ile kıllar folikülden çıkarılır. Bu nedenle, ağdadan sonra kıllarınızın yeniden uzaması yavaşlar ve genellikle 4 ila 6 hafta sürer. Aynı zamanda, çoğu kişi yeniden uzamadan sonra kıllarının daha ince olduğunu bulduklarını ifade etmektedir.
Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
“Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir. Hatta bundan endişe ediyorsanız ağdayı akşam yapabilir, gece boyunca cildinize yenilenmek için zaman tanıyabilirsiniz.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Ancak bahsettiğiniz gibi ağrının eşlik ettiği yoğun kızarıklık ciltte yanık olma olasılığını gösteriyor. Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz.
Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri