Kararma Sorununa Çözüm Arıyorsanız… Cilt beyazlatıcı, leke giderici kremleri düzenli kullanarak çözüm elde edebilirsiniz. Özellikle E vitamini ve laktik, glikolik asit içeren ürünlerden sonuç alabilirsiniz. E vitamini cildi beslerken asit içerikleri cildin hafifçe soyularak renk değiştirmesine yardımcı olur.
En İyi Cevaplar. Pirinç toniği aslında pirinçle bekletilmiş sudur. Bir miktar pirinci bardağa koyun ve soğuk su ekleyip bir süre bekleyin. Daha sonra karıştırdığınızda suyun beyaza döndüğünü göreceksiniz.
İdeal çözüm vitamin ve mineral yönünden de zengin bir nemlendirici ile cildin kendini onarmasıdır. Suya benzer dokuları olan ürünler cildinizin en kuru alanları tarafından bile kolayca emilirler. Bununla birlikte düzenli olarak krem kullanmak da önemlidir.
Yüz bölgesinde oluşan kararmalardan korunmak ve bu problemi önlemek için yapılması gerekenlerden biri güneş kremi kullanmaktadır. Güneş kremi genellikle yaz aylarında kullanılır. Ancak kış aylarında da güneşe direk maruz kalınacak zamanlarda güneş kremi kullanılmalıdır. Cilt bakımını düzenli yapmak da önemlidir.
Cilt kararmasının en önemli sebebi cildin alt katmanlarında meydana gelen nemsizlik. Nemsiz kalan cilt koyulaşarak alarm durumuna geçer. Nem problemi dışında bacak aralarının ve dirseklerin sürtünmesi de bu bölgelerde koyulaşmaya neden olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu nedenle güneş koruyucu krem ve diğer bakım ürünlerinde içeriğe ve uygunluğa dikkat edilmelidir. Cilt kararması hangi vitamin eksikliği sorusunun yanıtı olan C, E ve diğer vitaminler, özel geliştirilmiş güneş koruyucu kremlerin içeriğinde yer almaktadır.
Işık peeling, deride bulunan melanin miktarının azalmasına yardımcı olur, pigmentasyon (leke oluşumu) baskılanmasında rol alır ve ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmanın baskılanmasını destekler. Melanin miktarı ev devam ürünleri ile de baskılandıkça leke ciltte kaybolur.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
Limon ve karbonat peelingi: Peeling ve kese yapmak cildi ölü deriden arındırdığı için cilt rengini açıyor. Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Zerdeçal; cilt üzerinde güneş ışınlarının neden olduğu lekeleri ve kararmayı giderir. Zerdeçal iki farklı şekilde cilde uygulanabilir. Bunlardan ilki süt ile karıştırılmasıdır. Zerdeçala süt karıştırarak elde edilen maske ciltte koyulaşma görülen bölgelere sürülerek 15 dakika bekletilir, durulanarak işlem tamamlanır.
Cildin tonunu açarak renk tonunu eşitleyen bir yöntemdir. Cilt lekesi sorunundan şikâyetçi olanların yanı sıra doğal olarak esmer bir tene sahip olanlar da lazerle cilt beyazlatma işlemini tercih edebilirler.
Hangi Besinler Cildi Beyazlatır? Limon, patates, C vitamini, siyah çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya, yulaf ezmesi gibi besinler yardımıyla cildinizi beyazlatmak mümkün. ·Limon: İçerisinde bulunan asitlerden dolayı doğal yollardan cildi açmak için kullanılabilir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Pirinç suyunun cilde faydaları
Pirinç suyu cildi nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Normal şartlarda cildin ölü derilerden arındırılarak beyazlaması yaklaşık olarak 1 ay kadar sürebilir.
Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir. Cildin eski rengine kavuşması içi banyo sırasında keseleme yapılarak cildin kendini yenilemesi ve ölü derilerden arındırılması da bu süreci hızlandırabilir.
Melanin pigmentinin cildin belirli bir bölgesinde fazlalaşması ise cilt lekeleri olarak kendini gösterebiliyor. Örneğin güneşte yandığımızda, vücudumuz kendini korumak için daha fazla melanin pigmenti üretiyor ve bronzlaşıyoruz, bu daha da fazla olduğunda güneş lekeleri ortaya çıkabiliyor.
Lazer tedavisi
Tedavi edilen bölgelerdeki melanini azaltır. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli lazer tedavi türleri vardır: Ablatif lazerler. Bunlar dış deri katmanlarını çıkarır ve ciddi renk bozuklukları için idealdir.
Cilt, cilde rengini veren pigment olan melanin içerir. Daha fazla melanin olması cildi daha koyu hale getirir. Melanin ayrıca saç ve göz renginden de sorumludur. Cilt lekeleri, kişinin normal cilt tonundan farklı olduğu için farkedilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri