Günlük z raporu alınmadığında yazar kasa kümülatif bilgileri en son alınan z raporuna aktarmaktadır. 26 sında alınan z raporuna 25indeki bilgilerde dahildir. S.M.M.M. Ay sonunda alacağınız kümülatif z raporunda o günkü satışların toplamı gözükmesi gerekir. ordan işlem yapabilirsiniz.
öKC'lerinizin mali bilgilerinde geriye dönük bilgiler istenmeyecektir. öKC (Z) raporlarına ait mali bilgilerin dönemi aylık dönem olarak sabitlenmiştir.
Gün sonu Z raporu ne zaman alınır? Gün sonu raporu her günün sonunda saat 24.00 geçmeden alınmalıdır. Eğer alınmaz ise bir sonraki gün pos cihazından işlem yapılamaz.
Z raporum kayıp, tekrar alabilir miyim? Z raporu alındıktan sonra, ilgili güne ait satış ayrıntıları mali bellekten silinir. Dolayısıyla alınan bir Z raporu tekrar alınamaz.
Bu raporlar bilgi amaçlı olup mali hafızada yer işgal etmediğinden gün içinde birden fazla alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
GİB'e z raporu bildirimleri ve bunların 10 yıl saklanması için yapılması gereken tek şey, günlük z raporlarını aylık excel listeye girip EDM'ye bildirmeleridir.
Gece 24:00'den sonra alınan Z raporu üzerinde yazılı hasılat yazar kasa POS cihazının kullanılmaya başlandığı günün hasılatı olarak değerlendirilir. İş yerinin kapalı olduğu veya cihaz kullanmayı gerektiren bir satış olmadığı günlerde Z raporu alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Ana menüye girdikten sonra raporlara gidilir ve “Mali Hafıza Raporları” seçilir. Ardından alınmak istenen rapor türüne göre ekranda çıkan “İki Z No Arası Rapor”, “İki Tarih Arası Rapor”, “Güncel Dönem Raporu”, “Geçmiş Dönem Raporu”, “Fiş Özet Raporu” seçeneklerinden ilgili olan seçilir.
Yazarkasadan yapılan 1 aylık perakende satış tutarını gösterir. - Anahtar aylık Z Raporu konumuna getirilerek alınır. - Aylık rapor alınma zorunluluğu yoktur.
Yeni tebliğ gereği Z raporu kasa üzerinden otomatik olarak 23:59:59'da alınır ve hafızasına kaydedilir. Bunun için pompa görevlisinin veya bir başka kişinin bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Z raporu günde bir kere alınması gereken bir rapor türüdür. Z raporu gününde değil, ertesi gün alınır ise bu rapor ertesi gün raporu olarak isimlendirilmektedir. Fakat şirketler gün içerisinde kapalı olur ise alınmasına da gerek duyulmamaktadır.
“Z” raporlarının günde bir defa (çalışma saati sonu itibariyle) ve gece saat 24:00'e kadar alınması esas olup, gece saat 24:00'den sonra bir süre daha faaliyetine devam eden mükellefler günlük olarak almak zorunda oldukları “Z” raporlarını, faaliyetlerinin bitiş saatinde alacaklardır.
Z raporu Yazar Kasa Pos'un içinde bulunan bankalar ile yapılan kredi kartı işlemleri ve nakit işlemlerinin Maliye Bakanlığına raporlama şeklidir. Banka gün sonu ayrı bir rapordur.
Artık hastaneler kesinlikle geçmişe yönelik rapor vermiyor. Haliyle devlet hastanelerine rapor için gitmenizi tavsiye etmiyorum. Hatta hastanede doktor olan en yakın dost yada akrabanız bile sizin için bir şey yapamaz. Bu durumda çare özel hastaneler ve aile hekimleridir.
İki günü geçen raporlar, iş yeri hekimleri tarafından yazılamaz. "Aile hekimlerinden kaç gün rapor alınabilir?" sorusunun yanıtına gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebileceği en uzun rapor günüdür.
Her gün sonundaki z raporu günlük kaydedilir. 10 günlük süre kayıtlarda geciktirme süresidir. VUK 219. madde aşağıdadır. Kayıt Zamanı Madde 219 Muameleler defterlere zamanında kaydedilir.
Buna göre, gün sonunda her bir yazar kasadan ayrı ayrı alınan "Z" raporlarının, Vergi Usul Kanununda belirtilen süreler içerisinde ayrı bir yevmiye maddesi olacak şekilde, defterlere kaydedilmesi mümkün bulunmakta olup bu raporların (satış tutarının) ay sonlarında tek fiş ile defterlere kaydedilmesi mümkün değildir.
Bu minvalde Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanılmadığı tespiti edilirse, her bir tespit için birinci sınıf tüccarlar 1400 TL, ikinci sınıf tüccarlar 700 TL özel usulsüzlük cezası ödemek zorundadırlar.
Yeni iş yeri açanlar için Yazar Kasa (ödeme kaydedici cihaz) alım süresi ne kadardır? Yeni iş yeri açılışı yapanlar için Yazar Kasa alma süresi 30 gündür.
İki tarih arası veya iki sayaç arası alınabilir. İki Sayaç Arası'na gelinip NAKİT tuşuna basılır. Başlangıç Z numarası yazılıp NAKİT tuşuna basılır. Bitiş için son alınan Z numarası yazılarak NAKİT tuşuna basılır, işlem sonlandırılır.
Z raporu alabilmek için kasa anahtarı KSYR tuşuyla ok işaretleri z konumuna getirilmesi gerekir. Daha sonra 4 adet sıfır yazılarak, iki defa olmak üzere nakit tuşuna basılır ve bu şekilde Z raporu çıktısı alınabilir.
Özet : Ödeme Kaydedici Cihaz Fişinin yanlış düzenlenmesi halinde üst kopyanın müşteriden alınarak muhafaza edilmesi durumunda iptal işleminin gerçekleşebileceği; Aksi takdirde kayıtlara intikal ettirilmesinin zorunlu olduğu hakkında.
Yazar Kasa POS Kimler İçin Zorunlu? Yazar kasa POS zorunluluğu, 3100 Sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun kapsamında ÖKC kullanma zorunluluğu bulunan tüm mükellefleri ilgilendiriyor.
Öncelikle yazar kasalar 2 şekilde kapatılabilir.
1) Eski nesil yazar kasa ise hurdaya ayrılacaktır. Hurdaya ayrılan kasa bir daha kullanılamaz. 2) Yeni nesil yazar kasa ise geçici kapanış yapılabilecektir. Geçici kapanış yapıldıktan sonra, yeni nesil yazar kasanın başka bir mükellefe satışı yapılabilir.
Bir işletmenin gün içerisinde aldığı tüm pos işlemlerini kart bazında gösteren belgeye ”gün sonu raporu” adı verilir. Gün sonu raporları ”detay” ve ”toplam” olmak üzere ikiye ayrılır. Gün sonu raporları, işletmenin gün içindeki tüm işleri detaylı ve detaysız olarak iki şekilde gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri