Zabıta maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 74 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zabıta maaşları 26790 TL'dir. En düşük Zabıta maaşı 21430 TL iken, en yüksek Zabıta maaşı 43230 TL'dir.
Türkiye'de zabıta memurlarının net aylık maaşları ortalama olarak 20.000 - 40.000 TL arasında değişmektedir. Bu rakam, zabıta memurlarının kıdeme ve unvana göre farklılık göstermektedir. Başlangıç düzeyindeki zabıta memurları için maaşlar daha düşükken, kıdemli zabıta memurları daha yüksek maaşlar alabilmektedir.
YENİ İŞE BAŞLAYAN ZABITA NE KADAR MAAŞ ALIR? Zabıta maaşları 2023 yılında en düşük 10.920 TL en yüksek 17.381 TL olarak belirlenmiştir.
Genellikle, zabıtalar hafta içi beş gün ve 8 saat çalışırlar.
Zabıtalar, ilçe ya da il belediyelerine bağlı olarak memur ya da işçi statüsünde çalışabilir. Memur olarak çalışmak isteyen zabıtalar, KPSS'den atanmak için yeterli puanı almak zorundadır.
İlgili 42 soru bulundu
Yani zabıta memuru olarak görev yapan kişiler silah taşıma ruhsatı hakkı edinememiştir. Ancak silah bulundurma ruhsatı hakları devam etmektedir.
(1) Belediye zabıta hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, günün 24 saati aksatılmadan sürdürülür.
Zabıta maaşları 2023 yılında en düşük 10.920 TL en yüksek 17.381 TL olarak belirlenmiştir. Zabıta maaşlarında öğrenim durumu önem kazanır. Ön lisans ve lisans mezunu zabıtalar aynı maaşı almaz. Ayrıca kıdem ve derece ücrete etki eden faktörlerdendir.
ZABITA MEMURU ÇALIŞMA SAATLERİ
Yani resmi kurumlar gibi net olarak tüm zabıtaların 8.00 - 17.00 çalışma durum yoktur. Kanuni olarak zabıtalar 12 - 24 ya da 24 - 48 çalışma yapar fakat belediyenin zabıta kadrosunda personel yetersizliği varsa çalışma saatlerini düzenleme yetkisi bulunmaktadır.
Zabıta personelinin çalışma saatleri vardiyalar halinde görevin gereğine göre 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenebilir. Belediye Zabıta Memurlarının haftalık olağan çalışma saatleri 48 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir.
Son başvuru tarihi 4 Haziran 2021. Gaziosmanpaşa Belediyesi, Zabıta Memuru alımı için ilan yayınladı. Yayınlanan ilanda en az lise mezunu olma ve KPSS'den 70 puan alma şartı aranıyor.
Kovid-19 döneminde en az hemşire ve doktorlar kadar fedakar bir şekilde çalışmalarını sürdüren zabıtalar, belediyelerin kadrolarında görev yapmaktadır. Kadrolu ve sözleşmeli zabıta olarak ikiye ayrılmaktadır.
4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak. b) Zabıta amirliğine atanabilmek için; 1) En az lise mezunu olmak.
Türkiye'de gardiyanların aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir gardiyan için ortalama olarak 14.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi gardiyanların maaşları ise 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak. Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Zabıta, yerel yönetimlere bağlı çalışıp, kamu düzeninin ve halk sağlığının korunması için çalışan kişidir. Zabıtalar, kamu düzeni sağladıkları görev esnasında jandarma ya da polisler gibi silah taşımazlar.
Çevre Koruma: Zabıtalar, çevre koruma kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyerek, çevre kirliliğinin önlenmesine yardımcı olurlar. Güvenlik: Zabıtalar, halkın güvenliği için görev yaparlar. Örneğin, toplu etkinliklerde güvenliği sağlamak, yasa dışı faaliyetlere karşı mücadele etmek gibi.
Belediye Şirket İşçisi Zabıta olmaz!
Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli itfaiye erlerinin maaşları ise 20.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. İtfaiye müdürü veya itfaiye şefi gibi üst düzey pozisyonlarda çalışanlar ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Zabıta olmak için nereye başvurulur? Zabıta alımları belediyelerin ihtiyaçları doğrultusunda merkezi atama vasıtasıyla yapılır. Başvuru yapan adaylar puan sıralamasına konur. Sıralama sonunda belediyelerde bulunan ihtiyacın 5 katı kadar başvuran aday sözlü mülakata alınır.
Yerel Yönetimlerde Zabıta Ve Destek Hizmetleri Eğitimi Süresi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 80 saat olarak planlanmıştır. 80 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir.
kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. (Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal ibare; Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri