Zabıta memuru olmak isteyenlerin aşağıdaki adımları izlemeleri gerekmektedir: Genel olarak, zabıta memuru olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Ancak, bazı belediyelerin veya il özel idarelerinin kendi belirledikleri şartlar da olabilir.
İŞKUR Kamu Memur alımı ilan sayfasında yer alan ilan bilgilerine göre, Zabıta Memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Adayların en az Lise mezunu olması gerekirken, ayrıca KPSS şartı da aranıyor.
Özellikle memur olarak zabıta olmak isteyenlerin KPSS sınavına girmesi ve gerekli puanı alması gerekir. Gerekli olan üzerinden resmi şartlar ve aynı zamanda fiziksel şartların yerine getirilmesi ile herkes zabıta olma şansını elde edebilir.
Zabıta memur olmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri sınavdır. Hangi sınava gireceklerini araştırmaktadırlar. Eğer zabıta memuru olmak istiyorsanız KPSS sınavına girmelisiniz.
Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak, Yüz kızartıcı suç işlememiş ya da hüküm giymemiş olmak, En az lise mezunu olmak, Erkekler için 175 santimetre, kadınlar için 165 santimetre boy sınırının altında kalmamak.
İlgili 33 soru bulundu
Yayınlanan ilanda en az lise mezunu olma ve KPSS'den 70 puan alma şartı aranıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları 31 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlayacak. Adaylar 4 Haziran 2021 tarihi saat 16.00'a kadar Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi - Merkez Mah.
Zabıta Memuru olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekiyor? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
1) En az lise mezunu olmak. 2) 4 yıllık yükseköğrenim mezunları için iki yıl zabıta komiseri kadrosunda; 2 yıllık yüksekokul mezunları için üç yıl zabıta komiseri kadrosunda; lise ve dengi okul mezunları için dört yıl zabıta komiseri kadrosunda çalışmış olmak.
ZABITA NASIL OLUNUR: 2022
Zabıta olabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girerek en az 60 ve üzeri bir puan alan kişiler alım ilanlarına başvuru yapabilir. Belediye de zabıta olma süreci Belediye Başkanlıklarının Basın ve Yayın İlan Birimi tarafından zabıta alımı ilanının yayınlanmasıyla başlamaktadır.
Yerel Yönetimlerde Zabıta Ve Destek Hizmetleri Eğitimi Süresi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 80 saat olarak planlanmıştır. 80 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir.
Zabıta adayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Zabıta yaş sınırı 25'tir. (Yerleştirmenin yapılacağı gün itibarıyla 25 yaşını doldurmamış olmalıdır. Adaylar kamu haklarından yoksun olmamalıdır.
Türkiye'de zabıta memurlarının net aylık maaşları ortalama olarak 20.000 - 40.000 TL arasında değişmektedir. Bu rakam, zabıta memurlarının kıdeme ve unvana göre farklılık göstermektedir. Başlangıç düzeyindeki zabıta memurları için maaşlar daha düşükken, kıdemli zabıta memurları daha yüksek maaşlar alabilmektedir.
Zabıta maaşları 2023 yılında en düşük 10.920 TL en yüksek 17.381 TL olarak belirlenmiştir. Zabıta maaşlarında öğrenim durumu önem kazanır. Ön lisans ve lisans mezunu zabıtalar aynı maaşı almaz. Ayrıca kıdem ve derece ücrete etki eden faktörlerdendir.
Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak. Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak. Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Ancak genel olarak, zabıtaların çalışma koşulları şunları içerir: Düzenli Çalışma Saatleri: Zabıtaların çalışma saatleri, belediyelerin iş saatlerine göre düzenlenir. Genellikle, zabıtalar hafta içi beş gün ve 8 saat çalışırlar.
Sınava girmek isteyen adayların, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru formu doldurması gerekiyor. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle adaylardan istenilen bilgi ve belgeler de e-Devlet üzerinden temin edilecek.
Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; Sözlü ve Uygulamalı sınav 11-12 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlar saat 09.30'da başlayacaktır.
Kısaca tekrar etmek gerekirse, POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için görünen dövme, yara ve silinmiş olmasına rağmen dövme kalıntısı engel teşkil etmektedir.
Yani zabıta memuru olarak görev yapan kişiler silah taşıma ruhsatı hakkı edinememiştir.
Adayların boy şartı da aranacak ve tüm kadın zabıta adayları için boy sınırı 1.60, tüm erkek adayları için ise 1.67 olarak belirlenmiştir.
kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur.
Tıklayınız. Bu iptalden dolayı, 2016/2 KPSS alımlarında, zabıta memuru alınırken yaş şartı öngörülmemiştir. Tıklayınız. Ancak, 2017/1 KPSS kadrolarında yer alan şartlara göre, tüm zabıta memuru alımlarında "6199:Yerleştirme işlemlerinin ilk günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak" şartı yer almıştır.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
Zabıta memurluğu için KPSS Ortaöğretim puanından en az 65 puan almak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri