Bu durumda, bir sonraki dozu normal saatinde alınız. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. ZADİTEN tedavisini kesmeniz gerekiyorsa, doktorunuzla konuşunuz. Tedavi 2-4 haftalık bir dönem boyunca kademeli bir şekilde azaltılarak kesilmelidir.
3. ZADITEN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde gözünüze günde 2 defa 1 damla uygulayınız. Doktorunuzun tavsiyelerine her zaman uyunuz.
Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür. Bu süreyi takip etmek için ilacı kullanmaya başladığınız tarihi kutu üzerine yazınız.
Tedavi, ilk önce haftada bir veya iki kez, daha sonra daha uzun aralıklarla – örneğin, 2 haftada bir, sonra 3 haftada bir ve sonunda 4 haftada bir kademeli olarak daha güçlü dozlarda enjekte edilerek verilir.
Ateş, nezle, ürperme, baş ağrısı, öksürük ve vücut ağrılarıyla birlikte deri döküntüsü, deride kızarıklık, dudaklarda, gözlerde ve ağızda kabarcıklar, Deride ve gözlerde sararma, dışkı renginde açılma, idrar renginde koyulaşma (sarılık, karaciğer hastalığı, karaciğer iltihabı, belirtileri).
İlgili 16 soru bulundu
Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor! - Şikayetvar. Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor!
Allerjik ritine sekonder gelişen ABS'de antihistaminikler (Allerset, Alores, Zaditen Vs) burun akıntısını azalttıkları için kullanılmaktadır.
Hastanın şikayetlerine göre ve ciddiyete göre düzenleme yapılmaktadır. Burun tıkanması için kullanılan dekonjestan ilaçları en fazla kaç gün kullanabilirim ve daha uzun kullanırsam ne olur? Dekonjenstan ilaçlar en fazla 7 gün kullanılır.
Alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar uygun şekilde kullanıldığında son derece etkilidirler. Bu ilaçlar ile çoğu zaman hastalığın kontrolü sorunsuz olarak sağlanmaktadır. Alerjik hastalıklar kronik olduğu için ilaçların uzun süreli kullanılması gerekebilir.
Doz, hastanın toleransına göre haftada bir veya iki haftada bir artırılabilir. Tolere edilen maksimum dozun enjeksiyonları daha sonra her iki ila dört haftada bir yıl boyunca verilebilir. Yan etkiler, enjeksiyon yerinde tahriş ve hapşırma, tıkanıklık veya kurdeşen gibi alerji belirtilerini içerebilir.
ZADİTEN oral damla, propil paraben ve metil paraben içerir. Alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir. Başka astım ilaçları, Uyku ilaçları ya da uyku haline neden olan ilaçlar, • Güçlü ağrı kesiciler, • Alkol, • Alerjik hastalıklara karşı etkili ilaçlar (antihistaminikler).
6 ay - 3 yaş arası
Günde 2 defa (sabah ve akşam) kg başına 0.05 mg (=1 oral damla) Page 2 2 / 9 örn:10 kg ağırlığındaki çocuğa sabah ve akşam 10'ar damla verilir.
Pozoloji ve uygulama şekli: Yetişkinler, yaşlılar ve çocuklarda (3 yaş ve üzeri) konjunktival kese içine günde 2 defa 1 damla damlatılır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği: ZADITEN'in böbrek veya karaciğer yetmezliğinde etkililik ve güvenliliği çalışılmamıştır.
Çocukların yaklaşık yüzde 80 ila yüzde 90'ı immünoterapi ile iyileşir. Alerji semptomlarında kesin bir azalma fark edilmesi genellikle 12 ila 18 ay sürer. Bazı çocuklarda 6 ila 8 ay gibi kısa bir sürede, semptomlarda azalma görülür. İmmünoterapi, alerjik çocuklar için tedavi planının sadece bir parçasıdır.
Tedavisi antihistaminikler, kortizon içeren burun spreyleri veya solunum yolu ile alınan ilaçlar, nefes rahatlatıcı ilaçlar ile yapılır. Şiddetli vakalarda immunoterapi de yapılabilir.
Alerjiler dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Alerjiler, özellikle çocuklarda yaygındır ancak yetişkinlik döneminde de ortaya çıkması nadir bir durum değildir. Bazı alerjiler kişi yaşlandıkça kendiliğinden geçme eğilimi gösterebilir, ancak birçok alerji ömür boyu devam eder.
Etkileri genellikle çok hızlı gelişmez. Maksimum plazma düzeyine 2-3 saatte ulaşır → bu düzey 4-6 saat sürer. Etkileri uzun süreli olup, çoğunlukla 10-12 saat civarındadır.
En iyi sonuç için bu ilaçlar alerji şikayetleri ortaya çıkmadan alınmalıdırlar. Antihistaminiklerin ortaya çıkardığı en sıkıcı yan etki "uyku hâli" vermeleridir. Bu durum gece yatmadan önce alındığında iyi olabilse de gündüz sıkıntı yaratabilir.
İlk olarak, nemli hava solumak, nemlendirici veya buhar makinesi kullanmak, geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bol su içmek vücudu nemli tutar, mukusu inceltir ve geniz akıntısını hafifletebilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğazı yatıştırabilir ve mukusu temizleyebilir.
Yatarken yastık gibi bir yükseltici ile başınızı dik tutun, tuzlu su ile gargara yapmak, buhar solumak, nemlendirici kullanmak ve ılık sıvılar içmek geniz akıntısının yarattığı öksürüğü dindirmeye yardımcı olacaktır. Bu yöntemler mukusu inceltmeye ve burun kanallarınızı nemlendirmeyi sağlayacaktır.
Geniz akıntısının kaynağı olan mukoza salgısının azaltılması, şikâyetin giderilmesi adına temel hedeftir. Bu amaçla sıklıkla antihistaminik ilaçlar, dekonjestan burun spreyleri veya steroid içerikli intranazal spreyler kullanılır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Günde iki kez (kahvaltı ve akşam yemeğiyle birlikte) 1 tablet (1 mg). Bir bardak suyla birlikte bütün olarak yutunuz. Sakinleştiricilere karşı duyarlıysanız, başlangıçta dozunu azaltmanın mümkün olup olmadığını doktorunuza sorunuz.
Değişik yaş grupları: Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı (6 ay – 17 yaş arası): ZADİTEN şurup, 6 aylık ve üzerindeki çocuklarda kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri