ZALAIN vajina içine uygulanan ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan bir ilaç grubuna dahildir. Vajina içinde ve dış dudaklarda görülen, kandida adı verilen maya mantarlarının yaptığı vajina enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Eğer lateks prezervatif veya diyafram kullanıyorsanız ZALAIN'i kullanmayınız.
Uygulama şekli : ZALAIN, vajina içine tek kullanımlık aplikatör yardımı ile derin olarak uygulanır.
Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: ZALAIN tek doz halinde, gece yatmadan önce, tercihen yatar pozisyonda vajina içine derin olarak uygulanmalıdır. Klinik belirtiler devam ettiği takdirde ikinci bir vajinal supozituvar tekrar uygulanır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: ZALAIN'i günde bir veya iki kez (bir sefer kullanılacaksa tercihen akşam veya iki kez kullanılacaksa 1 sabah, 1 akşam olmak üzere), mantarlı deri ve derinin 1 cm kalınlığındaki çevresine hafifçe ve eşit olarak paylaştırarak uygulayınız.
Vajinal fitiller, 12 ila 24 saatte bir alınır ve bu yüzden günde 1 ya da 2 kez fitil uygulaması yapılır. İlacı doğru zaman aralığında kullanmaya özen göstermeniz ve sorununuz çözülse bile size verilen kutuyu sonuna kadar kullanmanız, sağlığınız açısından büyük önem taşır.
İlgili 29 soru bulundu
Vajinal Fitil Varken Tuvalete Gidilir mi? Vajinal fitil varken tuvalete gidebilirsiniz. Bununla birlikte fitili yerleştirdikten hemen sonra gitmemeniz iyi olacaktır. Üretra, vajinanın içerisinde yer almasa da idrarın bir kısmı vajinanın içine girebilir.
Fitil tedavisinde, fitil vajinaya yerleştirilir ve bir süre sonra kendiliğinden çözünür. Çözünen fitilin dışarı atılması sırasında ilacın çözünmüş hali de olacağından daha yoğun bir akıntı görülebilir.
ZALAIN vajina içine uygulanan ve mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılan bir ilaç grubuna dahildir. Vajina içinde ve dış dudaklarda görülen, kandida adı verilen maya mantarlarının yaptığı vajina enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Eğer lateks prezervatif veya diyafram kullanıyorsanız ZALAIN'i kullanmayınız.
Vajinal mantar krem tedavisi çoğu zaman 2-3 gün içinde bu şikayetleri azaltır. Ancak tek başına krem tedavisi yeterli olmayabilir. Çünkü enfeksiyon vajinanın iç kısmından kaynaklanmaktadır. Asıl enfeksiyon çözülmediği sürece hastanın vajinal kaşıntı, akıntı, kızarıklık şikayetleri tekrar edecektir.
4- Sırtüstü yatarken, aplikatörü vajina içine doğru olabildiğince derine ilerletiniz. 5- Aplikatörün içindeki itici kolu yavaşça en sonuna kadar itiniz. 6- Boşalan aplikatörü vajinadan yavaşça çıkarınız ve atınız. Kullanılan aplikatörü klozete atmayınız. Kremi uyguladıktan sonra ellerinizi iyice yıkayınız.
Vajina içine (hazneye) uygulanır.
Vajina çevresinde şişlik, ağrı, kızarıklık, döküntü Beyazımsı-gri ve topak şeklinde vajinal akıntı görülebilir. Bazı kadınlar bu akıntının süzme peynire benzediğini söyler. Bazen sulu bir akıntı da görülebilir.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete edilen mantar ilaçlarıdır. Ağızdan alınan ilaçların daha iyi etki edebilmesi için vajinal yoldan ilaçlarla desteklenmesinde fayda vardır. Vajinal yoldan alınan mantar ilaçları fitil, ovül, krem şekillerinde olabilir.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir. Uygulama yolu ve metodu: Hastalıklı deri bölgesine haricen sürerek uygulayınız.
Basit Mantar Enfeksiyonu Tedavisi
Maya enfeksiyonları sıklıkla vajinal yoldan kullanılan kremler, merhemler veya fitiller (klotrimazol veya mikonazol ile) tedavi edilirler. Bunlar 1 ila 7 gün arasında sürebilir. Ayrıca flukonazol gibi bir ağızdan ilaç da kullanılabilir.
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, GYNO CANESTEN, tercihen gece yatarken vajinaya mümkün olduğu kadar derine aplikatör yardımıyla yerleştirilmelidir (uygulama için aşağıdaki talimatları takip ediniz).
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete yazılan mantar ilaçlarıdır. Oral yolla alınan antimikotik ilaçlar kana karışarak vajinal doku içinde mantar hücrelerini yok etmektedir. Eğer dış genital alanda da tahriş söz konusu ise antimikotik cilt kremleri de tedaviye eklenebilir.
Vajinal yanmalar doktorunuzun muayene sonrasında belirleyeceği ilaçlar ve merhemler ile tedavi edilebilir. Bu yanmalar var ise kişinin temizliğine dikkat etmesi gerekir. Günlük duşunu aksatmamalı, pedler belirli aralıklarla değiştirilmeli, kimyasal ürünlerden uzak durulmalı ve bol bol su içilmelidir.
Mayaların veya dermatofitlerin neden olduğu yüzeyel deri mikozlarının topikal tedavisinde endikedir.
MANTAZOL, cildin hastalıklı bölgelerine günde 2 defa uygulanır. Ciltte iyileşme görüldüğünde MANTAZOL kullanmayı bırakın. Genel olarak, tedavi süresi 2 haftayı aşmamalıdır. Gerekli ise, doktorunuz glukokortikoid içermeyen bir antifungal preparat (mantar tedavisinde kullanılan bir ilaç) ile takip tedavisi yazabilir.
ENZOFEN fentikonazol nitrat, genital candidiasis ve gram pozitif bakterilerin oluşturduğu vulvovajinit ve servisitte endikedir. ENZOFEN, gece yatmadan önce (gerekiyorsa sabahları da olmak üzere) vajinaya eksternal olarak 3 gün süreyle uygulanır.
Ilık su ile doldurduğunuz bir leğen içerine yarım bardak tuz ve yarım bardak sirke ekleyerek 15 dakika oturma banyosu hergün (akıntı kesilene kadar) yapmak hastalarımdan güzel geri dönüş aldığım bir uygulamadır!
Vajinal bir fitil, vajinayı etkileyen koşulları düzelterek rahatlama sağlar. 💊Ayrıca hızlı emilmeleri nedeniyle tedavide hızlı sonuç
Vajinal enfeksiyonlar genellikle bakteri veya parazit kaynaklı oluştuğundan, tedavide sıklıkla antibiyotiklerden yararlanılır. Antibiyotikler ağızdan tablet ya da kapsül şeklinde alınabileceği gibi, lokal uygulanan formlarda da olabilir. Viral etkenlere bağlı görülen vajinitlerde antiviral ilaçlar kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri