Zampara Kime Denir? Aklı fikri kadınlarda olan ve sürekli kadınlarla ilgilenen, onların peşinde koşan erkekler zampara olarak bilinmektedir. Bu kişiler günümüzde aynı zamanda çapkın kelimesi üzerinden de ifade edilmektedir.
Zamparalık etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: çapkınlık etmek, kadın peşinde koşmak.
Uzun süreli ilişkilerden kaçınan hovarda kişilere çapkın denir. Eski Türkçe bir sözcük olan çapkın, ''çapmak'' fiilinden türetilmiştir. Çapmak sözcüğü koşmak anlamına gelir. Bununla birlikte, eski Türk toplumlarında, tek bir şeyde karar kılamayan, sürekli fikir değiştiren kişiler de çapkın olarak nitelendirilirdi.
Zampara kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır. Zampara kelimesinin kökeni Farsça dilidir. Zampara kelimesinin Farsça dilindeki karşılığı zenbāre şeklindedir.
Kart, tazeliğini yitirmiş yiyecek ve gençlik yıllarını geride bırakmış kimse anlamına gelir. Kartlaşmak yenemeyecek kadar sertleşmek ve çok yaşlanmak demektir. "Kartoloz" ve "Kartoloş" kelimeleri de halk ağzında ihtiyar manasında kullanılır.
İlgili 32 soru bulundu
Aklı fikri kadınlarda olan ve sürekli kadınlarla ilgilenen, onların peşinde koşan erkekler zampara olarak bilinmektedir. Bu kişiler günümüzde aynı zamanda çapkın kelimesi üzerinden de ifade edilmektedir.
Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir. Bank Identification Number (BIN) olarak da bilinen bu yöntem, kartın ait olduğu bankayı açıklar. American Express ödeme yöntemine ait kredi kartlarının numaraları ise 15 haneden oluşur.
TDK'ya göre sürpriz kelimesinin doğru yazılışı "sürpriz"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Türk Dil kurumuna göre sürpriz kelimesi doğru yazılışı sürpriz şeklinde kabul edilmektedir. Sözlü kullanımdan kaynaklı süpriz şeklinde yazım ise yanlış kabul edilmektedir. Sürpriz kelimesinde yazım yanlışı oluşmasının nedeni iki sessiz harfin bir araya gelerek kullanılmasından kaynaklanmaktadır.
a. Baş sözüyle oluşturulan sıfat tamlamaları: başağırlık, başbakan, başbayan, başçavuş, başeser, başfiyat, başhekim, başhemşire, başkahraman, başkent, başkomutan, başköşe, başmüfettiş, başöğretmen, başparmak, başpehlivan, başrol, başsavcı, başyazar vb.
Cilve, şirin görünmek için takınılan hal tavır ve davranışlardır. Cilve anlamı pek çok kişi için yanlış bilinen bir sözcüktür. Genellikle cilvenin cinsel çekicilik için yapılan hali olan işve ile karıştırılır. Anlamını nazlanmak ya da naz ile karıştıranlar da vardır.
Öz Türkçe bir sözcük olan Haylaz kelimesi ''haylamak'' fiilinden türetilmiştir. Haylamak, söz dinlemek, umursamak ve aldırış etmek manasına gelirken haylaz kelimesi de söz dinlemeyen, yaramaz ve başına buyruk demektir. Bu kelime hem çocuklar hem de yetişkinler için kullanılır.
Avare TDK açısından, 'işsiz ya da İşsiz güçsüz ve aylak' anlamları üzerinden karşılık bulmaktadır.
Bu kelimelerin ifade edilmesinde hovarda kelimesi dikkat çekmektedir. Halk arasında zevk uğruna para harcamalarında sınır olmayan insanlar olarak tabir edilmektedir.
sürekli kadın peşinde koşan erkek, çapkın erkek.
Hovarda Yiyen, içen, çapkınlık eden kimse.
Espri kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "espri" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise espiri şeklindedir.
Merak edenler için peşisıra kelimesinin yazımını haberimizde derledik. TDK'ya göre peşi sıra ayrı olarak yazılıyor.
TDK'ya göre erozyon kelimesinin doğru yazılışı "erozyon"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre inisiyatif kelimesinin doğru yazılışı "inisiyatif"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
William Shakespeare (26 Nisan 1564 (vaftiz) – 23 Nisan 1616), İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu. Genellikle İngilizce dilinin en büyük yazarı ve dünyanın en iyi dram oyunu yazarı olarak anılır.
AA kısmı, ayı belirtirken, YY kısmı ise son kullanım yıl bilgisini göstermektedir. AA/YY Kartın Neresinde Yer Alır? Kartların ön ve arka yüzlerinde sayılar yer almaktadır. Ön yüzünde kartın numarası ve son kullanım tarihi yer almaktadır.
Kredi Kartı BIN Sorgulama Nedir? “Kart BIN numarası sorgulama”, “kart bin sorgulama” ya da “kredi kartı bin numarası sorgulama” gibi farklı isimlerle ifade edilen süreç, bir kartın hangi bankaya ait olduğunu ya da kartın türünü öğrenmek için yapılır.
Son rakam da kartın kontrol numarasıdır. Buna Check Digit adı da verilmektedir. Kredi kartı üzerindeki ilk 6 haneden sonraki rakamlar yani kalan 9 rakam, müşterinin hesap numarasını belirtmektedir. Bu numara banka tarafından belirlenir ve kişiye özeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri