Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında 18 Şubat 2010 tarihinde imzalanan “Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma” yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, söz konusu pasaport hamilleri 90 gün süreyle TBC'ye vizesiz giriş yapabilmektedir.
Tanzanya'ya giriş yapmak isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Bununla birlikte resmi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Tanzanya'ya girerken vize almalarına gerek yoktur.
Etiyopya'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Etiyopya'ya seyahat edecek Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
Vize pulunu varış noktasında Varış Üzerine Vize kontuarına vardığınızda alacaksınız. Tanzanya tek girişli e-Vize ücreti, ve çoklu girişli eVize USD $50.00, ve çoklu girişli eVize USD $50.00.
Tanzanya için kapı vizesi uygulaması mevcut değildir. Bu sebeple Tanzanya'ya turistik veya ticari sebeplerle gitmek isteyen kişilerin, şahsen veya yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla Tanzanya Ankara Büyükelçiliği'ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Zanzibar'a Nasıl Gidilir? Türkiye'den Zanzibar'a direkt uçuş bulunmuyor. Bu nedenle adaya gitmek isteyenler, İstanbul'dan Tanzanya'nın Darüsselam şehrine yapılan direkt uçuşları kullanıp, buradan da Zanzibar'a hava ya da deniz yolu ile ulaşabilir.
Hint Okyanusu'na kıyısı olan Zanzibar'ın güneşli sahillerinde vakit geçirmek için hangi ayda gidilir sorusunun cevabı olarak ise haziran-ekim arasındaki dönemi önermek mümkündür. Bu aylarda binlerce turiste ev sahipliği yapan Zanzibar'da, yılın çoğu zamanı görülen yağmurlar yaşanmamaktadır.
Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında 18 Şubat 2010 tarihinde imzalanan “Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma” yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, söz konusu pasaport hamilleri 90 gün süreyle TBC'ye vizesiz giriş yapabilmektedir.
Seyşeller'e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (tüm pasaport türlerinde) iş ve turizm amaçlı seyahatlerde 90 güne kadar vizeden muaftır.
Türkiye'den Tanzanya'ya direkt uçuş bulunmaktadır. Darüsselam'a giden uçuşlar, yaklaşık 7,5 saat sürmektedir. Onun dışında Klimanjaro'ya da direkt seferler bulunabilir. Ancak aktarmasız uçuşların aktarmalı uçuşlara göre çok daha pahalı olduğunu söylemekte fayda var.
Eritre'ye seyahat edecek vatandaşlarımız pasaport ayrımı gözetilmeksizin vizeye tabidir. Ülkemizde Eritre diplomatik temsilciliği bulunmadığından, vize başvurularının, ülkemize akredite olan Eritre'nin Doha (Katar) Büyükelçiliğine yapılması gerekmektedir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Cezayir'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları üç (3) aya kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Zanzibar, 1964 yılından beri dış işlerinde Tanzanya'ya bağlı, iç işlerinde ise bağımsız. 2.461 km'lik alana sahip adanın resmi dili Svahilice ama aynı zamanda İngilizce ve Arapçada konuşulan diller arasında.
Adanın kuzeyindeki Kendwa bölgesinde yer alan Zuri Zanzibar, hiç kuşkusuz adanın en güzel ve özel plajına sahip.
Bu Gezi için Kaç Gün Gerekli? Zanzibar'a gelen turistler çoğunlukla Tanzanya ya da Kenya'ya yaptıkları safari yolcuğuna 2-3 günlük Zanzibar dinlenmesi ekliyor. Bu da güzel ama bence Zanzibar gelmişken 1 hafta ayırmayı hak eden bir cennet.
Dünyanın birçok yerinden gelen tatilcilerin ortak payda da buluştuğu bir nokta var; o da Seyşeller'in pahalı bir ülke olması. Endonezya, Filipinler ya da Tayland gibi ucuz ülkeler yerine Maldivler ile kıyaslamak daha doğru olacak. En çok tercih edilen balayı destinasyonlarından biri olmasının da payı büyük.
Morityus'a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır. Bu ülkeye seyahatlerde gereken aşı ve bulaşıcı hastalıklar ile diğer dikkat edilecek sağlıkla bağlantılı konularda Sağlık Bakanlığı'ndan bilgi alınması yoluna gidilmelidir.
Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler:
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, turizm ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Ülkede suç oranı yüksektir.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ: Resmi pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup, 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi www.evisa.gov.tr adresinden e-Vize olarak ita edilmektedir.
Nepal'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Zanzibar, deniz ve kültür turizminin yanı sıra baharat turlarıyla da ünlü. Adada baharat turu yapılan birçok çiftlik yer alıyor. Bizim tercihimiz Tangawizi Baharat Çiftliği oluyor.
Zanzibar Adası'nın gezilecek yerleri arasında bulunan baharat çiftliği, Colobus Maymunları ile ünlü Jozani Ormanı, dev kaplumbağaları ile ünlü Chango Adası, Stone Town'da Köle Pazarı, Arap Kalesi ve Balık Pazarı mutlaka görülmeli. Zanzibar'da yemek dikkat edilmesi gereken bir konu.
Zanzibar da kaç gün kalınır? Zanzibar genellikle Tanzanya ya da Kenya Safari turlarının arkasına “biraz da deniz tatili yapalım” düşüncesi ile eklenmesine rağmen bize göre tek başına 1 hafta kalınması gereken bir ada.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri