14. yüzyıldan beri kullanılmakta olan zerafet, güzel ve alımlı olmak anlamına gelir. Her zaman herkese karşı kibar ve nazik olan zarafet sahibi kişiler ise zarif olarak nitelendirilir. Divan şairlerinin kaside, tahmis ve gazel türündeki eserlerde en çok işlenen konulardan biri zarafet olmuştur.
Zerafet kelimesi, insanlara karşı nazik davranan, nezaketli ve hoşgörülü kişilere denir. Aynı zamanda abartıdan uzak, sade ama duruşu ve şekli ile dikkat çeken nesneler için de bu kelime tercih edilir. Zariflik, zarif davranış ya da zarif olma durumu ve zarafet şeklinde de tanımlanır.
Zarafet kelimesinin TDK anlamı, hoş ve güzelliktir. Hoş ve güzellik anlamıyla bilinen zarafet kelimesi, günümüzde pek çok insanın tercih ettiği bir kelimedir.
Zariflik Ne Demek? Zariflik ise Türk Dil Kurumunun (TDK) resmi internet sitesinde yer alan Güncel Türkçe Sözlükte "Zarif davranış veya zarif olma durumu, zarafet" olarak tanımlanmaktadır.
Zarafet kelime anlamı olarak konuşma, çekicilik, duruş ve davranışlarla hoşa gelen, hoşa gidilen, beğenilen anlamına gelmektedir. Kişinin başkalarına olan davranışlarında göze çarpan zarafet, öncelikle kendine davranış biçimidir. Kendine karşı olumlu, kibar davranan kimse, çevresine karşıda zarafet sahibi görünür.
İlgili 22 soru bulundu
Dilimize Arapçadan geçmiş olan zarafet kelimesinin sözlük anlamı inceliktir.
Zarafet; kibarlık, hoşluk ve incelik anlamlarına gelmektedir.
Nezaket nazik olma, başkalarında saygılı ve incelikli davranma anlamına gelirken zarafet hoşa gider bir biçimde davranan anlamına gelmekte.
Nezaket, insanların birbirlerine zariflik, incelik ve ölçülü davranmaları veya birbirlerini incitmemek için gerekli özeni göstermeleri anlamına gelir. Nezaket, toplumda bireylerin birbiriyle olan gündelik ilişkilerinde uymaları gereken ölçülü davranış kurallarıdır.
Zarif olma durumu, incelik, zarâfet: Zürâfa bütün zarifliğini kaybetmiş, uzun boynu âdeta ip gibi incelmişti (Ahmet H.
Arapça ẓrf kökünden gelen ẓarāfa(t) ظرافة “zariflik” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça ẓarufa ظَرُفَ “zarif ve güzel idi, hoş göründü” fiilinin faˁāla(t) vezninde masdarıdır.
Eğitim Yazar Gökhan Dumanlı, Open Stage Sektörün En İyileri Ödül Töreni'nde Türkiye de bir ilk olan Zarafet Akademi'nin kurucusu olma ve eğitim dünyasına sağladığı katkılardan ötürü Sektörün En İyisi Ödülü'yle taçlandırıldı.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan zerafet, zarif sözcüğünden türetilmiştir. Zarif, çevresindeki insanlara her zaman nazik ve kibar davranan kimse anlamına gelir. Zarafet ise incelik göstermek ve nazik olmak demektir. Bu kelime, Osmanlıca kaleme alınmış gazellerde güzel ve hoş anlamında da kullanılır.
Arşimet noktası, Arşimet'in "bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım" sözüne istinaden kullanılan, çürütülemeyecek kadar kesin konular hakkında konuşurken dayanak noktası anlamında kullanılan bir terimdir.
Terim ve çoğulu Grekçe: χαρίσματα (karizmata) Grekçe: χάρις (charis) kökünden türemiştir, "zarafet" veya aslında "cazibe" anlamına gelir.
Hoşluk, güzellik ve incelik anlamına gelen zarâfet; kāl ve tavırdaki güzel görünüş, hareketlerdeki âhenkdâr güzellik ve inceliktir. Her türlü kapıyı açacak olan yegâne anahtarımız sabır ve nezâkettir. Her ahlâkî güzellikte olduğu gibi nezâket ve zarâfette de en güzel örnek Peygamber Efendimiz idi.
Nezaket (Nazik olmak); zorunluluk olmadan, kişinin aldığı terbiye sonucu geleneklere uygun, hoşgörülü, saygılı, barışçıl ve dürüst davranışın ifadesidir. Zarafet-İncelik (Zarif olmak); davranışın, tutumun , görünüşün, duygu ve düşüncelerin zarif ve ince olmasıdır. Zarafet ve incelik, nezaketten biraz daha üstündür.
Latafa, hem şirin ve hoş hem de soyut ve ruhani anlamına gelirken, letafetin sözlük anlamı güzelliktir. Letafet sahibi olan kişiler latif ve latife olarak nitelendirilir Ek olarak Latif ve Latife, ülkemizde en çok kullanılan isimler arasında yer almaktadır.
- Ziynet, süs.
incelik, güzellik, zariflik.
Ziyafet kelimesinin 3 eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlardan ilki şölendir. Bir diğeri ise resmi yemek olup 3. ve son eş anlamlısı da ikramdır. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.
Gençler İçin Zarafet Kursu; haftada 1 gün 1 saatten 24 haftalık bir program olup teorik dersleri ve uygulama eğitimlerini içinde bulunduran, doğru postür ve duruş kazanma, akıcı ve anlaşılır konuşma, etkili beden dili kullanımı, sofra ve topluluk adabı, aile ve arkadaş iletişimi konularını içeren bir eğitim programıdır ...
Nahif kelimesi gündelik yaşantıda çok sık kullanılan ve gündelik dile oldukça yerleşmiş bir sözcük olmakla birlikte TDK tarafından “ince, duygulu, hassas” ve “zayıf, cılız, çelimsiz” anlamlarıyla tanımlanmaktadır.
Ayrımcılık ve Nefrete Karşı Şiddetsiz İletişim: Ahbap bir birleştirme hareketidir. Gücünü, cinsiyet, dil, din, ırk, siyasi düşünce ayırt etmeksizin her insanla eşit dayanışma anlayışından alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri