Yulaf ezmesi yalnızca kilo vermek isteyenlerin değil sağlıklı bir öğün yiyerek tok kalmak isteyenlerin de tercih sebebi olan bir besindir. Ayrıca insanlar artık yiyerek zayıflamak istemektedir. Aç kalmadan hem de lezzetli şekillerde yulaf ezmesi tüketerek pek çok kişi kilosunu koruyarak mutlu hissedebilmektedir.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir. Yulaf ezmesi tek başına tüketilmez.
Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur. Bunun en önemli sebebi ise bu kişilerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi sağlık problemlerine neden açması olmaktadır.
lifli yiyecek yediğimiz de (örnek yulaf) bu yiyeceğin içerdiği lif midede su ile karışıp şişer yani hacimsel olarak büyür bu büyümede mideye doluluk hissi verir ve açlığınız gider böylece yemek isteğiniz geçeceği için kalori açığı oluşturmak daha kolay olabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Kas Kütlesini Artırabilir
Yulaf ezmesinin kaslara faydası olabilir. Yulaf gibi kompleks karbonhidratlardan oluşan besinler, yavaş sindirilir. Bu da kişiye gün boyunca enerji sağlayabilir ve kas gelişimini destekleyerek kasların daha dolgun görünmesine katkda bulunabilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Yulaf. Yulaf kompleks karbonhidratlar ve proteinin yanı sıra kas yapıcı besin maddelerini de barındırır. Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur.
Kas Gelişimini Destekleyebilir
Ayrıca yulaf, vegan sporcular için önemli bir protein kaynağıdır. Vegan beslenmede hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilmediği için protein kaynağı olarak bitkisel besinler kullanılır. Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Yulaf Ezmesi Kalorisi, Kilo Aldırır Mı? 100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulaf, süt ve muz gibi besinler, tek başlarına kilo aldırmazlar. Ancak porsiyon kontrolüne ve dengeli beslenmeye dikkat etmezseniz bu besinleri aşırı miktarda tüketmek kilo alımına neden olabilir. Sağlıklı bir beslenme düzeni için çeşitli besinleri dengeli ve kontrollü bir şekilde tüketmek önemlidir.
"Yulaf kilo yaparmı?" diye soranlar için, yulaf kilo aldırmaz aksine kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
Kilo almak istemeyen ve kilosunu kontrol etmek isteyenler yulaf ezmesi kilo aldırır mı diye düşünüp tedirgin olmaktadır. Ancak yulaf ezmesi kalorisi yüksek bir besin değildir ve aşırı tüketilmediği sürece kilo aldırmaz tersine kilo kontrolüne destek verir.
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Lapa kıvamına gelen yulaf ezmesini bir kaseye alın. İsterseniz sade şekilde tüketebilirsiniz. Ama metabolizmaya biraz daha canlılık katmak için bir tutam tarçın ve bir yemek kaşığı kuru yemiş eklemek de iyi bir fikir olabilir.
1) Bağırsakları Çalıştırır
Bu maddeler kabızlık problemlerini çözme konusunda etkilidir. Yulaf kepeği, uzun süredir kabızlık çeken kişiler için doğal bir çözümdür. Kronik bir şekilde devam eden bağırsak tembelliğini ortadan kaldıran yulaf kepeği, bağırsakların daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.
Büyük kas gruplarına 5-6 tekrar yapmak kası uyarmaya fazlasıyla yetiyor ( doğru nizami formda en ağır kilo da yapıldığı sürece). Ağır kilo düşük tekrar büyük kas grupları için, düşük kilo çok tekrar ise küçük kas grupları için.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
1.Yetersiz Beslenmek Kas Gelişimini Engeller
Bu nedenle vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri doğru miktarda temin etmelisiniz. Hem karbonhidrat hem protein hem de yağ tüketmelisiniz! Kas yapmak için doğru miktarda beslenirseniz kalorilerin fazlası kas büyümesinde kullanılır, diğer bir deyişle anabolik etki yaratır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri