İSME ÖZEL ZIBIN Minigi için Türkiye'de özel üretilen ve 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 ay ve 9-12 ay arasındaki bebeklere olacak şekilde farklı bedenler bulunan gri zıbın, %100 pamuk oluşuyla bebeğinizin hassas tenini okşar diyebiliriz.
3 aylık ve üzeri bebeklerde bebeğin sıcağa tepkisi gözlemlenerek kısa kollu zıbınlar ve uzun paçalı alt giyim ürünleri tercih edilebilir. 1 yaşını geçmiş bebeklerde ise kıyafetler aynı yetişkinlerin giyiminde olduğu gibi seçilebilir.
Yazın giydirmeniz gereken yenidoğan bebek kıyafetleri arasında uzun kollu ve uzun paçalı zıbınlar ve pamuklu kumaştan üretilmiş giysiler yer alır. Yaklaşık 1 ay sürecek adaptasyon sürecinde bebeğinizi bir kat fazla giydirmeniz; başına şapka, ellerine eldiven takmanız, ayaklarına pamuklu ve sıkmayan çoraplar önerilir.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Yurt dışı kaynaklarda 18-21 derece aralığı uygun sıcaklık olarak önerilebilmektedir. Bu sıcaklıklarda bebek iki kat giydirilir. Örneğin bir bady ve tulum, bu kadar. Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek. Bebeğin normal vücut sıcaklığı 36 ila 37 derece arasında değişiyor. Vücut ısısı 36 derecenin altına düşmüş bebek üşüyordur.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz. Unutmayın açık renkler koyu renklere göre bebeğinizi daha serin tutacaktır.
Bebeğinizin sıcak havalarda rahat etmesi için hafif ve rahat kıyafetler tercih edin. Özellikle pamuktan yapılmış kısa kollu bodyler veya elbiseler bebekler için ideal seçeneklerdir. Sentetik kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edilmemelidir. Çünkü bu tür kumaşlar bebeğin cildinde terlemeye ve tahrişe neden olabilir.
Bebeğiniz için ortam sıcaklığı 1 aylıktan sonra uyanıkken 20-22 derece, gece uykuda 18-20 derece yeterlidir. Bu sıcaklıklarda bebeğinizi iki kat giydirebilirsiniz. Mesela bir body ve tulum giydirmek oldukça idealdir.
Ev sıcak gelebilir: Bebeklerin küçük olduğu için çabuk üşüyecekleri düşünülmektedir. Bunun için yaz günlerinde camlar kapalı tutulur, kış günlerinde evin sıcaklığı artırılır. Bu minik bebekleri rahatsız edebilir; bu da onların ağlamasına sebep olabilir.
Bebeğin hangi ayda olduğu yaz mevsiminde bebek giyiminde farklılık yaratabilir. Buna göre; Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir.
Bebeğiniz Ne zaman Bu Ürünleri Giymeye Başlamalıdır? Bebeğinizin kıyafetlerinin en iç kısmına giydirdiğimiz, farklı seçeneklerdeki atlet, külot ve boxer gibi giysiler bebek iç giyim ürünleridir. Bu ürünleri dilerseniz bebeğinizin doğduğu ilk günden itibaren kullanabilirsiniz.
Bebek kıyafetlerinin tam olarak temizlenmesi için yüksek sıcaklıklarda yıkanması gerekmektedir. Günlük kıyafetlerin 40 derecede yıkanması temizliğin sağlanması için yeterli olmaktadır. Fakat iç çamaşırlarının 60 derece gibi daha yüksek sıcaklıklarda yıkanması tavsiye edilmektedir.
Bebekler yazın uyurken eğer hava sıcaklıkları çok yüksekse kalın giydirildiğinde rahatsız olabilir. Bu yüzden bebeğinizin rahat etmesi ve güzel bir uyku uyuyabilmesi için ince ve terletmeyen organik pamuktan üretilen yazlık bebek uyku tulumu tercih etmenizi tavsiye etmekteyiz.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
Bebekli evlerde en çok endişe verici konulardan biri de bebeklerin gece uykusu sırasında üşüyüp üşümediğidir. Bebekler uyurken hareket ederek veya dönerek üstünü açabilir. Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir.
Uyurken vücut iç sıcaklığı düşer ancak cilt sıcaklığı yükselir. Bu da ortam sıcaklığı yüksekse ve bebek çorap, bere gibi ekstra kıyafetlerle yatırılmışsa aşırı ısınma ile ateşe bile neden olabilir.
İnsanlar uyuduğu sırada kan dolaşımı yavaşlar, çorap kılcal damarlar üzerinden oluşturduğu baskıyla yavaş akan kanı daha çok yavaşlatır ve beyninize yeteri miktarda kan gitmesine engel olur. Alzheimer gibi hastalıklara sebep olmaya başlar.
uykuda 18-21 derece yeterlidir. olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. bir battaniye örtülmesi yeterlidir.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
Bebeklerde soğuk algınlığının ilk belirtileri, çoğunlukla burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı olarak görülerek, başlangıçta şeffaf olan daha sonra koyulaşıp sarı veya yeşil bir hal alan burun salgısıyla anlaşılır.
Gece yatmadan önce yapılan banyo, bebeğin gevşemesini sağlar ve onu uykuya hazırlar. Bunun dışında banyonun saati, beslenme saatinden hemen önce veya hemen sonra olmamalıdır. Zira bebek açken daha da huzursuz olabilir veya tokken kusabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri