Zemzem suyunu içerek birçok hastalıktan kurtulmanız mümkündür. Yapılan araştırmalarda baş ağrısı, karaciğer, mide ülseri ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği belirlenmiştir.
Zemzem suyu sağlık açısından oldukça faydalı olan bir sudur. Yapılan incelemelere göre zemzem suyunun ph değeri 10 olarak tespit edilmiştir. Böbrekleri ve bağırsakları yormayan, bedene kuvvet veren bir etkisi vardır.
Mide ülseri, baş ağrısı, karaciğer rahatsızlıkları, cilt sorunları, göz sağlığı ve bunun gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça faydalıdır. Bu su aynı zamanda açlığı ve susuzluğu giderir, ne niyetle içilirse ona şifa olur.
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor.Avrupa'da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
Kullanıldığı ve çıkarıldığı ülkede pek çok farklı amaç altında kullanılsa bile bir türlü bitmek bilmeyen zemzem suyu, çok önemli faziletlere ve faydaları sahiptir. Günümüzde bilimsel açıdan da şifa kaynağı olduğu bilinen zemzem suyu, özellikle oruç açmak isteyenler için çok önemli yararlar sağlıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Zemzem çeşmesinden akan suyun içme erkânı vardır. Buna göre ayakta ve üç yudumda içilmeli ve her yudum için “Hak, Muhammed, Ali” denilmelidir.
5-Yüksek kalsiyum ve magnezyum tuzu ihtivâ etmesi sebebiyle, yorgun insanların yorgunluğunun gitmesini sağlıyor. 6-Alman kimyacıların yaptığı çalışma neticesinde; normal bir su ile karıştırıldığında katıldığı suya baskın gelip, bütününü mayalayarak diğer suyu da zemzeme çeviriyor.
Evinde bu özel suyu bulundurmak isteyen kişiler zemzem suyu ne kadar saklanır diye merak edebilir. Zemzem suyu karakteristik yapısı sayesinde yaklaşık 10 yıl boyunca saklanabilir, yosunlaşma ve bozulma olmaz. Yine de güneşe doğrudan maruz kalacak yerlerde saklanmamalıdır.
1- Veda tavafını yapıp tavaf namazını kıldıktan sonra bol bol zemzem içmek ve dökülmek. 2- Zemzemi Kâbe'ye karşı ayakta ve Beytullaha bakarak içmek. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri buyuruyor ki: 1- Zemzem her içilişte kaburga kemikleri şişinceye kadar içilmeli.
“Zemzem hangi niyetle ve ne maksatla içilirse ona şifa olur” (Müsned, III, 357; İbn Mâce, “Menâsik”, 78); “Hataları döken zemzeme bakmak ibadettendir” (Fâkihî, II, 41) gibi hadislerin yanında onun çeşitli hastalıklara şifa verici özellik taşıdığına dair çok sayıda rivayet nakledilmiştir (a.g.e., II, 24 vd.).
Zemzem suyunun cilde en büyük faydası ölü deriyi atmasıdır. Bu sayede cildi temizleyici, arındırıcı doğal bir toksin etkisi yaratmaktadır. Kısaca ölü deri hücrelerinin rejenerasyonunu en üst seviyeye çıkarmaktadır. Cildi yenilemekte ışıltı ve parlaklık vermektedir.
Esasen az da olsa sadece zemzem ikram edilmeli; bu daha hoş ve daha doğrudur. Bununla beraber, elimizdeki zemzem suyunun misafirlerimize yetmeyeceği anlaşıldığında, zemzeme bir miktar su katmanın da elbette bir sakıncası olmaz.
Zemzem içerken, "(Allâhümme) innî es'elüke 'ilmen nâfian ve rizkan vâsian ve şifâen min külli dâin." (Allah'ım! Senden yararlı ilim, bol rızık ve her dert için şifa istiyorum.) diye dua edilir.
bunu da şöyle açıklarlar; "zemzem, kutsal olduğu için bevletme (işeme) yoluyla dışarı atılamaz. ancak terleyerek vücuttan çıkabilir. dolayısıyla birkaç gün boyunca sadece zemzem suyu içersen, vücut toksinleri idrar yoluyla atamayacağı için zehirlenirsin."
Zemzem, kıbleye dönülerek besmele okunduktan sonra sağ elle ve üç nefeste gözü sudan ayırmadan, “Allahım! Senden faydalı ilim, geniş rızık ve her türlü hastalıktan şifa diliyorum” duasıyla içilmeli ve Allah'a hamdedilmelidir. Yaygın olan görüş diğer içeceklerin aksine zemzemin ayakta içilmesi yolundadır.
Hem kendisi hem İsmail, sudan içer. Müslümanlar, hac ve umre ziyareti için Mekke'ye gelince Sefa ve Merve tepeleri arasında 7 defa gidip gelerek burayı tavaf eder. Bu içecek, ritüel şeklinde tüketilir.
Zemzem suyunun pH değeri yaklaşık olarak 7,9'dur.
Zemzem suyu içerken mutlaka besmele çekilmelidir. Zemzem suyu abdetsiz içilir mi? İlahiyat hocaları zemzem suyunun abdestsiz de içileceğini belirtir. Dünyadaki en mukaddes topraklarda kaynayan zemzem suyu aynı zamanda Peygamber efendimizin kalb-i şerifinin de yıkandığı sudur.
Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eden Dr. Pfeiffer, "Su her şart altında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz.
Onun Zemzem suyu ile ilgili bu tesbiti doğruysa, her Ramazan ayında, bilhassa aile efradıyla birlikte oruç açmaya yetecek kadar Zemzem suyu bulamayacak olanlar, az miktardaki Zemzem suyunun başka içme sularını mayalayabilmek özelliğinden istifadeyle Zemzem ile oruç açmış olabilirler.
Suyun yıllara göre tadı değişir. Bu fark Zemzem'i besleyen üç kaynaktan hangisinden daha fazla su geldiği ile ilgilidir. Yapılan bir araştırmada saniyede 18,5 litre çekildiğinde kendini yenileyebilmektedir. İçeriğinde tuz olmasına rağmen içilirken tatlıdır.
Zemzemin içinde bir takım anyon ve katyonlar var, zemzemin kendine has bir karakteristiği var. 10 yıl da dursa yosunlaşmaz, bozulmaz. Çünkü tamamen jeolojik kayaçlardan geçip de gelen bir su zemzem. Kimyasal açıdan mümkün değil.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz. Normal su buz olur.
Bu konuda Kuveyt menşeli "el-Mevsûatu'l-Fıkhıyye, c: 1, s: 91) bakabilirsiniz. Yukarıda geçen hadis, belirtildiği üzere zayıftır. Bundan dolayı ister Zemzem suyu olsun, isterse başka su olsun, su içerken kıbleye yönelmek müstehap değildir. Allah Teâlâ en iyi bilendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri