Araplar çayı bile zemzem suyuyla demleyip içiyor. Sırf zemzem suyu içen insanlar var, hepsi de son derece sağlıklılar. Bunu söylenmesinin nedeni zemzem suyu içenlerin fazla idrara çıkmıyor olması, oysa ki bunun nedeni Arabistan'ın çok sıcak olması ve insanların vücuttaki suyu ter yoluyla atması.
Peki, zemzem suyu neden ayakta içilir? Hz. Muhammed zemzem suyunu içerken ayakta olduğu için bu suyu içenlerin ayakta içmesi görülmektedir.
Özellikle Kabe'den getirilen zemzem suyunun içilmesi gerektiği dile getirilen bu özel içeceğin, birçok önemli faydası olduğunu dile getirmek mümkün. - Uykusuzluk problemi için birebir katkı sağlar. - Strese bağlı gerginlik ve öfkeyi azaltır. - Depresyon ve benzeri psikolojik sorunlarda oldukça etkilidir.
İçtikten sonra Allah'a hamdet. Çünkü Resulüllah (asm) Efendimiz: "Bizimle münafıklar arasındaki alamet, onlar Zemzem suyundan içerler, ama bir türlü kanmazlar." buyurmuştur." Münafık, zahiren o sudan içse bile, susuzluğu asla bitmez, çünkü kalbinde hastalık olana, Zemzem şifa vermez.
2- Zemzemi Kâbe'ye karşı ayakta ve Beytullaha bakarak içmek. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri buyuruyor ki: 1- Zemzem her içilişte kaburga kemikleri şişinceye kadar içilmeli. 2- Zemzem yalnız içilmeli, yemeklerde dahi kullanılmamalı.
İlgili 18 soru bulundu
Mustafa Karataş: "Zemzem suyuyla abdest. alınır, yıkanılır ama zemzem su kaynatılmaz ve. taharette kullanılmaz çünkü içme suyudur"
bunu da şöyle açıklarlar; "zemzem, kutsal olduğu için bevletme (işeme) yoluyla dışarı atılamaz. ancak terleyerek vücuttan çıkabilir. dolayısıyla birkaç gün boyunca sadece zemzem suyu içersen, vücut toksinleri idrar yoluyla atamayacağı için zehirlenirsin."
Zemzem içerken, "(Allâhümme) innî es'elüke 'ilmen nâfian ve rizkan vâsian ve şifâen min külli dâin." (Allah'ım! Senden yararlı ilim, bol rızık ve her dert için şifa istiyorum.) diye dua edilir.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz.
Su içerken kıbleye yönelme konusuna gelince, Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in böyle yaptığına dâir herhangi bir hadis gelmemiştir. Fakihler -Allah onlara rahmet etsin-, Zemzem suyunu içerken kıbleye yönelmeyi müstehap olarak görmüşlerdir.
Zemzem suyunun cilde en büyük faydası ölü deriyi atmasıdır. Bu sayede cildi temizleyici, arındırıcı doğal bir toksin etkisi yaratmaktadır. Kısaca ölü deri hücrelerinin rejenerasyonunu en üst seviyeye çıkarmaktadır. Cildi yenilemekte ışıltı ve parlaklık vermektedir.
Zengin bir içeriğe sahip olan zemzem suyu ph derecesi 10 olarak ölçülmüştür. Bu değer zemzem suyunun alkali bir yapıda olduğunu gösterir. Alkali bir su da vücuda iyi gelen özelliğe sahiptir.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
Zemzem çeşmesinden akan suyun içme erkânı vardır. Buna göre ayakta ve üç yudumda içilmeli ve her yudum için “Hak, Muhammed, Ali” denilmelidir. Diğer yandan, inanışa göre bu su, ne kadar bekletilirse bekletilsin bozulmaz ve kaynağı tükenmez.
Değerli kardeşimiz, Zemzem'in bir ismi de "La tünzefü vela tüzem" olduğu belirtilmiştir. Bunun manası o kadar çekilmesine ve çıkarılmasına rağmen asla suyu bitmez ve eksilmez demektir. Bu Allah'ın zemzeme verdiği bir özelliktir.
İsmail‟in ayaklarının altında ortaya çıkan zemzem suyudur. sudur.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz. Normal su buz olur.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, zemzem suyu satılmasının yanlış olduğunu söyledi ve ekledi: Aman onu kimse yapmasın.
Bütün bu rivayetlerden anlaşıldığı gibi, Zemzem suyu, İslâm dinine göre mukaddes olarak kabul edilen bir sudur. Açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin susuzluğunu giderir ve şifa niyetiyle içene de şifa sunar.
Zemzem suyu bitmek üzere olan bazı hacılar zemzem suyuna su katarak çoğaltıyor. İstanbul ve Sivas Müftülüğünün dini soruları yanıtlayan bölüm yetkilileri, zemzem suyunu saf haliyle vermenin daha hoş olduğunu, ancak yetmeyeceği anlaşıldığında zemzeme bir miktar su katmanın sakıncası olmadığını bildirdiler.
Asa suyunu içme adabı zemzemin içiliş adabını hatırlatmaktadır. Su ayakta, kıbleye dönülerek besmeleyle üç yudumda içilir ve içerken dilek dilenir (Atlı, 2012: 57).
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor. Avrupa`da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
''Kanser hastalarına zarar veriyor''
El Keri, katıldığı televizyon programında zemzem suyunun sanılanın aksine fayda sağlamadığını söyledi. ''Şifa kaynağı değil'' dediği zemzemin yüksek tuz oranından dolayı kanser hastalarına zarar verdiğini aktardı.
Kendine has bir tada sahip olan zemzem suyunun rengi ve tadı bulunmuyor. Az tuzlu ve kokusuz olan zemzem suyu içerisinde bakteri ve mikroorganizma barındırmıyor. Hastalık önleyici florürler içeren zemzem suyu, özel kayaçlar arasından ortaya çıkıyor.
"Su temizdir ve temizleyicidir. (Çok olduğu için tadı, rengi ve kokusu değişmediği sürece) onu hiçbir şey necis (pis) kılamaz." (Ahmed, Ebu Dâvud, Tirmizî ve Nesâî rivâyet etmişlerdir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri