Zemzem suyu içerek hastalıklardan kurtulabilirsiniz. Magnezyum, kalsiyum bunun temellerini oluşturur. İnsan vücudundaki hücreleri güçlendiren zemzem suyunun derecesi 13 ph derecedir. Diğer tüm sulara göre çok daha fazla mineral barındıran zemzem suyu çok daha besleyicidir.
Zemzem suyunun faydalarına bakıldığında, kalsiyum ve magnezyum gibi yüksek oranda mineral içerdiği görülür. Bu yüzden, insan metabolizması için olduğu kadar, halsizliğe ve kemik erimesine karşı da fayda sağlaması muhtemeldir. Bunların yanı sıra, diş sağlığı için son derece yararlıdır.
Kan dolaşımını rahatlatan zemzem suyu, tansiyon dengeler. Doyurucu bir özelliği olan zemzem suyu sayesinde gün içinde açlık hissi bastırılır. Hz. Hacer, zemzem suyunu içtikten sonra çocuklarını emzirmiştir.
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor. Avrupa`da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
Kalsiyum, potasyum, sodyum, selenyum ve krom zemzem suyunda bulunan zengin minerallerdir. Aynı zamanda zemzem suyunun içinde doğal maddeler de bulunmaktadır. Örneğin klorür, magnezyum, katı ve organik maddeler, sülfat bu maddelerdendir.
İlgili 33 soru bulundu
1-Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre, dünyada içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su zemzem. Yani mikrobik hastalıklara karşı etkili olan florürleri barındırıyor. 2- Batı'da yapılan lâboratuvar çalışmalarına göre zemzem, diğer sulara nazaran çok daha az kükürt ihtivâ ediyor.
Zengin bir içeriğe sahip olan zemzem suyu ph derecesi 10 olarak ölçülmüştür. Bu değer zemzem suyunun alkali bir yapıda olduğunu gösterir. Alkali bir su da vücuda iyi gelen özelliğe sahiptir.
Mustafa Karataş: "Zemzem suyuyla abdest. alınır, yıkanılır ama zemzem su kaynatılmaz ve. taharette kullanılmaz çünkü içme suyudur"
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor. Avrupa`da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
İslami inanca göre; Peygamber İbrahim, eşi Hacer ve küçük oğlu İsmail'i çöle bırakmıştır. Yiyecekleri ve suları bittiğinde Hacer, Sefa ve Merve tepeleri arasında koşarak su arar. Bu sırada toprağı eşeleyen İsmail bir su kaynağı bulur. Bunun üzerine çıkan suyun yitip gideceğinden endişe eden Hacer “Zem-Zem!” (Dur-Dur!)
Araplar çayı bile zemzem suyuyla demleyip içiyor. Sırf zemzem suyu içen insanlar var, hepsi de son derece sağlıklılar. Bunu söylenmesinin nedeni zemzem suyu içenlerin fazla idrara çıkmıyor olması, oysa ki bunun nedeni Arabistan'ın çok sıcak olması ve insanların vücuttaki suyu ter yoluyla atması.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz.
Zemzem içerken, "(Allâhümme) innî es'elüke 'ilmen nâfian ve rizkan vâsian ve şifâen min külli dâin." (Allah'ım! Senden yararlı ilim, bol rızık ve her dert için şifa istiyorum.) diye dua edilir.
Pek çok açıdan kullanımı sağlıklı ve besleyici bir su seçeneğidir. Aç karnına içilen zemzem suyunun açlığı geçirdiği de bilinir.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz. Normal su buz olur.
bunu da şöyle açıklarlar; "zemzem, kutsal olduğu için bevletme (işeme) yoluyla dışarı atılamaz. ancak terleyerek vücuttan çıkabilir. dolayısıyla birkaç gün boyunca sadece zemzem suyu içersen, vücut toksinleri idrar yoluyla atamayacağı için zehirlenirsin."
Zemzem suyu bitmek üzere olan bazı hacılar zemzem suyuna su katarak çoğaltıyor. İstanbul ve Sivas Müftülüğünün dini soruları yanıtlayan bölüm yetkilileri, zemzem suyunu saf haliyle vermenin daha hoş olduğunu, ancak yetmeyeceği anlaşıldığında zemzeme bir miktar su katmanın sakıncası olmadığını bildirdiler.
Zemzemin Tanımı, Zemzem Kuyusu
(Küçükaşçı, 2013:242) Hz. İsmâil‟in annesi Hâcer‟in, uzun arayışlardan sonra İsmâil‟i bıraktığı yerde suyun kaynağından fışkırarak aktığını görünce, “Yavaş yavaş ak, dur!” demesi veya etrafa yayılmaması için çevresini kumla çevirmesinden dolayı bu adı aldığı da ileri sürülmüştür.
Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eden Dr. Pfeiffer, "Su her şart altında değişmiyor ama değiştiriyor.
Zemzem, kıbleye dönülerek besmele okunduktan sonra sağ elle ve üç nefeste gözü sudan ayırmadan, “Allahım! Senden faydalı ilim, geniş rızık ve her türlü hastalıktan şifa diliyorum” duasıyla içilmeli ve Allah'a hamdedilmelidir. Yaygın olan görüş diğer içeceklerin aksine zemzemin ayakta içilmesi yolundadır.
Zemzem çeşmesinden akan suyun içme erkânı vardır. Buna göre ayakta ve üç yudumda içilmeli ve her yudum için “Hak, Muhammed, Ali” denilmelidir. Diğer yandan, inanışa göre bu su, ne kadar bekletilirse bekletilsin bozulmaz ve kaynağı tükenmez.
2- Zemzemi Kâbe'ye karşı ayakta ve Beytullaha bakarak içmek. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri buyuruyor ki: 1- Zemzem her içilişte kaburga kemikleri şişinceye kadar içilmeli. 2- Zemzem yalnız içilmeli, yemeklerde dahi kullanılmamalı.
Değerli kardeşimiz, Zemzem'in bir ismi de "La tünzefü vela tüzem" olduğu belirtilmiştir. Bunun manası o kadar çekilmesine ve çıkarılmasına rağmen asla suyu bitmez ve eksilmez demektir. Bu Allah'ın zemzeme verdiği bir özelliktir.
Suudi Arabistan makamları da hacıların yanlarında 5 litre zemzem götürmesine izin veriyor.
Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyu'nun Niğde'den çıkan Tekir Markalı sudan sonra Türkiye'nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri