Ceviz 👉🏻 Beyin. Zencefil 👉🏻 Mide. Tatlı patates 👉🏻 Pankreas.
Örneğin mideye benzeyen zencefil, mideyle ilgili rahatsızlıklara iyi geliyor. Mutfakta kullanılan bazı besinlerin farklı açılardan bakıldığında birçoğunun organlarımıza benzediğini belirten Diyetisyen Şeyda Sular, bu besinlerin benzerlikleri dışında, benzediği organa da yararları olduğunu söyledi.
Bilimsel arastirmalar havucun gözlerin kan akisini ve islevini iyilestirdigini göstermiştir. Fasulye böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
Portakal, limon, misket limonu (lime) ve greyfurt ilginç bir şekilde insan göğüsüne benzer. Bu meyveler, meme bezlerindeki lenfatik drenajı arttıran ve göğüslerdeki kanser hücrelerinin gelişimini engelleyen özelliklere sahip maddeler içerir.
İlgili 26 soru bulundu
Domates 👉🏻 Kalp. Ceviz 👉🏻 Beyin. Zencefil 👉🏻 Mide. Tatlı patates 👉🏻 Pankreas.
1-Gerçek meyve: Sadece ovaryumun gelişimi ile oluşan meyve (Örn: Erik, kiraz, kayısı, üzüm vb.) 2-Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek tablası, çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve ovaryumun) birlikte meydana getirdikleri meyve. (Örn: Elma,armut, ayva, çilek, dut, incir vb.).
Ceviz. Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir. Ceviz yüksek oranda omega-3 yağları ile birçok vitamin ve mineral içerir.
Kan hücrelerine benzeyen nar taneleri, ve böbrek kanallarına benzeyen maydanoz bize önemli mesajlar veriyor işte karşınızda organlarımıza benzeyen meyve ve sebzeler.
Mantar içerisinde pek çok lif barındıran bir besindir. Bu sayede özellikle karaciğer, bağırsak ve akciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca içerisinde bulunan selenyum sayesinde kanser riskini engeller ve kanserli hücrelerin yayılmasını önler.
Görüldüğü gibi kırmızı dudaklar kiraza, pembe yanaklar elmaya benzetilmiştir.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
Eğer Dünya resimdeki gibi domates olarak gösterilecekse, buna karşılık olarak Güneş'i gösterebileceğimiz bir meyve veya sebze mevcut değil. Ancak yine de bir karşılaştırma yapacak olursak, Güneş'in içine 1 milyondan fazla Dünya yerleştirebiliriz. Bu da 1 milyon kiraz (çeri) domates demek.
Patates- Pankreas
B6 vitamini bakımından oldukça zengin olan tatlı patates, pankreas kanserini önlemektedir! Ayrıca kan basıncını düzenlendiği için pankreasın vücut içinde görevini daha rahat bir şekilde yapmasını sağlamaktadır.
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir.
Esas olarak uçucu yağlar, reçine ve reçine asidi ile gingerolden oluşan ve tadını gingerolden alan zencefil, biraz acı bir tada sahiptir ve genellikle kurutulup öğütülerek baharat olarak ekmekleri, sosları, köri yemeklerini, şekerlemeleri, turşuları ve içecekleri tatlandırmak için kullanılır.
İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
İçindeki C, K ve B grubu vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan maydanoz suyu, mikroplara karşı vücudu güçlendirirken kış aylarında hastalanma riskini azaltır. Özellikle içindeki beta-karoten ile daha sağlıklı ve zinde kalmayı sağlar.
Bazı bilim adamları besin maddelerinin hangi organımıza benziyor ise o organa faydalı olduğu yönünde iddaları var ki cevizde görüntü olarak beynine benziyor. Fakat cevizin beyine benzemesinin ötesinde ciddi anlamda beyine faydası vardır.
Çünkü yeşil kabuk kafa derisine, tahta kabuk kafatasımıza, cevizin zarı beyin zarımıza ve meyvesi beynimize benzemektedir.
Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir.
Nektarin, şeftalinin tüysüz halidir. Nektarin şeftali kadar oldukça lezzetli bir meyvedir. Genelde sindirim sistemi üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Nektarin aynı zamanda erik ve şeftali ile aynı aileye aittir.
Meyve Nedir? Çiçeğin dişi organının döllenme sonucu farklılaşıp, yumurtalığın gelişmesiyle meydana gelen tohum veya tohum taslaklarını içeren organdır. Meyveler oluşumlarına göre basit meyveler; Bir çiçeğe ait bir ovaryumun gelişmesiyle oluşan meyveler.
Tek bir dişi organın yumurtalığından gelişen meyveye “basit meyve” denir. Örn. Kaysı, şeftali, kiraz, elma, armut, badem, domates, patlıcan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri