Ortaokulda devamsızlıktan hakkı kaç gün? Ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıfları içeren bir eğitim kademesidir. Bu seviyede, öğrencilerin 10 gün boyunca özürsüz olarak (raporsuz), 20 gün boyunca ise özürlü olarak (raporlu) devamsızlık yapma hakkı vardır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
2023 yılı itibarıyla ortaokullarda devamsızlıktan sınıfta kalma uygulaması yoktur. Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda, öğrencilerin yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olsa bile, devamsızlıkları 20 günden fazla olmadıkça sınıf tekrarı yapmalarına gerek yoktur.
ORTAOKULDA DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Ortaokulda Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine devamsızlıktan kalma yok. Yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin durumuna ise Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermektedir.
5 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN BELGE ALAMIYOR MU ORTAOKUL? Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
İlgili 24 soru bulundu
Ortaokulda devamsızlıktan hakkı kaç gün? Ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıfları içeren bir eğitim kademesidir. Bu seviyede, öğrencilerin 10 gün boyunca özürsüz olarak (raporsuz), 20 gün boyunca ise özürlü olarak (raporlu) devamsızlık yapma hakkı vardır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Liselerde ders ortalaması 50 olan ve 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
OTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor.
ORTAOKUL KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor. DEVAMSIZLIK KALKTI MI 2023?
2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için oluşturulan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni eğitim yönetmeliğine göre, ortaokul ve liselerde devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 günü, özürlü olarak 20 günü toplamda ise 30 gün olarak belirlendi.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Devamsızlık affı kalkacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından konuya ilişkin detaylar öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada devamsızlık affının da kaldırılacağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) okul öncesi öğretmeni, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip ...
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
Sınıf geçme puanı yükseltildi
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
İşte cevabı. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri