Limon bakterileri öldürdüğü için boğazdaki gribal enfeksiyona karşı birebir ve iyi bir C vitaminidir. Zeytinyağ ise boğazı ve balgamı yumuşatarak sizi rahatlatır.
12) Zeytinyağı
İnfüzyon veya gargarada, hepsinin tahrişi ve boğaz ağrısını yatıştırması beklenir. Son olarak, sigara içmekten ve dumanlı odalarda veya çok kirli yerlerde kalmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.
Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Boğaz kuruluğuna da yararlıdır. Özellikle zeytinyağı eklenerek içilmesi ekstra yumuşaklık sağlayacaktır.
Boğaz İltihabı İbrahim Saraçoğlu Kürü Tarifi
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır.
İlgili 21 soru bulundu
Boğaz ağrısında nane, zencefil, papatya, ekinezya, ıhlamur ve hatmi gibi bitki çayları içmek. Bol su içerek boğazı nemli tutup, yumuşatmak. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak. Sıcak su, limon ve bal karışımı içmek boğaz ağrısını rahatlatır.
Farenjiti geçirmede bol su içmek, tuzlu su gargarası ve ılık içecekler etkilidir. Hasta, istirahat etmeli ve tahriş edici gıdalardan kaçınmalıdır. Ağır vakalarda, doktor antibiyotik reçete edebilir. Unutmayın, farenjit belirtileriniz varsa bir sağlık profesyoneli ile görüşmek esastır.
Zeytinyağ ise boğazı ve balgamı yumuşatarak sizi rahatlatır. Bu karışımı hasta olduğumuz zaman her gün normal günlerde 3-4 günde bir tekrarlamak lazım.
Çok yüksek sesle konuşmaya bağlı olarak yaşanan boğaz tahrişinde en kolay yöntem limonlu ılık su içmektir. Boğaz tahrişi nasıl geçer dediğinizde ılık limonlu suyu sürekli tüketmenizi tavsiye edeceğiz. Boğazdaki ağrıyı da hafifleten bu mineralli su sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı da boğazdaki mukoza zarlarının yağlanmasına yardımcı olduğu için çok rahatlatıcıdır. Bir kaç şekilde kullanabilirsiniz: 1) Sıcak çay veya sıcak kakaoya bir kaşık ekleyin. 2) Çorbaya bir kaşık ekleyin. 3) Basitçe ağzınıza bir kaşık koyun ve boğazınızı eritmesine izin verin.
Boğaz yanmasında papatya, zencefil, yeşil çay, nane çayı, ıhlamur ve ekinezya gibi bitki çayları içmek. Bol miktarda su içerek boğazı yumuşatmak. Sıcak su, bal ve limon karışımı boğaz ağrısını azaltmak. Tuzlu suyla gargara yöntemi uygulamak.
Pekmez ve tereyağı kullanın. Pekmez boğazınızı kaplar, tereyağı da boğazının yumuşamasını sağlar. Mümkün olduğunca sesinizi dinlendirin. Eğer boğaz ağrınız gırtlağınızı (larenks) etkilediyse, konuşmak daha fazla tahrişe ve geçici ses kaybına (laranjit) neden olabilir.
Virüs kaynaklı boğaz iltihaplanması bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir. Evde uygulanabilen istirahat etmek, sıvı tüketimini artırmak, bitki çayları tüketmek gibi yöntemlerle iyileşme süresi kısaltılabilir.
Anti-enflamatuar Özellikleriyle Rahatlatır: Reflü, mide ve yemek borusu dokusunda inflamasyona neden olabilir. Yüksek polifenollü zeytinyağı, anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu için bu inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu da reflü semptomlarının şiddetini hafifletir ve rahatlama sağlar.
Soğuk Sıkım Zeytinyağının Faydaları
Sindirim sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunuyor. Hücrelerin normal yapısının korunmasına yardımcı oluyor. Haricen kullanımda saç, cilt ve tırnakların ideal görünümünü korumaya destek oluyor. Yüksek faydalı bileşen içeriği ile verimli bir beslenme sağlıyor.
Boğaz kuruluğunda bol sıvı alarak boğazı yumuşatmak, tuzlu su ile gargara yapmak, bal ve limonlu su içmek, tükürük üretimini artırmak için pastil emmek ya da sakız çiğnemek ve ıhlamur ya da ekinezya gibi bitki çayları içmek boğazdaki kuruluğunu ortadan kaldırmayı sağlar.
Boğazınızda bir türlü geçmeyen gıcıktan şikâyetçiyseniz bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı bal karıştırıp için. Balın antibakteriyel özelliği ve boğazı yumuşatan etkisi sayesinde gıcık hissinden kurtulun.
Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde zeytinyağı, yara bölgesindeki iltihabı azaltabilir, enfeksiyon riskini önleyebilir ve cildin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilir.
Karabiberli zeytinyağı
Öksürüğü hemen kestiği ve iyi geldiği bilinmektedir.
Gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarını iyileştirir. Sindirimi hızlandırır, bağırsak gazlarını giderir. Balgam söktürerek boğaz enfeksiyonundan korur.
Fatih Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirterek, "Boğazın yumuşaması için sarımsaklı tavuk çorbası, bal ve pekmez verilebilir." dedi.
Viral farenjite iyi gelen uygulamalar arasında en bilineni bol sıvı tüketmektir. Ayrıca et suyu olan çorbalar içmek ve özellikle sıcak tuzlu su ile yapılan gargara faranjitin geçmesinde etkilidir. Bunun için; 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırmak ve gargara yapmak faydalı olacaktır.
Domates suyunda bolca C vitamini bulunur. Bu özelliği ile faranjit hastalığı için etkili bir besin olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri