Cildinizin canlanmasını sağlamak için;4-5 damla zeytinyağını avucunuzun içerisine dökerek, tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak; yedirin. 10-15 dakika içerisinde cildiniz yağı tamamen emerek, hem yumuşayacak hem de canlanacaktır. Bunu güneşli bir günde dışarıdan geldiğinizde uygulamanız fayda sağlayacaktır.
Nemlendirici etki: Zeytinyağı, cildi derinlemesine nemlendirip kuruluğu giderebilir. Doğal yağ asitleri ve E vitamini içeriği sayesinde cildin nem bariyerini güçlendirir ve su kaybını önleyebilir. Bu da cildin yumuşak, pürüzsüz ve nemli kalmasını yardımcı olabilir.
Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir. Bir miktar zeytinyağını elinize alın ve hafifçe ısıttıktan sonra lekelerin üzerine sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bir bez yardımıyla yüzünüzdeki yağı silin ancak yıkamayın. Yağ tüm gece cildinizde kalsın.
Cilt maskesi: Zeytinyağını cilt için kusursuz bir maske olarak da kullanabilirsiniz. 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal, yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize direkt olarak uygulayın ve maskeyi 5-10 dakika kadar bekletin.
Zeytinyağında bulunan güçlü bir antioksidan olan E vitamini, cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olan yeni cilt hücrelerinin gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca, erken yaşlanma belirtilerini önlemek için cildi sıkılaştırabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Bazı platformlarda zeytinyağı sürmenin yüzde kıllanma yaptığı ifade edilse de aksine zeytinyağı cildi kirden arındırır, cildin daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Cilt üzerinde herhangi bir kıllanma etkisi yapmayan zeytinyağı sayesinde cilt canlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşarak güzelleşmenin de yolunu açar.
Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir. Cilt renk tonu DNA'mızdaki genetik aktarımlarla ilgilidir.
Zeytinyağının sağladığı faydalardan kısaca bahsettik. Bunların yanı sıra içerisinde bol miktarda E vitamini bulundurur. Bu E vitaminleriyle birlikte cildin gençlenmesi sağlanır. Kırışıklıklar vs. tamamen ortadan kaybolmasa dahi; ciddi miktarda azalır.
Zeytinyağı en hassas cildi bile zarar vermeden korur ve nemlendirir. Özellikle sızma zeytinyağı (yağ asitleri bakımından oldukça zengin olduğu için) hem yüz hem de vücudunuzu nemlendirirken aynı zamanda besleyici özellik de gösterir.
Zeytinyağı ve limon karışımı, cilt sağlığına da fayda sağlar. Zeytinyağı, cildi nemlendirir, besler ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltır, akne ve sivilce problemlerini hafifletir. Limon ise cildin pH dengesini düzenler ve cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.
Peygamberimiz (asm) bir sünneti de zeytinyağının saça sürülmesidir. Bu yağ saça sürüldüğü zaman saç bitlenmez mi?.. buyurduğu sahih hadis kitaplarımızda geçmektedir. Bazı kitaplarda: "Çünkü o hoş ve mübarektir... Çünkü onda yetmiş derde deva vardır, cüzzam da bunlardan biridir.
Zeytinyağı ve şekerin bir araya gelmesi ile ciltte genç bir görünüm elde edebilirsiniz. Sivilce ile savaşan bu peeling aynı zamanda yeni sivilce oluşumunu da azaltır. Zeytinyağlı peeling uygulaması ilk kullanımdan itibaren ciltteki ölü derilerin ortadan kalkmasını sağlar.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Zeytinyağı ile limonun cilde faydaları arasında pigment yenileyici özelliğinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırıp temiz yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
Vücudunuzun pH seviyesini dengelemeye yardımcı olan elma sirkesi adeta bir tonik görevi görür. Bağırsak hareketliliğini sağlar ve doğrudan karaciğere etki ettiğinden yağın metabolize edilmesine yardım eder.
Zeytinyağı, diğer güneş losyonlarıyla karşılaştırıldığında bronzlaştırıcı etkisinin daha kısa zamanda etkili olduğu görülmektedir.
Gece uyumadan önce temiz cilde zeytinyağını direkt olarak uyguladığınızda ne kadar yumuşattığını fark edeceksiniz. Eğer yağlı bir cildiniz yoksa sabah akşam yüzünüze veya nemlendirmek istediğiniz bölgeye masaj yaparak uygularsanız parlaklık ve yumuşaklığı anında elde edeceksiniz.
Her hastalığa karşı etkilidir. Saçlarınızın güç ve canlılık kazanmasında da etkili olmaktadır. Bal ve zeytinyağı gibi iki mucize besin ile saçlarınızın bakımını yapabilir, daha canlı saçlara sahip olabilirsiniz. Bal ve zeytinyağını iyi şekilde karıştırıp bir krem elde edin.
Öncelikle kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olmak için en sık kullanılan yağlardan biri avakado yağıdır. Omega 3, A vitamini ve önemli yağ asitlerini barındıran bu yağ cildi nemlendirme ve koruma konularında oldukça başarılıdır.
Ciltteki kolajen üretimini destekleyen susam yağı, cildin esnekliğini sağlar. Susam yağı, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Cilt kuruluğu yaşayanlar da kullanabilir. Susam yağını uygulamadan önce mutlaka su ile seyreltiniz ve masaj yaparak uygulayınız.
Zeytinyağını beslenme listenize dahil etmek, uzun vadede cilt sağlığınıza inanılmaz faydalar sağlar. Bunun yanı sıra zeytinyağını direkt olarak da yüzünüze uygulayabilir, onu bir güzellik malzemesi haline getirebilirsiniz. İlk olarak, zeytinyağı en doğal cilt nemlendiricilerinden biridir.
Zeytinyağı, limon ve balın kombinasyonu bir cilt bakım üçlüsü oluşturur. Zeytinyağı derinlemesine nemlendirme sağlarken, limon parlatır ve bal yatıştırır ve iyileştirir. Bu karışım, dengeli ve ışıltılı bir cildi destekleyen bir besin merkezidir.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri