Ziraat Bankası EFT saatleri hafta içi 09.00 ile 16.00 arasındadır. Benzer şekilde Ziraat Bankası havale saatleri de 09.00 ile 16.00 arasında belirlenmiştir.16.00'dan 17.00'ye kadar yapılan EFT işlemleri ise geç EFT olarak kabul edilir ve bu işlemlerden ekstra işlem ücreti alınır.
Beraberinde banka işlemin bitiş saatini öğleden sonra 5 olarak bildirmektedir. Bahsi geçen sürenin öncesinde gerçekleştirmeyi denediğiniz EFT işlemi aynı gün içerisinde yapılmayacaktır. İşleminiz yaklaşık olarak 30 dakika içinde tamamlanmaktadır.
Temel iki fark, bankalar ve zaman konusunda kendini gösterir: EFT işlemleri iki farklı banka arasında gerçekleşirken, havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır. Bu nedenle EFT biraz daha fazla zaman alır. EFT için bir zaman kısıtlaması vardır, ama havale işlemleri 7/24 yapılabilir.
*EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılmaktadır. **Geç EFT işlemleri, iş günlerinde 16:00-17:15 saatleri arasında yapılmaktadır. ***ATM aracılığıyla yapılacak EFT işlemleri, iş günlerinde 08:30-15:59 saatleri arasında yapılabilmekte olup geç EFT işlemi yapılamamaktadır.
Nöbetçi Transfer işlemi yapılabileceğiniz bankalar: Akbank, Denizbank, Fibabanka, Halk Bankası, İş bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, İş bankası, VakıfBank , Albaraka Türk.
İlgili 15 soru bulundu
EFT Saat Kaça Kadar Hesaba Geçer? Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri vardır. Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona ermektedir. Mesai saatlerinden sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır.
Iban'a para gönderme özelliği anlaşmalı tüm bankalarca hesaplara 7/24 gönderim yapılabilmektedir. Hafta içi, hafta sonu ayrımı yoktur. Anlaşmalı bankalarda para hesaba anlık olarak geçecektir. Diğer bankalarda ise para EFT saatlerinde hesaba geçecektir.
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer.
Akşam 17:00'den sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse ancak ertesi sabah karşı tarafın hesabına ulaşır. Yani eğer gece EFT ile para gönderme talimatı verirseniz, göndermek istediğiniz tutar ilk mesai saatleri içinde karşı tarafın hesabına sorunsuz bir şekilde aktarılır.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
EFT, havale, Western Union ve birçok işlemin gerçekleşme süresi ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
AB ülkeleri ve Türkiye güzergahındaki ülkelerde 9.999 avro üzeri ya da buna eşdeğer dövizi beyan etmeden taşımak yasaktır. Çek ve senet gibi ödeme araçları da nakit para olarak sayılır. Birlikte Yolculuk Edenler: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, 20.000 TL ve altındaki para transferlerinizi 7 gün 24 saat yapabilir, işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz.
Bankadan bankaya değişen EFT işlemi saatleri dışında işlem yapılması durumunda beklemede kalır. Bunun dışında EFT işlemi, hafta sonu ve resmi tatillerde yapılamaz. EFT saatleri dışında işlem yapılması durumunda gönderilen tutar, süreci takip eden mesai saatleri içinde hesaba aktarılır.
3. Hafta sonu ve tatillerde yapılan transferler.
Her ülkenin bankacılık sistemi hafta sonları veya resmî tatillerde çalışmaz. Teslimat sürelerimiz kendisine para gönderdiğiniz ülkenin bankacılık saatlerini hesaba katar. Ancak dünyanın bazı bölgelerinde bankalar transferleri işlemeyi cuma günleri erkenden bırakırlar.
Bir gönderici, bir para transferinin iptalini sadece varış ülkesindeki bir alıcı tarafından tahsil edilmemiş olması halinde talep edebilir. İnternet bankacılığı ile gönderilen para transferinizi iptal etmek istiyorsanız lütfen bankanıza ulaşın.
SWIFT işlemleri girişinizi saat 17.00'den önce yaparsanız transferiniz iki iş günü içinde, 17.00'den sonra yaparsanız 3 iş günü içinde karşı bankadaki hesaba ulaşır.
Böyle bir durumda EFT iptali yapmak isteyen kişi müşteri temsilcisi ile görüşmelidir. Veya mobil veya internet bankacılığı kullanılarak yapılmış olan işlemlerde EFT yapılan ekran hala açık ise para transfer menüsüne girilerek kolaylıkla EFT iptali yapılabilir. Bir diğer yol ise EFT iptalinin dilekçe ile yapılmasıdır.
Eğer EFT işlemi sırasında alıcı taraf hakkında doğru olmayan bilgiler girdiyseniz, EFT işlemi banka tarafından iptal edilmekte olup paranız hesabınıza geri yatırılır. Bu yüzden EFT işlemi yaparken karşı tarafın isim ve soyad gibi bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olmanız gerekmektedir.
EFT ve FAST Merkez Bankası sahipliğinde ve Merkez Bankası tarafından işletilen farklı platformlarda çalışan iki bağımsız sistemdir. EFT Sistemi, iş günlerinde 8.30-17.30 saatleri arasında çalışmakta, FAST ise 7/24 çalışmaktadır.
EFT Saatleri 08.30-16.00 arasındadır. EFT ücretleri 1.000 TL 1.14 TL, 1.000 – 50 Bin TL 2.29 TL, 50 Bin TL üzeri 28.65 TL'dir.
Para transferi yapılan bir süreçte gönderilen tutar üzerinden bir banka 15 – 30 dolar arası bir ücret alır. İşlemin içerisinde 3 banka yer aldığı için her banka kendine komisyon keser, dolayısıyla swift ücreti 45 – 90 dolar arasında değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri