EAU DE PARFUM (EDP) Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
EDP türü parfüm piyasada bulabileceğiniz en kalıcı parfüm türüdür diyebiliriz. Satın aldığınız parfüm şişesi içerisinde %15 ila %20 oranları arasında esans barındırdığını belirtir. EDP parfümler diğer muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahiptir.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor. EDC'ler esans yoğunluğu en az olan parfümlerdir.
Parfümün özelliği ve kalıcılığı hakkında bilgi vermektedir. Öncelikle bu kısaltmaların ne olduğuna bir bakalım. EDP parfüm çeşidi Eau De Parfüm, EDT Eau De Toilette ve son olarak EDC Eau De Cologne parfüm demektir. Bu parfüm çeşitleri parfümde yer alan esansın yoğunluğunu belirlemek amacı ile yapılmıştır.
İlgili 44 soru bulundu
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
“Eau de toilette parfüm ne demek?” sorusuna, kısaca kalıcılığı 4-6 saate kadar olan kokular şeklinde cevap verebiliriz. Eau de parfumlerin kalıcılığı ise daha yüksektir. Kokuların üzerinde yer alan bu ibareleri bildiğinizde kendiniz için uygun olan parfümü çok daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
EDT parfümlerde genellikle %5 ile %15 arasında parfüm yağı kullanılır. Bu oranla da kalıcılığı yaklaşık 4 saat kadar devam eder. Kokuları EDP parfümlere oranla daha hafiftir. Kokusu daha hafif olduğu için günlük aktivitelerde ve gündüz davetlerinde tercih edilen kokulardır.
Parfümlerin etiketlerinde o parfümün içeriği hakkında bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca parfümlerin etiketlerine dikkat edilerek kalıcılık derecesini de öğrenmek mümkündür. Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır.
Sıcak ve nemli mevsimlerde EDT modeller daha sık tercih edilmelidir. Soğuk havalarda ise EDP modelleri kullanmak daha uygun olacaktır.
Eau de parfum, eau de toilette'den daha kalıcıdır. Cilde zarar vermemesi açısından her iki çeşidi de kıyafete sıkılmalı. Bilekler, boyun ve kulak arkası kolay ısınan bölgeler olduğu için kokuyu daha iyi yansıtır.
Online olarak parfüm alınacaksa parfümün kalıcılığı üzerindeki dereceden anlaşılabilir. En kalıcı parfümler EDP; en az kalıcı parfümler ise EDC derecesine sahiptir. Kalıcı parfümlerin kokusu sıkıldıktan sonra zamanla bozulmaz. Kalıcı parfümler su ile temas ettiğinde kokuları bozulmaz.
⭐Xerjoff- More Than Words yorumları; 👏🏻 Bundan daha kalıcı bir koku duymadım. Çok yoğun. ve kalıcı
Parfümün etkisini, kalıcılığını belirleyen parfüm özlerinin yoğunluğu üzerinden kategorizasyon yapılır. Esans oranı %10 ile %20 arasında olan parfümler EDP sınıfına girer. Parfümlerin üstünde EDP veya Eau De Perfume ifadesini gördüğünüzde esans yoğunluğunun yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
Açık parfüm terimi basitçe mevcut markaların en beğenilen kokularının diğer açık parfüm firmaları tarafından gerekli kalite standartları gözetilerek, insan sağlığına uygun olarak, sıkı denetimlerin ardından yeniden üretilmesi ve daha ekonomik olarak müşteriye sunulması olarak tanımlanabilir.
eau de toilette ve eau de parfum. adında anlaşılacağı gibi eau de toilette kıyafet üzerine sıkılırken eau de parfum tene sıkılır. boyun,göğüs arası, el bilekleri içleri. en ideali, evden çıkmadan 45 dk ila 1 saat önce elbisenize 4-5 kez sıkmanız.
Parfüm en etkili nereye sıkılır? Parfüm vücuda, özellikle bileklerin, boynun ve göğsün arkasına, kulak arkasına, omuzlara ve saçların arkasına sıkılabilir. Bilek, parfüm sıkılan en yaygın yerlerden biridir. Parfümün saçta kalıcılığı kadınlar için özel bir avantajdır.
Anlamı tuvalet suyudur.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
Kalıcı kokular bulunduğu ortamın havasını stabil tutabilmek için çok önemlidir. Kendinize ait bir ambiyans yaratmak ve bulunduğunuz ortamda daha rahat hissetmek için hoş ve kalıcı kokulara ihtiyaç duyarsınız. Bu kokular çiçek kokuları, baharat kokuları, odunsu notalı kokular ve hatta fresh kokular olabilmektedir.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Duştan Hemen Sonra Uygulayın.
Doğru uygulama ile başlamak, parfümün etkisinin tüm gün sürmesine yardımcı olur. En iyi sonucu almak için parfümünüzü duştan hemen sonra, cildiniz hala nemliyken uygulayın.
Hugo boss intense muadili diye geçiyor sanırım. Kullanıcı bu ürünü Bargello satıcısından aldı.
Oryantal koku ailesi zengin egzotik kokulardan oluşur. Oryantal kokuları düşündüğünüzde otlar ve baharatlar veya kuru, tozlu, reçine notaları düşünebilirsiniz. Gösterişli ve çarpıcı olan bu notalar çoğu zaman kehribar veya tatlı notalarla yumuşatılır. Bu aileyi egzotik ve baştan çıkarıcı olarak tanımlamak yaygındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri