Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Zirkonyum diş kaplama işlemi genellikle 2-3 seansta tamamlansa da hastanın dişlerinin duruma ve taleplerine bağlı olarak daha uzun sürebilir. Dişlerin istenilen duruma getirilmesi ve sonrasında kaplamanın tam uyumlu ve doğal bir şekilde yapılması bazı durumlarda 5-6 seans gerektirebilir.
Prova esnasında kaplama, dişe uyumlandırılır ve gereken düzeltmeler yapılır. zirkonyum tedavisi genelde 3-7 gün arasında biter.
Renk skalası yardımıyla hastanın isteği doğrultusunda dişlerin renk seçimi yapılır. Zirkonyum kaplamalar hazırlanana kadar hassasiyet olmasını önlemek ve estetik görünümü bozmamak amacıyla geçici dişler takılır. Ortalama 3-5 gün içerisinde ölçüsü alınan zirkonyum dişler hazırlanır.
Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Konforlu Bir Süreçtir
Zirkonyum diş kaplama tedavisini takip eden 1 hafta boyunca aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecekler-içecekler tüketilmemeli, sert ve yapışkan gıdalardan uzak durulmalıdır. Zirkonyum diş kaplamaya alışma süresi genellikle 5-10 gün içerisinde tamamlanır.
İlgili 37 soru bulundu
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Zirkonyum dişlerin tek tek takılması hem çok daha sağlıklıdır hem de estetik açıdan daha tatmin edicidir. Ayrıca her dişe kaplama yapılması gerekli olmayabilir.
Diş kesilmeden kaplama yapılmamaktadır ancak lamine yapılabilmektedir.
Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Kesilen dişin yerine ölçü alındıktan sonra geçici diş yapıştırılır. Bu işlemlerden sonra kişinin doğal diş rengine uygun bir renk seçilir. Ortalama 3-4 gün içinde hazırlanan kaplama dişin, yerine uyum sağlayıp sağlamadığı bir süre kontrol edildikten sonra eğer sorun yoksa diş, 4-7 gün sonra kalıcı olarak yapıştırılır.
Zirkonyum dişler alınan ölçülere göre 5 ila 7 gün içinde hazırlanır. Hazırlanan zirkonyum diş kaplamalar dişlere geçici olarak yapıştırılır. Bunun nedeni herhangi bir sorun halinde kaplamanın kolayca çıkarılıp düzeltilebilmesidir.
Zirkonyum kaplamanın ömrü aslında diş yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak 5 – 15 yıl arası zirkonyum kaplama rahatlıkla kullanabilir. Diş yapısının yanı sıra uygun olmayan hekimler tarafından tedavi edilmesi ve kötü malzemeler kullanması kalıcı bir sonuç elde etmek için oldukça zordur.
Lamine kaplamalar çok estetik ve doğal gözükürler çok incedirler ve özel yapıştırma sistemleri ile dişe yapıştırılabilirler. Lamine kaplamalar ile diş eksikliği giderilemez tek tek yapılmak zorundadırlar. Lamine kaplamaların maliyeti zirkonyuma göre daha pahalıdır.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Zirkonyum dişler ileride renk değiştirir mi? Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
Estetik diş tedavileri SGK kapsamına dahil edildi
Daha önce SGK güvencesi dahilinde yer almayan zirkonyum kuronlar, yeni uygulama ile SGK kapsamına dahil edildi.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Eğer kaplamanın altındaki diş çürürse, kaplamada çatlama veya kırılma gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.. Bu nedenle, diş hekimleri diş kaplama tedavi öncesi, ağız içi röntgenini detaylıca kontrol etmeli ve detaylı bir ağız içi muayene yapmalıdır. Dişlerde eğer çürük varsa öncelik diş çürüğünü tedavi etmelidir.
Zirkonyum kaplama aynı zamanda taç kron (kuron) olarak da bilinir. Genelde çürük dişlerin restorasyonu için kullanılır. Ancak estetik bir gülümsemeye ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişilere de diş kaplaması yapılır. Ön ve arka dişlerde kullanılabilir.
Aşırı karbonhidrat, şeker, asitli ve kolalı içeceklerin alınmasından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Tüm protez tiplerinde kabuklu kuru yemiş benzeri çok sert gıdaların kabukları dişlerle açılmamalı, sakız ve taze ekmek gibi kron veya köprüyü yerinden oynatabilecek yapışkan gıdalar dikkatli çiğnenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri