- Pay sahiplerimizin, ellerindeki payların %100'ü oranında yeni pay alma hakları bulunmaktadır. - Yeni pay alma hakkı (rüçhan hakkı), izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak, 15.06.2023 ile 03.07.2023 tarihleri arasında, 15 gün süreyle kullandırılacaktır.
ZOREN pay senedinin 15/06/2023 – 03/07/2023 tarihleri arasında %100 oranında bedelli sermaye artırımı vardır. Rüçhan hakkı kullanım bedeli 1,00 TL'dir. Rüçhan hakkı kupon satış son tarihi 22/06/2023'tür.
Şirketimizin 6.000.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 2.500.000.000 TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 2.500.000.000 TL nakit/bedelli artırılarak 5.000.000.000 TL'ye yükseltilmesinde 15 Haziran 2023 tarihinde başlayan yeni pay alma hakkı kullandırılması işlemleri 3 Temmuz 2023 tarihinde ...
Rüçhan hakkı kullanım süresi en az 15, en çok 60 gündür. Yeni pay alma haklarının alınıp satılabilmesi için işlem sırası açılır. Hisse senedi kuponlarının temsil ettiği hak, hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullanılır.
KZBGY.E ve ZOREN.E payları 27/10/2022 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. KZBGY.E ve ZOREN (IS:ZOREN).E payları 27/10/2022 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
İlgili 36 soru bulundu
Rüçhan Hakkı Nasıl Satılır? Eğer bedelli sermaye artırımına katılmak istemiyorum diyorsanız, elinizdeki rüçhan haklarını, ilan edilen tarihler içerisinde (en az 15, en fazla 60 gündür) Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı'nda satabilirsiniz.
Rüçhan hakkı elde edebilmek için bedelli sermaye artırımı öncesinde şirketin hisse senedine sahip olunması gerekir. Mevcut pay sahipleri ise elde ettikleri rüçhan haklarını belirlenen tarihler arasında satabilir ya da rüçhanlarının bedelini ödeyerek sermaye artırımına katılarak hisse senedine çevirebilir.
Rüçhan hakkınızı kullanmak için işlem yaptığınız aracı kuruma başvurabilirsiniz. Genellikle “Yatırımlar” bölümünde size tanımlanan rüçhan kuponlarını bulabilirsiniz. Bu kuponu seçtikten sonra bedelli sermaye artırımına katılabilir ve bunları hisse senedine çevirebilirsiniz.
Zorlu Enerji (ZOREN)'nin, bedelli sermaye artırımı geçtiğimiz hafta SPK tarafından onaylanmıştı.
Zorlu Enerji (#ZOREN) 15 Haziran 2023 günü yüzde 100 bedelli sermaye artırımına gidecek. Zorlu Enerji 2009 yılından bu yana beş defa bedelli sermaye artırımına gitti. 2002 ve 2004 yıllarında bedelsiz sermaye artırımına giden şirketin bu güne kadar nakit temettü ödemesi bulunmuyor.
Son kapanış fiyatı olan 7,28 üzerinden bakıldığında bu hesaplamaya göre ZOREN hisseleri 17% iskontolu fiyatlanıyor. Son bir yılda ZOREN hisseleri 328% yükseliş kaydederken Bist100 endeksi 188% yükseliş kaydetmiştir. Güncelde 7,28 TL seviyesinde bulunan hissenin 52 hafta en yüksek seviyesi 8,98 TL'dir.
Yeni pay alma (rüçhan) kuponunun kullanılmaması durumunda, şirketin bedelli sermaye artırımına katılamaz, yeni çıkan hisse (pay) senetlerinden alma hakkını kaybedersin.
Rüçhan hakkına sahip olan kullanıcılar, Rüçhan kuponu kullanım süresinin sonunda hesaplarında nakit bulunması halinde, bedelli sermaye artırımına otomatik olarak katılacaklardır. Hesabında yeterli nakdin yoksa, bedelli artırımına otomatik olarak katılamazsın. Böylece rüçhan hakların yanmış olur.
Zorlu Enerji ne zaman halka arz olmuştur ve hisseleri hangi borsalarda işlem görmektedir? Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin hisse senetleri 2000 yılında halka arz olmuştur ve ZOREN sembolü altında Borsa İstanbul Yıldız Pazarında işlem görmektedir.
Eğer yatırımcı bedelli sermaye artırmına katılmayı tercih etmiyorsa bu durumda rüçhan hakkını kullanmayabilir. Fakat rüçhan hakkı devredilebilir olduğu için bedelli sermaye artırmına katılmayacak yatırımcı için daha kazançlı olan elindeki rüçhan haklarını satmaktır.
Rüçhan Hakkı Nasıl Satılır? Rüçhan hakkının kullanım süresi en az 15 en çok ise 60 gündür. Rüçhan hakkını kullanmak istemeyen hissedarlar bu haklarını hisse senedinden bağımsız olarak Rüçhan Hakkı Kupon Pazarında satabilirler. Aracı kurumun mobil uygulaması üzerinden hisse senedi satar gibi rüçhan hakkı satılabilir.
Rüçhan Hakkına İlişkin Temel İlkeler
TTK m. 461/2'nin gerekçesi[7], fıkranın yeni pay alma hakkını güçlendiren, dolayısıyla pay sahibini koruyan dört ilkeye yer verdiğini belirtir ve bu ilkeleri şu şekilde sıralar: “(i) Rüçhan hakkı esas sözleşme ile sınırlandırılamaz ve kaldırılamaz.
Midas uygulamasında “Keşfet” sayfasına geldikten sonra “ARCLK.R” veya “Arçelik” yazıp aratarak, şirketin rüçhan kuponunu bulabilirsin.
Eğer buluşun birden fazla ülkede korunması istenirse, ilk patent başvurusunun herhangi bir ülkede yapılması tarihinden itibaren 12 aylik bir süre içinde aynı buluş için başka bir ülkede başvuru yapma konusunda bir haktan yararlanılabilir, buna rüçhan hakkı denir.
Bir şirket finansal sıkıntıdan kurtulmak, borçlarını azaltmak, yeni projelere yatırım yapmak veya genel mali yapılarını güçlendirmek amacıyla bedelli sermaye artırımına gidebilir. Bu durumda mevcut hissedarların şirketin yeni çıkaracağı hisse senetlerini satın alabileceği bir "rüçhan hakkı" doğar.
ZOREN Kime ait? ZOREN, %36,38 oranında DİĞER %17,55 oranında KORTEKS MENSUCAT SAN VE TİC AŞ %12,34 oranında WREN HOUSE INFRASTRUCTURE LP %33,73 oranında ZORLU HOLDİNG A.Ş. iştiraklerine aittir. ZOREN genel müdürlük görevini ise İbrahim Sinan Ak üstlenmektedir.
Zorlu Grubunun üyesi ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ, Türkiye merkezli ve yine Türkiye'de bağımsız enerji üretimi yapan bir şirkettir. Şirketin Türkiye ve yurt dışında çeşitli portföylerde üretim santrali bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri