[1] Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez.
ZORLA GÜZELLİK OLMAZ 1. ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez. 2. Haramın Temeli Olmaz atasözünün anlamı demek? Borç İyi Güne Kalmaz atasözünün anlamı demek?
Hiçbir insana zorla beğenmediği bir şeyi beğendirmek mümkün değildir.
Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, "Zorla güzellik olmaz" cümlesi, bir atasözüdür. "Zorla güzellik olmaz" atasözünün anlamı, yapılan bir işin zorla yapılması ya da yaptırılması durumunda hiç hoş olmayacağı, hoş sonuçlar alınmayacağını ifade eder.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Bakkal ölenin borcunu, diriye ödettirir. Bal döksen yalanır. Bal olan yerde sinek de bulunur.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
[1] İki kişi ile yapılması gereken bir işi tek kişi ile yapmaya kalkışmak yanlıştır.
Her çok azdan olur atasözünün anlamı; Çok olarak nitelendirilen durumların az şeylerin bir araya gelip birleşmesinden dolayı oluşmaktadır. Bu söz çoklara ulaşmak için azları biriktirmek gerektiği şeklinde açıklanmaktadır.
Atasözleri Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar. Her çok azdan olur atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
[1] Her iyi şeyin hoşa gitmeyen bir yönü, her güzelin kusurlu bir yanı vardır. Kusuru bulunmayan iyi, güzel bir şey yoktur.
[1] Büyüyeceği belli olan her tehlike, daha başta önlenmeli; düşman güçlenip büyük zarar verecek duruma gelmeden ezilmelidir.
Türk Dil Kurumu'na göre "hatır için çiğ tavuk yemek" atasözünün anlamı; çevremizdeki herhangi bir kişiyi gücendirmek ya da küstürmemek adına bizden istedikleri şeyleri yapmak demektir.
[1] "İnsanlar arasında çeşitli yönlerden farklılıkların bulunması doğaldır." anlamında bir söz.
Türk Dil Kurumuna göre Acı patlıcanı kırağı çalmaz atasözünün anlamı, kötü durumlar yaşamış kişiler, benzer şekilde kötü durumlar yaşadıkları için artık bunlardan çok fazla etkilenmezler şeklindedir.
Atasözleri, kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmediğinden anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir. Atasözleri, bir düşünce açıklanırken ya da savunulurken tanık olarak da gösterilirler.
Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan Abdala kar yağıyor demişler şeklinde başlayan atasözünün devamı nasıldır bölüme dün gece geceye damga vuran soru oldu. Peki, Abdala kar yağıyor demişler şeklinde başlayan atasözünün devamı nasıldır?
Damlaya damlaya göl olur atasözü, küçük şeylerin zamanla birikip büyük yatırımlara ve fırsatlara dönüşebileceği anlamına gelir. Tutumlu olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözünde, damlalar küçük birikimleri, göl ise büyük yatırımları simgeler.
[1] Herkesin gönlünde, elde etmek istediği büyük bir şey vardır.
[1] "açıkça belli olan bir durumu açıklamak gerekmez" anlamında kullanılan bir sözdür.
[1] Çalışmayanın gelir beklemeye hakkı yoktur.
Veren Eli Herkes Öper Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? “Herkese yardım eden, cömert kimseye, diğer insanlar saygı gösterir” anlamında kullanılan bir sözdür. Hiç kimseyi ayırt etmeden iyilikte bulunan kimseler, insanlar tarafından saygı duyulurlar.
[1] Bir olayın gerçekten meydana gelmiş olup olmadığını anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olay da var demektir.
ESKİ DOST DÜŞMAN OLMAZ, YENİSİNDEN VEFA GELMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir.
Aç Ayı Oynamaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumunun açıklamasına göre aç ayı oynamaz atasözü şu şekilde ifade edilmektedir; bir iş yapan kimseye emeğinin karşılığı mutlaka verilmelidir. İnsan ya da hayvan çalışan insanların karnı doyurulmalı ve emeklerine karşılık hak ettikleri verilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri